Derbi dana: Ajntraht – Dortmund: Frankfurtske haubice ruše lidera?

U gradu na Majni igra se najzanimljivija utakmica 20. kola nemačke Bundeslige. Lider na tabeli, dortmundska Borusija, dolazi u bankarski centar Evrope, gde će se sastati sa domaćim Ajntrahtom iz Frankfurta.

Ajntraht: “Orlovi” pobedom čine uslugu Bavarcima, ali i sebi otvaraju puta ka plasmanu u Ligu šampiona

Malo ko je verovao da Ajntraht može da ponovi sezonu kao prošlu, kada su uspeli da osvoje Kup Nemačke i izbore plasman u Ligu Evrope. U finalu, najmasovnijeg takmičenja, savladali su Bajern i tako Bavarce sprečili da osvoje još jednu duplu krunu. Trener Frankfurta, Niko Kovač, “nagrađen” je angažmanom u timu iz Minhena, a Ajntraht je preuzeo bivši trener švajcarskog Jang Bojsa, Adi Hiter. Sezona je počela loše, u Super kupu ih je Bajern demolirao, a ispali su iz Kupa već na prvom stepeniku i to od Ulma, tima iz četvrte lige. Međutim, kao što kaže narodna, “prvi mačići se bacaju u vodu”, pa je Ajntraht igrao sve bolje, kako u Bundesligi, tako i u Ligi Evrope, gde je bio pravi hit, u grupi sa Lacijom, Marsejom i Apolonom. Ajntraht igra utakmice sa velikim bojem golova, ima rojicu fudbalera u vrhu liste strelaca, našeg Luku Jovića, vodećeg golgetera prvenstva sa 13 golova, zatim Francuza Sebastijana Alera sa 11 i Hrvata Antu Rebića sa 7 golova. Posle Bajerna i Dortmunda, najefikasniji su tim lige, postigli su 39 golova, koliko i Borusija iz Menhengladbaha. U prva dva kola nastavka šampionata uzeli su četiri boda. Pobedili su Frajbirg sa 3:1 i remizirali u Bremenu sa Verderom 2:2. Nalaze se na 5. mestu, sa tri boda manje od čeetvrtoplasirane ekipe Lajpciga. Svi još uvek sanjaju plasman u Ligu šampiona, a ako bi u tome uspeli, ova generacija ušla bi u istoriju nekadašnjeg velikana. Očekuje ih, za desetak dana, i prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope, u žrebu nisu imali sreće, pa su dobili tim ukrajinskog Šahtjora, koji je bio treći u grupi Lige šampiona. Prvi meč se igra u Ukrajini, a revanš je u Frankfurtu.

Dortmund: “Milioneri” imaju mnogo prepreka do titule, ovo je samo prva

Održava Borusija šest bodova viška u odnosu na Bajern, ali su svi u Dortmundu svesni da je ta prednost kao mehur od sapunice i da može da nestane u trenu. Prolećni deo sezone mnogo je teži za “milionere”, oni odlaze u goste gotovo svim ekipama iz vrha tabele. Jedno teško gostovanje su već prošli, pobedili su u Lajpcigu, minimalnim rezultatom. Sada gostuju u Frankfurtu, a kasnije će ići i u Minhen i Menhengladbah. Prva dva kola u Novoj godinu iskoristili su maksimalno, posle pobede u Lajpcigu, slavili su, i to ubedljivo, nad Hanoverom  na svom Signal Iduna parku. U dosadašnjem toku prvenstva Borusija je poražena samo jednom i to na gostovanju kod novajlije Fortune u Dizeldorfu. Već su šest puta slavili u gostima, na devet odigranih utakmica, pa ih to stavlja u ulogu favorita i na gostovanju u Frankfurtu. I oni imaju evropske obavezee, očekuje ih dvomeč osmine finala Lige šampiona, a četa Lusijana Favra nameriće se na engleski Totenhem. Među navijačima Dortmunda, posebno na onom najvatrenijem “žutom zidu”, svi sanjaju 2013. godinu, kada su se sa Jirgenom Klopom na klupi, domogli finala Lige šampiona, koje su izgubili od Bajerna, ali, možda i više od toga, žele da osvoje “salataru”, odnosno trijumfuju u Bundesligi. Za sada su na dobrom putu, ali je ostalo da e oddigra još 15 utakmica.

Naš predlog:

U prvom delu sezone Dortmund je slavio sa 3:1, u jednom odličnoj fudbalskoj predstavi. Očekujemo da i sada gledamo lep i efikasan fudbal, a ko će se na kraju radovati, veliko je pitanje. Kladionice apstrofiraju goste kao favorite. U Bet365 kvota na trijumf Dortmunda je 2.15, remi 3.60, a pobeda Ajntrahta 3.30. Mi vam predlažemo da odigrate igru gol-gol, a koeficijent koji možete da dobijete, za tu igru, u kladionici Bet365 je 1.50. Možete pokupati i sa 3+, sa kvotom 1.53.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.