Tip dana: Totenhem – Borusija Dortmund: Nemačka ofanziva na oslabljene ”sparse”!

U sredu nas očekuje prava poslastica kada su u pitanju mečevi osmine finala Lige šampiona pošto se sastaju Totenhem i Borusija Dortmund. I jedna i druga ekipa igraju izuzetno ofanzivan i efikasan fudbal pa nema sumnje da nas očekuje spektakularan meč.
Duel ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Totenhem: Sjajna sezona za “pevce”!

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna izuzetno dobra sezona za fudbalere Totenhema. Naime, ova ekipa još uvek ima šanse za osvajanje Premijer lige, pošto imaju samo pet bodova zaostatka u odnosu na dve prvoplasirane ekipe na tabeli, a to su u ovom trenutku Liverpul i Mančester Siti. Za sada deluje da se ne oseća izostanak najboljeg fudbalera ove ekipe Hari Kejna koji se povredio pre više od mesec dana.
Naime, u poslednja četiri susreta u Premijer ligi fudbaleri Totenhema su zabeležili svih četiri pobeda iako protivnici nisu bili nimalo naivni. Prvo su “pevci”na gostovanju kod Fulama došli do pobede u poslednjim trenucima meča, da bi posle toga na svom terenu zabeležili tri vezane pobede i to protiv Votforda, Njukasla i Lestera od kog su bili bolji u prošlom kolu (3:1).
Kada je u pitanju Liga šampiona, zaista treba pohvaliti igre “pevaca” u ovoj sezoni pošto su u jednoj izuzetno teškoj grupi sa Barselonom i Interom uspeli da dođu do nokaut faze i to u poslednjem kolu pošto su remizirali sa Barselonom na Nou Kampu.
Ono što bi naravno mogao da bude veliki hendikep za ovu ekipu je naravo neigranje prve zvezde tima Harija Kejna koji najverovatnije neće moći da pomogne svojim drugarima ni u revanšu.

Borusija Dortmund: Kriza u najgore vreme!

Iako su fudbaleri Borusije iz Dortmunda sjajno započeli takmičenje u Bundesligi, čini se kao da ova ekipa posustaje, jer su vezali tri utakmice bez pobede. Tačnije, vezali su tri remija, ali onaj u Kupu je označio i eliminaciju iz tog takmičenja nakon penala. U prvenstvu su zabeležili dva remija, od kojih je onaj prvi u Frankfurtu čak i dobar, dok im se subotnji remi nikako nije smeo dogoditi. Ne zato što je rival bio slab, nego zato što su vodili sa 3:0 i to na svom terenu protiv Hofenhajma. Imali su veliku prednost samo petnaestak minuta pre kraja i zaista je neshvatljivo kako su to uspeli da ispuste.
Što se tiče Lige šampiona, Borusija je bez većih problema prošla grupu u kojoj su se pored njih nalazili Atletiko Madrid, Monako i Klub Briž ali je sigurno da se nisu obradovali kada su videli ko im je protivnik, jer su se ove dve ekipe i pre dve godine sastale u Ligi šampiona i oba puta je trijumfovala ekipa iz Londona.
Kada na to dodamo i da fudbaleri Borusije u izuzetno lošem raspoloženju dočekuju ovaj meč pošto su prokockali veliku prednost u meču sa Hofenhajmom, kada su na samo petnaestak minuta pre kraja imali čak tri boda razlike, ali su dopustili gostima da poravnaju rezultat, kao i da će nastupiti bez Rojsa koji je jedan od najboljih fudbalera ove ekipe, dolazimo do zaključka da izabranike trenera Lusjena Favra očekuje izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Totenhem je u proteklom periodu pokazao da može da odigra dosta dobro i bez svog najboljeg fudbalera Harija Kejna koji je povređen i neće najverovatnije moći da pomogne saigračima ni u revanšu. Sa druge strane, ekipa iz Dortmunda je u velikoj krizi pošto na tri uzastopna meča nisu uspeli da ostvare pobedu, a u prošlom kolu su prokockali veliku prednost od tri gola koju su imali u meču Hofenhajmom, pa je sigurno da ne putuju u sjajnom raspoloženju u London. Zbog svega toga veću prednost u ovom meču dajemo fudbalerima Totenhema pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20. Verovatno će Borusija izaći u nešto defanzivnijem sastavu nego inače, ali veliko je pitanje koliko ova ekipa ume da igra na taj način, pa treba očekivati dosta golova. Zbog toga vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81. Za kraj, sigurno da će nemačka ekipa učiniti sve da dođe do gola u ovom meču pa vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.