Tip dana: Vulverhempton – Liverpul: Mogu li “vukovi”, poput hijena, da se “posluže” ostacima Klopovog tima?

Liverpul je u četvrtak igrao, može se ispostaviti, najvažniju utakmicu u sezoni. Gostovali su kod šampiona na Etihadu, i da su pobedili, pobegli bi na deset bodova razlike. S obzirom da su izgubili, sada je distanca samo četiri boda. 

Vulverhempton: Domaćin želi revanš za porat u prvenstvu, a pravi je čas za osvetu

Sigurni smo da Vulverhempton nije omiljeni tim kladiocima na svim meridianima. “Vukovi” pobede kad se to najmanje očekuje, kao na Vembliju protiv Totenhema, a onda izgube kad svi veruju u njihov trijumf, kao protiv Kristal Palasa pre nekoliko dana na svom Molineu. Ipak, sve to ne zabrinjava njihove navijače, a razlog je jasan. Iako povratnici u elitu, “vukovi” imaju sasvim zadovoljavajući učinak. Trenutno su deveti, imaju po 8 pobeda i isto toliko poraza, dok su 5 puta remizirali. U poslednje četiri utakmice imaju samo jednu pobedu, onu pomenutu protiv Totenhema. Bolje igraju kao gosti, pošto su sa strane doneli već 15 bodova, uz četiri trijumfa. Na svom terenu su osvojili bod manje, a pobedili su isto četri puta. Ovaj tim predvodi sa klupe Portugalac, a i veliki broj fudbalera potiče iz zemlje aktuelnog evropskog prvaka, pa se za Vulverhempton ne može reći da je klasičan ostrvski sastav. Njihove ambicije u prvenstvu, i pored odličnog dosadašnjeg učinka, sežu samo do opstanka, pa bi FA Kup mogao da bude takmičenje u kome će pokušati da naprave nešto više. Žreb ih nije mazio, već sada su naleteli na vicešampiona Evrope i lidera Premijer lige, ali su iznenađenja u ovoj rundi FA Kupa, uverili smo se u to, više nego česta.

Liverpul: Kako posle onakvog emotivnog pražnjenja motivisati tim za ovaj meč?

Mogao je put do Vulverhemptona da protekne u pesmi, da je meč na Etihadu završen bar nerešenim rezultatom. Nije Liverpul bio bliže peharu Premijer lige još od onog klizanja Stivena Džerarda protiv Čelsija 2014. godine. Jeste tek prošla polovina sezone, ali bi deset bodova bila ogromna prednost za tim koji je do odlaska u Mančester izgubio ukupno šest bodova, a nije izgubio nijednom. Sada je to već prošlost i na nemačkom stručnjaku je da što pre podigne svoju ekipu, jer trenutna prednost pred Sitijem i Totenhemom, očas posla, može da se istopi. Čini nam se da, pored nesumnjive Lovrenove, dobar deo krivice ide i na adresu Jirgena Klopa. Možda je Namc previše oprezno ušao u meč, zadovoljan jednim bodom, a posebno je bilo uočljivo zadovoljstvo rezultatom posle izjednačujućeg gola Firmina, kada je Siti bio ranjen i mogao je biti dokrajčen. Naravno da je “redsima” titula u Engleskoj najznačajnija, čak više i od evropske. Pehar nije sleteo na Enfild gotovo tri decenije, a onaj “ušati” osvojen je 2005. pod Rafom Benitezom. Ako ni ovo ne bude “ta” godina, koju navijači, dosta strpljivo moramo priznati, očekuju sve ovo vreme, plašimo se da će se i bezgranično poverenje u nemačkog stratega poljuljati. Utakmica FA Kupa Liverpulu sad nije u fokusu, ali je dobro došla da se igrači “vrate” i da prvenstvo nastave u istom ritmu, u kome su okončali 2018. godinu.

Naš predlog:

Ove dve ekipe igrale su na istom mestu pre manje od 20 dana u prvenstvu. Tada je Liverpul lako pobedio sa 2:0, golovima Salaha i Van Dajka, uz Firmina, najboljih pojedinaca u ovom timu. Možda će Klop odmoriti nekog od najstandardnijih fudbalera, pa bi to znatno uvećalo šanse domaćinu. Kladionice stavljaju goste u ulogu favorita. U kladionici Bet365 dvojka se procenjuje kvotom 1.95. Nerešen rezultat je 3.80, a pobeda “vukova” tačno 4.00. Naš predlog se odnosi na golove, verujemo da će obe ekipe igrati na pobedu, jer u zgusnutom rasporedu, sigurno im ne treba još jedna neplanirana utakmica, ako dođe do ponovljanja usled nerešenog rezultata. Zato predlažemo da odigrate 3+, a u Bet365 očekuje vas kvota 1.85. Čini nam se da je prolazna i igra gol-gol, za koju je koeficijent 1.75.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.