Tip dana: Milan – Empoli: Može li gost da prekine sjajnu seriju “rosonera”?

Prvi meč 25. kola italijanske Serije A se igra na San Siru gde će fudbaleri Milana ugostiti ekipu Empolija. Izabranici Đenara Gatuza igraju odlično u poslednjih nekoliko kola dok će po svemu sudeći ekipa Empolija voditi borbu za opstanak do poslednjeg kola.
Duel ove dve ekipe je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Milan: Pjontek je preporodio ovu ekipu!

Dugo su se fudbaleri Milana mučili ove sezone, čak i kada su pobeđivali bilo je vidno da to rade na dosta težak način, ali je opšti utisak da je ova ekipa u poslednje vreme počela da pruža fantastične partije. Nekako je to sve povezano i sa dolaskom Pakete i Pjonteka u Milan koji su za vrlo kratko vreme pokazali da su sjajne investicije. Pogotovu tu mislimo na Pjonteka koji je nastavio da rešeta protivničke mreže i za ovo kratko vreme je uspeo čak šest puta da se upiše u listu strelaca i na taj način je postao fudbaler koji je najbrže u istoriji postigao šest golova za “rosonere” što je zaista fantastičan podatak.
U prošlom kolu su izabranici Đenara Gatuza pokazali da ova ekipa zapravo ima pobednički karakter pošto su preokrenuli rezultat u Bergamu i slavili u duelu sa Atalantom kada je bilo 1:3. Domaćin je došao prvi do gola, ali su onda Pjontek sa dva i Čalhanoglu sa jednim golom preokrenuli rezultat čime je Milan zadržao četvrtu poziciju na tabeli, što i jesti glavni cilj ove ekipe pošto to mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
U poslednja dva meča Milan je upisao dve ubedljive pobede i u tom periodu su postigli čak šest golova, što je u proseku tri po meču. To je dovoljan znak da je rešen najveći problem koji je ekipa koju sa klupe predvodi Đenaro Gatuzo imala ove sezone a to je neefikasnost.

Empoli: Opstanak je glavni cilj!

Ekipa Empolija je prošle sezone bez većih problema osvojila prvo mesto u Seriji B, i to izuzetno ubedljivo pa su nekoliko kola pre kraja obezbedili ulazak u Seriju A. Klub je ozbiljno shvatio to takmičenje i u letnjem prelaznom roku je stiglo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera u ovaj tim, ali su rezultati za sada izostali.
Naime, cilj ove ekipe je bio sredina tabele, ali kako vreme prolazi postaje sve izvesnije da će se Empoli boriti za opstanak u Seriji A do bukvalno poslednjeg kola.
Trenutno se Empoli nalazi na 17. mestu i ima samo tri boda više u odnosu na ekipu koja se nalazi na 18. poziciji a to je u ovom trenutku Bolonja koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović i koja je njegovim dolaskom u klub počela da pruža izuzetno bolje partije pa je sigurno da Empoliju neće biti lako.
Ipak, klub iz Toskane je u prošlom kolu odigrao možda i svoju najbolju partiju ove sezone. Naime, Empoli je na domaćem terenu bez većih problema savladao Sasuolo i to poprilično ubedljivo pošto je taj meč završen rezultatom 3:0. Blistao je u tom meču Rade Krunić koji je sjajnim partijama u ovoj sezoni vrlo verovatno obezbedio sebi jači ugovor naredne sezone, naravno ukoliko ostane u Toskani.
Ono što je svakako dobra stvar za trenera Jakinija je da će posle duže vremena moći da računa na sve fudbalere jer trenutno nema povređenih i kažnjenih igrača.

Naš predlog

Sigurno je da će Milan od prvog minuta meča krenuti ofanzivno i da će želeti što pre da postigne pogodak kako bi mirno priveli utakmicu kraju. Empoli je u prošlom kolu ostvario veoma važnu pobedu u meču sa Sasuolom i sigurno je da će u Milano otputovati bez nekog pritiska, ali daleko od toga da će se predati. Savetujemo vam da pokušate sa igrom 1-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Pričali smo već o tome da Empoli očekuje velika borba za opstanak i da će učiniti sve da ostanu neporaženi na ovom meču. U prošlom kolu su dali čak tri gola Sasuolu pa bi vrlo lako mogli i do pogodka na ovom meču. Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01. Za kraj, svedoci smo ultra ofanzivnog Milana u poslednjih nekoliko kola, pa nema sumnje da nas na ovom meču očekuje prava goleada. Zbog toga vam predlažemo da pokušate sa igrom 1&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.35.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.