Derbi dana: Duel dve najbolje ekipe ABA lige i repriza prošlogodišnjeg finala!

ABA liga

ABA liga je za kraj ove kalendarske godine ostavila derbi meč između Crvene zvezde i Budućnosti. Učesnici prošlogodišnjeg finala koje je izazvalo veliku pažnju, danas se od 19h ponovo sastaju, ovoga puta u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Dva verovatno i najkvalitetnija tima u ovom trenutku u regionalnom takmičenju. Trenutni momentum je definitivno na strani domaćina, kako zbog odlične forme i svih dvanaest pobeda, tako i zbog silnih turbulencija kod gostiju. Biće ovo veoma uzbudljiv meč i prava poslastica za sve ljubitelje košarke sa ovih prostora. 

Crvena zvezda: Crveno beli deluju kompaktno i da su za sada odlično tempirali formu.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu i glavni su favoriti za osvajanje ABA lige.

Budućnost: Džikić više nije trener Budućnosti i to je najbitnija vest pred ovaj derbi.

Jedina ekipa iz ovog regiona u najjačem evropskom klupskom takmičenju i sastav koji se za sada nije dobro pokazao. Sa velikim ambicijama su ušli u ovu sezonu sa idejom da ostave dobar utisak i da se ne obrukaju. Za sada su zabeližili nekoliko velikih pobeda na domaćem parketu. U tim utakmicama se videlo da tim Aleksandra Džikića ima potencijala za velike stvari, ali da jednostavno na gostujućem parketu nisu dovoljno koncentrisani i imaju velike amplitude u svojoj igri. Goga Bitadze, Noris Kol i Džejms Bel su pojačali roster i njihova uloga bi trebala da bude velika u daljoj borbi, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi, što je i prioritet.  Pred sam polazak za Beograd na derbi sa Crvenom zvezdom odjeknula je vest da Aleksandar Džikić više nije trener Budućnosti i da će ovaj tim po svemu sudeći preuzeti Jasmin Repeša. Prilično nepopularan potez u ovom delu sezone i pred ovakav meč, uzimajući u obzir da je plave iz Podgorice upravo Džikić odveo u elitu. Nova pojačanja koje je birao upravo on su sada takođe u šoku, ali to je biznis i sezona se mora nastaviti.

Naš predlog:

Sa ove utakmice biramo predlog gost daje ukupno poena više od 74.5 i Meridian daje kvotu 1.81 za taj tip. Smatramo da je Crvena zvezda apsolutni favorit na ovom meču i za njihovu pobedu Meridian daje kvotu 1.30, ali smo se mi odlučili za poene gostiju. Smatramo da će se ovaj meč igrati na veliki broj poena, jer su obe ekipe sposobne za tako nešto. Budućnost je sa novim pojačanjima dobila na energiji i poenima i mislimo da će se to odraziti na ovaj duel. Granica je prihvatljiva i mi je uzimamo kao izgledan predlog.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.