Tip dana: Kristal Palas – Mančester Junajted: Ma kakav PSŽ, ovo je nateži ispit za Solskjera!

Mančester junajted je okončao veliki derbi protiv Liverpula bez golova, ali je platio skupo taj bod, iz stroja su mu ispala četvorica fudbalera. Na drugoj strani, tim Kristal Palasa ulazi u ovaj okršaj nakon sjajne pobede u Lesteru, prepun samopouzdanja. Bodovi su mnogo važniji gostima, ali je veliko pitanje mogu li do njih?

Kristal Palas: Za povoljan utisak o sezoni nedostaje jedan veliki “skalp”

Domaćin još nije osigurao opstanak, ali ne verujemo da će doći u situaciju da strepi za status, uzimajući u obzir partije koje pruža u poslednje vreme. “Orlovi” su vezali šest mečeva bez poraza, računajući prvenstvo i FA Kup, u kome su uspeli da se plasiraju u četvrtfinale. Ovog vikkenda su, poput kaznene ekspeddicije, protutnjali kroz Lester, gde su na “King Paueru” pobedili domaćina sa 4:1. Palas je ekipa koja odlično igra na strani, pobedili su pet puta, a između ostalih, savladali su i Mančester Siti na “Etihadu”, dok su protiv Liverpula izgubili 4:3. Radi se o izuzetno iskusnoj ekipi koju sa klupe predvodi Rej Hodžson, stručnjak iza koga je mnogo sezona u najkvalitetnijem engleskom takmičenju. Pored iskusnog Zahe, “orlovi” sada u špicu napada imaju i opasnog Mišija Batšuaija, koji je zimus stigao iz Valensije i u Lesteru je postigao prvu gol za novi klub. Na sredini tabele dominira naš Luka MIlivojević, koji je izvođač svih kaznenih udaraca i već je sakupio osam golova, što ga uz Zahu, koji je dao gol manje, čini najboljim strelcem tima iz Londona. Stadion na kome Palas igra, popularni “Selherts park”, jedan je od najnezgodnijih za protivnike, mada se to po rezultatima ove sezone ne bi moglo reći. “Orlovi” su pobedili samo tri puta kao domačini, a poraženi su ček na čest mečeva. Ipak, veliki broj tih neuspeha dogodio se na početku sezone kada su bili u krizi. Trenutno se nalaze na 13. mestu u Premijer ligi, sa 30 osvojenih bodova, šest više od prve ekipe ispod crte, a to je u ovom trenutku Sautempton. Do opstanaka im treba još bodova, a da li će neki osvojiti protiv Junajteda, ostaje da vidimo.

Mančester Junajted: Bolnica na “Old Trafordu” u nevreme

Kao da se neka davna kletva sručila na Mančester Junajted u meču sa najvećim i najmrskijim rivalom, Liverpulom. Na poslednjem treningu pred utakmicu povredio se Nemanja Matić, koji će duže odsustvovati sa terena, a onda su u prvom poluvremenu meča sa “redsima” jedan za drugim ispadali, zbog povreda, Ander Erera, Huan Mata, Džesi Lingard, a i pored povrede, meč je završio Markus Rašford, ali će i on na prinudnu pauzu. Norvežanin na klupi “crvenih đavola”, Ole Gunar Solskjer, može samo da počne da čupa lokne, jer ovakav problem, u ključnom delu sezone, nikako mu nije trebao. Junajted očekuje revanš sa Pari Sen Žermenom, u kome su mu šanse, realno, male, ali tu je završnica FA Kupa, i što je najznačajnije, finiš Premijer lige, koji jedini, kako sada stvari stoje, može da im donese plasman u Ligu šampiona. Remijem u derbiju prepustili su četvrtu poziciju Arsenalu, ali jedan bod razlike nije nešto što bi trebalo da ih brine, pogotovo jer i “tobdžije”, a i Čelsi, koji je takođe rival za to četvrto mesto, nikako ne blistaju u domaćem prvenstvu. Dakle, Junajted će desetkovan na megdan Palasu. I kad bi bio kompletan ne bi mu bilo lako na “Selherst parku”, a kamoli ovako, sa nekoliko juniora, koje u sastavu najavio Solskjer. Junajted ima težak raspored do kraja prvenstva i svaki izgubljeni bod mogao bi da znači oproštaj od Lige šampiona za narednu sezonu, a onda je sve bilo uzalud, pa i ova neverovatna serija rezultata od dolaska Norvežanina na kormilo tima sa “Old Traforda”.

Naš predlog:

Kada bi Junejted bio kompletan, ne bismo oklevali i “zelepili” bismo dvojku. Ovako, teško je rizikovati sa konačnim ishodom, pogotovo jer je i Palas gladan pobede nad nekim velikim rivalom. Zato smatramo da nas očekuje tvrd meč, sa malo prilika, nešto kao duel Junajteda i Liverpula. Ako gol ne padne rano, ko zna da li će ih uopšte i biti. I pored svega kladionice misle da je gost favorit, ali ne baš apsolutni. U Bet365 dvojka je 2.35, remi 3.40, a trijumf Palasa 3.25. Naš prvi predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola u kladionici Bet365 dobijate koeficijent 1.90. Ko ne želi da čeka kraj meča, može da pokuša i sa jednim x na poluvremenu.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.