Derbi dana: Arsenal – Mančester Junajted: Žreb nije bio human, ali šta je tu je

Dva velikana engleskog i svetskog fudbala sastaju se već u šenaestini finala FA Kupa. Žreb je bio nemilosrdan, ali će bar gledaoci na Emiretsu i milioni pored televizora, uživati u vrhunskoj predstavi, a ko zna, možda bude nerešeno, pa gledamo još jedan spektakl, tada na Old Trafordu.

Arsenal: “Tobdžije” nagoveštavaju velike mogućnosti, ali su nekako nedorečene

Tim iz Londona igra jednu dosta čudnu sezonu. Počeo je loše, sa dva poraza u dva derbija na startu, ali je onda napravio fenomenalnu seriju pobeda, pa su navijači pomislili da Unaj Emeri može da učini ono što Arsenu Vengeru nije pošlo za rukom decenijama, da donese titulu na Emirets. Nada je trajala koliko i sunčano vreme u Londonu u kasnu jesen. Usledili su baš bolni porazi od Totenhema u Liga kupu, Sautemptona u ligi, i verovatno najteži, onaj na Enfildu od Liverpula od 5:1, koji je razvejao i najmanju sumnju da Arsenal nije ekipa za najviše domete. Ruku na srce, niko nije ozbiljno ni računao na “tobdžije” kada je procenjivano ko može do pehara u Premijer ligi. Prvi cilj ovog tima je povratak u Ligu šampiona, iz koje izbijaju već dve sezone. Imaju mogućnost da preko Lige Evrope stignu u najjače takmičenje, ali je to na dugačkom štapu, jer samo jedna loša utakmica može sve da sruši. Dakle, ostaje borba za bar četvrto mesto u Premijer ligi, ali je sigurno da će pokušati da što dalje doguraju i u FA Kupu, a ako bude moguće, osvoje to najstarije fudbalsko takmičenje na svetu. Posle onog poraza od Liverpula, u naredna tri kola nisu napuštali London, dočekali su Fulam i pobedili, onda gosttovali Vest Hemu i izgubili, a onda su u derbiju pobedili Čelsi i uhvatili priključak za plasman u LŠ. Ne verujemo da će Emeri taktirizati sa sastavom u meču sa Junajtedom, već će na teren izvesti ono najbolje što ima, mada će mu nedostajati povređeni Beljerin. U prethodnom kolu FA Kupa nisu imali mnogo problema i lako su eliminisali Blekpul, tim iz Lige 1.

Mančester Junajted: Do kada će Solskjer biti stoprocentan?

Kako sada stoje stvari, sezona Mančester Junajteda deli se na deo kada je trener bio Žoze Murinjo, kada je tim sa Old Traforda gubio od Brajtona, Totenhema, Vest Hema, Mančester Sitija, Liverpula u prvenstvu i Juventusa, Valensije i Jang Bojsa u Ligi šampiona i na ostatak pod Ole Gunarom Solskjerom. Mladi norveški stručnjak, nekada opasni strelac Junajteda, koji je zadobio nadimak “ubica dečijeg lica”, od kada je seo na klupi, Junajted ne zna za poraz, ali ni za remi. “Crveni đavoli” su u seriji od sedam pobeda, šest u ligi i jedne u FA Kupu. Naravno da će se taj niz jednom prekinuti, svesni su i navijači, ali je lepo dok traje. Bilo je i zamerki na glorifikovanje Solskjerovog učinka, pa se govorilo da su protivnici Junajteda bili znatno slabiji timovi, Kardif, Bornmut, Njukasl, Brajton, ali je tim iz Mančestera ranije gubio i od tih ekipa. Tek je trijumf nad Totenhemom na Vembliju uverio “neverne Tome” da Norvežanin zna šta radi. Junajted se plasirao u osminu finala Lige šampiona, ali se na Old Trafordu ne zanose da mogu da osvoje to takmičenje, pa je fokus na osvajanju jednog od prva četiri mesta u Premijer ligi, koje bi omogućilo nastup u fudbalskoj eliti i naredne sezone. Naravno da ni FA Kup nije bačen u zapećak, pokušaće Junajted da ode što dalje, a zašto ne, i osvoji ga. U prošlom kolu nisu imali težak zadatak protiv Redinga, ali su ih kuglice već u šesnaestini finala poslale na Emirejts, na noge Arsenalu. Mančester Junajted je izuzetno efikasan od dolaska Ole Gunara Solskjera, na sedam utakmica postigli su 19 golova, a razlog je igra sa dva špica koju Norvežanin forsira.

Naš predlog:

Arsenal i Junajted su već igrali ove sezone jednom. Bilo je to 5.decembra u okviru 15. kola, dok je još Žoze Murinjo sedeo na klupi “crvenih đavola”. Igralo se na Old Trafordu, a posle mnogo grešaka u odbrani, i jednih i drugih, završeno je nerešeno 2:2. U slučaju remija, sada na Emirejtsu, igraće će ponovljeni meč, samo bi tada Junajted bio domaćin. Verujemo da ni Arsenalu ni “đavolima” ne odgovara igranje još jenog meča u zgusnutom rasporedu, pogotovo kada se nastave evropski kupovi. Zato smatramo da će obe ekipe igrati na pobedu u ovom meču, pa je logično da bude i golova. Kladionice daju skoro podjednake šanse i “tobdžijama” i gostima iz Mančestera, a u Bet365 jedinica je 2.55, remi 3.60, a pobeda Junajteda 3.80. Naš predlog je igra gol-gol, za koju u Bet365 dobijate koeficijent 1.50.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.