Derbi dana: Real Madrid – Barselona: Ko će u finale Kupa Kralja?!

U sredu je na programu revanš meč polufinala Kupa Kralja u kom se sastaju dva najveća rivala u Španiji, Real Madrid i Barselona. Zanimljivo je da će se ove dve ekipe sastati i u narednom kolu španske La Lige. Rezultat iz prvog meča je 1:1.
Meč se igra na stadionu Santjago Bernabeu, a početak je zakazan za 21. čas.

Real Madrid: Madriđani žele ovaj trofej!

Dosta problema su imali ove sezone Madriđani, ali je opšti utisak da je nekako sve došlo na svoje otkako ih je preuzeo Santjago Solari. Ruku na srce, bilo je tu i loših dana kao što je onaj poraz u preprošlom kolu od Đirone i to na Santjago Bernabeu, ali vidljivi su pomaci i igri Reala. Naime, ekipa je uspela da u prvom meču osmine finala Lige šampiona savlada Ajaks na gostovanju i tako se približi plasmanu među osam najbolje ekipe u Evropi. Takođe, izabranici Santjaga Solarija su bez većih problema uspeli da dođu i do plasmana u polufinale Kupa, čak su u prvom meču sa Barsom pružili izuzetno dobru partiju, ali su ipak na kraju morali da se zadovolje jednim bodom, ali ni to nije loše pošto su postigli gol u gostima koji dosta znači.
Što se tiče La Lige, Real se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli i imaju čak devet bodova manje od prvoplasirane Barselone i dva boda manje od gradskog rivala Atletika kog su skoro savladali na njegovom stadionu kada je bilo 1:3. U prošlom kolu su se dosta mučili na gostovanju kod Levantea, ali su ipak nekako došli do pobede i to nakon što im je na tom meču svirano dva izuzetno diskutabilna penala.

Barselona: Prioritet je Liga šampiona!

Iako Barselona drži prvu poziciju na tabeli španske La Lige, opšti utisak je da ne igraju toliko dobro kao što je to recimo slučaj bio prošle godine. Međutim, rezultati u svim takmičenjima su tu, tako da navijači i te kako mogu da budu zadovoljni sa ovom sezonom.
Naime, Barsa je bez većih problema došla do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona iako su u grupi bili sa Totenhemom, Interom i PSV-om. Zatim, Katalonci su stigli vrlo lako do polufinala Kupa Kralja, ali je opšti utisak da su tu podbacili u prvom meču, a možda malo i potcenili šampiona Evrope koji u tom trenutku nije ličio na sebe. Zbog toga su u ovom meču pod pritiskom, jer će morati da idu na pobedu, ili da makar remiziraju ali da rezultat ne bude 0:0, ili 1:1.
U prošlom kolu su izabranici Ernesta Valverdea odigrali jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone. Naime, Sevilja je na Sančez Pichuanu dočekala lidera na tabeli i fantastično otvorila taj meč, da bi Barsa brzo izjednačila preko Mesija. Ipak, Andalužani su pred kraj prvog poluvremena dali gol zbog koga su na odmor otišli sa golom prednosti. Međutim, onda je ponovo na scenu stupio Leo Mesi i sa dva gola doneo Barseloni vredna tri boda koja su dosta približila klub sa Nou Kampa novoj tituli.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na stadionu Santjago Bernabeu koji je rasprodat. Prednost u ovom meču ipak dajemo Realu koji na ovaj način može da spasi sezonu koja za sada nije toliko dobra. Zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.70. Nema sumnje da će i izabranici Ernesta Valverdea imati šta da poruče svom najljućem rivalu u ovom meču pa vam predlažemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51. Za kraj, očekuje nas jedan izuzetno efikasan meč pa vam toplo preporučujemo da probate i sa igrom I2+&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.