Tip dana: Sautempton – Totenhem: “Sveci” za spas, “pevci” za čast

Jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola Premijer lige bić odigrana na “Sent Merisu” u Sautemptonu, gde se domaći davljenik, sastaje sa četvrtfinalistom Lige šampiona.

Sautempton: Hrabrost na “Old Trafordu” nije nagrađena, hoće li im se vratiti sada?

Tim iz najjužnije engleske luke ima baš turbulentnu sezonu koja se kreće od fantastičnih partija i neočekivanih pobeda, do potonuća i poraza od daleko slabijih ekipa. “Sveci” su trenutno na 17. mestu, samo jedno iznad zone ispadanja, sa dva boda više od Kardifa. Čini se da će ove dve ekipe, uz Barnli, Brajton i Njukasl odlučiti o trećem putniku u Čempionšip, pošto je teško poverovati u spas Fulama, a posebno Hadersfilda. Na početku 2019. godine ovaj tim je vezao pet utakmica bez poraza, sa dve pobede i tri remija, i tada je izgledalo da će krenuti ka sredini tabele, bez ozbiljnijih komplikacija što se tiče opstanka. Međutim, tada je usledio neočekivan poraz od Kardifa na svom terenu, koji je mnogo toga pokvario. Da su slavili u tom meču, sada bi u odnosu na Velšane imali osam bodova više i verovatno bi se znalo koje ekipe ispadaju. Posle tog poraza na “Sent Merisu”, usledio je još jedan, od Arsenala na “Emirejtsu”, ali su niz od dva neuspeha prekinuli važnim trijumfom protiv Fulama. U prethodnom kolu su gostovali zahuktalom Mančester Junajtedu, odigrali su jednu od najboljih utakmica u sezoni, vodili 1:0, a 2:2 imali sve do 89. minuta, kada ih je Romelu Lukaku rastavio i sa tim jednim bodom. “Sveci” moraju brzo da zaborave događaje iz Mančestera i pokušaju da protiv Totenhema ponove igru sa “Teatra snova”, jer bi im sigurno donela neki bod. Do kraja sezone ostaju im utakmice sa rivalima iz donjeg dela tabele, Brajtonom, Njukaslom, Bornmutom, Hadersfildom, ali i sa Livepulom koji se bori za titulu.

Totenhem: Da pobednički pelcer iz Lige šampiona presade u Premijer ligu

U prethodnih desetak dana dogodilo se mnogo toga za ekipu Totenhema. Na tri utakmice u Premijer ligi osvojili su samo jedan bod i definitivno se oprostili od borbe za titulu, koja i dalje ostaje nedosanjani san. Pojavio se i drugi problem, sada ni plasman u Ligu šampiona nije više toliko izvestan, pošto petoplasirani Arsenal zaostaje samo četiri boda, a šestoplasirani Čelsi, šest, uz meč manje odigran. Dakle, šale više nema, ali ni prostora za još neki kiks. Onaj protiv Barnlija bio je sasvim dovoljan, a atda smo po prvi put videli Maurisija Poketina van sebe od besa, koji je u tom slučaju bio uperen ka sudijama. U narednom kolu su izgubili od Čelsija, a prošle subote, u derbiju severnog Londona, sudarili su se sa Arsenalom, i uz mnogo sreće izbegli poraz na Vembliju. Naime, u poslednjem minutu “tobdžije” su imale penal iz koga su mogli da dođu do tri boda, ali je Loris odbranio udarac Obamjanga. Može se dogoditi da taj detalj i presudi na kraju kada se ekipe budu poređale oko plasmana u Ligu šampiona. Pored loših rezultata u prvenstvu, ispali su u polufinalu Liga kupa, kao i osmini finala FA Kupa. Da sve ne bude crno, pobrinula se Liga šampiona, u kojoj su “pevci”, sa dve pobede, eliminisali dortmundsku Borusiju. Veliki problem, a u neku ruku i opravdanje za Totenhem, u lošem periodu, bio je izostanak trojice veoma važnih igrača. Povrede su iz stroja izbacile Dele Alija i Harija Kejna, dok je Korejac Son morao na Azijski kup. U međuvremenu se Son vratio, a Kejn oporavio, dok se Dele Ali još čeka. Neki će reći, kasno je sad, to se dogodilo u najvažnijem delu sezone, ali o tome je uprava trebalo da razmišlja ranije, a ne da bukvalno prespava dva prelazna roka, ne agažujući nijedno pojačanje. Ipak, čini nam se da bi navijači bili zadovoljni još jednim učešćem u Ligi šampiona, a ako u tom takmičenju, ove sezone, prođu još jedno kolo, tim bolje.

Naš predlog:

Ponavljamo da su bodovi važni obema ekipama, jednima za opstanak, a drugima za plasman u Ligu šampiona. Teško je proceniti kome je meč značajniji u ovom trenutku. Sautempton će pokušati da iskoristi umor gostiju, ali i malu euforiju prisutnu zbog prolaska u samu završnicu Lige šampiona. Kladionice vide goste kao favorite, u 1xbet dvojka je 1.91, za remi se dobija 3.80, a pobeda Sautemptona se procenjuje kvotom 4.30. Pored dvojke, predlažemo igru gol-gol, a za GG u kladionici 1xbet dobijate koeficijent 1.70.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.