Tip dana: Fenerbahče – Malatija: Deli ih 11 mesta na tabeli, ali je domaćin onaj lošiji tim

Za one manje upućene u dešavanja u turskom prvenstvu, pogled na tabelu izazvao bi pravi šok. Istanbulski gigant, ekipa Fenerbahčea, posle 18. kola nalazi se na 15. mestu, tik iznad zone ispadanja, dok je Malatijaspor na trećoj poziciji sa 15 bodova više od današnjeg rivala.

Fenerbahče: Još uvek tinja nada da će se probuditi iz košmara

Da i od goreg ima gore, shvatili su navijači Fenerbahčea u ovoj sezoni. Ranije je najveći problem ovog kluba bio to što su navijači, kao po pravilu, incidentima u međunarodnim, ali i domaćim derbijima, izazivali mnogobrojne kazne, pa i isključenja iz evropskih kupova. Sada je problem kompleksniji, Fener se nalazi na dnu tabele, iz 18 odigranih utakmica ima samo 17 bodova, a poslednju, od samo tri pobede u prvenstvu, zabeležili su 11. novembra protiv Alanije. Od tada, na narednih šest utakmica, upisali su dva poraza i čak četiri remija. Jedina uteha je plasman u nokaut fazu Lige Evrope, ali se ni tu nisu proslavili. Ipak, provukli su se nekako, i sa zagrebačkim Dinamom, prošli dalje. Uskoro ih očekuje duel sa Zenitom iz Sankt Peterburga. Veliki udarac Fenerbahče je doživeo pre nekoliko dana kada ih je u Kupu, dva puta sa po 1:0, pobedio drugoligaš Umranijaspor i izbacio ih u osmini finala ovog takmičenja. U prethodnom kolu prvenstva uzeli su bod na gostovanju Bursaspora.

Malatijaspor: Želja da lep san traje što duže

Za razliku od Fenera, gosti snivaju najlepše snove. Malatija se nalazi na trećem mestu na tabeli posle 18. kola, tačnije, deli tu poziciju sa drugoplasiranim šampionom, ekipom Galatasaraja. Na prethodnih devet utakmica u Super ligi, poraženi su samo jednom, a gledajući sve odigrane utakmice, prvenstvene, kup i prijateljske, u poslednjih deset imaju devet pobeda i jedan remi. U ekipi Malatije istakao se, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, Danije Aleksić, koji je postigao već sedam golova, mada igra na poziciji veznog fudbalera. Ovaj momak, nekada veliki talenat u Srbiji, nastupao je u švajcarskoj ligi, a ovog leta se preselio u Tursku, u ekipu Malatije, i izgleda da nije pogrešio. Postavlja se pitanje koliko će dugo Malatija uspeti da se održi u samom vrhu tabele, pošto ne raspolaže sa mnogo kvalitetnih igrača, a zamor materijala je već polako primetan. Ali, čak i da ne urade ništa više, uspeli su da izbore opstanak, što je njima bio glavni cilj, a sve preko toga čist ćar. Prethodnu sezonu su okončali na desetom mestu, što je, takođe, bio rezultat vredan pažnje, ali verujemo da će ga ove sezone nadmašiti.

Naš predlog:

Iako ih deli 11 pozicija na tabeli, u korist Malatije, kladionice daju veće šanse za uspeh Fenerbahčeu. Očekuje se da plavo-žuti napokon krenu ka sredini tabele, a za to im je potrebna serija pobeda. Hoće li meč sa malatijom biti ta prekretnica, videćemo. U prvom delu sezone Malatija je slavila na domaćem terenu 1:0, i nikako je ne treba otpisivati ni sada. Kvota na pobedu Fenera u kladionici 1xbet iznosi 1.70, remi je 3.60, a pobeda gostiju čak 5.50. Naš predlog je da odigrate igru gol-gol, u 1xbet dobijate kvotu 1.87, a mogli bi da pokušate i sa 3+, sa koeficijentom 1.99.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.