Tip dana: Hanover – RB Lajpcig: Domaćin na nizbrdici, “bikovi” oštrih rogova

U prvoj utakmici 20. kola nemačke Bundeslige u Hanoveru će domaći istoimeni tim ugostiti favorizovani RB Lajpcig. Utakmica je na programu u petak od 20.30h.

Hanover: Tomas Dol pokušaće da ugasi požar, ali će teško popraviti nastalu štetu

Nije bilo pomoći treneru Brajtenrajteru nakon serije od osam utakmica bez pobede, koja je Hanover dovela na pretposlednju poziciju u Bundesligi. Za vatrogasca je imenovan nekada veliki fudbaski as, Tomas Dol, čovek koji je kao trener vodio Borusiju iz Dortmunda pre deset godina, posle koga je na klupu “milionera” seo Jirgen Klop. Dol je u trenerskoj karijeri vodio i turski Genčlerbirligi i Al Hilal u Saudijskoj Arabiji, a prethodnih pet sezona trenirao je mađarski Ferencvaroš. Videćemo da li je problem bio samo u treneru, ili “severnjaci” jednostavno nemaju kvalitet za Bundesligu. Po dosadašnjim igrama, rekli bismo ovo drugo, ali se nikad ne zna, svedoci smo da promene trener budu pozitivan šok kod mnogih ekipa, pa zašto ne bi i za Hanover. U prethodnom kolu Hanover je gostovao lider Borusiji u Dortmundu, i nije se dobro proveo. “Milioneri” su slavili sa 5:1 i ostali usamljeni na čelu tabele. Mnogo je bolniji bio poraz u prvom kolu drugog dela prvenstva, kada su izgubili od Verdera na svom stadionu, kao i izgubljena utakmica od Fortune iz Dizeldorfa u poslednjem kolu pred pauzu, takođe u Hanoveru. Sada igraju dve uzastopne utakmice kući, prvvo Lajpcig, a onda i Nirnberg, pa je to, možda, poslednja šansa da se uhvati priključak sa ekipama koje su van zone ispadanja. Hanover i Nirnberg zauzimaju dve poslednje pozicije, a obe ekipe su sakupile samo po 11 bodova do sada. Hanover je slavio samo dva puta, a poslednji put protiv Volfsburga još 9. novembra posšle godine.

Lajpcig: “Bikovi” na dobrom putu da se vrate u Ligu šampiona

Da će Lajpcig biti osveženje u Bundesligi bilo je jasno čim je komapnija Red Bul rešila da ih doda u svoju ergelu. Već u prvoj bundesligaškoj sezoni borili su se za titulu, ali nisu izdržali trku sa prejakim Bajernom. Ipak, cilj su ostvarili, plasirali su se u Ligu šampiona, što je bio veliki uspeh. Ove sezone nastupali su u Ligi Evrope, ali nisu beležili sjajne rezultate, kako u kvalifikacija, tako i u grupnoj fazi, pošto se nisu plasirali u nokaut fazu, zauzevši tek treće mesto, iza Salcburga i Seltika. Međutim, od ispadanja u Evropi, nešto bolje igraju u prvenstvu. U prva dva kola drugog dela prvenstva zabeležili su poraz i pobedu. Prvo su izgubili minimalnim rezultatom od Dоrtmunda u Lajpcigu, ali su te bodove nadoknadili na gostovanju Fortuni u Dizeldorfu, gde su slavili sa čak 4:0. Taj meč su rešili za samo 15 minuta, kada su stekli prednost od tri gola. Sa dva gola se istakao Danac Jusuf Poulsen. Lajpcig je trenutno na četvrtom mestu. Ispred njih su samo dve Borusije i Bajern. Svi u klubu bi bili zadovoljni kada bi prvenstvo završili na ovoj poziciji, pošto bi onda od septembra ponovo bili deo evropske fudbalske elite. Ono što brine navijače, to je interesovanje bogatih klubova za njihove fudbalere, pre svih za reprezentativca Tima Vernera. Lajpcig nije siromašan klub, ali će teško izdržati bitku sa bajernom, Dortmundom u Nemačkoj, ali i sa engleskim i španskim gigantima. Ali, čak i ako Verner ode, ne sumnjamo da će uprava pronaći adekvatnu zamenu.

Naš predlog:

Jasno je da su gosti kvalitetniji tim i, samom tim, favoriti u ovom meču. U prvom delu sezone Lajpcig je slavio, posle velike borbe, sa 3:2 na svom terenu. Motiv Hanovera je sigurno veći, njima je ovaj meč životno važan, jer bi ih još jedan poraz doveo u gotovo bezizlaznu situaciju. Možda će dolazak novog trenera pokrenuti Hanover, ali mi nismo baš uvereni u to. Kladionice daju veće šanse Lajpcigu. Dvojka je u 1xbet 1.6o, remi je 4.60, a pobeda Hanovera čak 5.55. Izbeći ćemo konačan ishod i predložiti vam igru gol-gol. U kladionici 1xbet za ovaj predlog dobijate koeficijent 1.68.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.