Tip dana: Fiorentina – Lacio: “Ljubičasti” jure Ligu Evrope, gosti napadaju Ligu šampiona!

Poslednji meč nedeljnog programa 27. kola italijanske Serije A igra se na stadionu Artemio Franki u Firenci gde će Fiorentina dočekati ekipu Lacija.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Fiorentina: Mogu li “ljubičasti” do Liga Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da smo možda malo više očekivali od ekipe sa Artemio Frankija ove sezone. Međutim, trenutno se izabranici Stefana Piolija nalaze na sredini tabele, tačnije na desetom mestu. Pre sezone su čelni ljudi ovog kluba najavljivali pohod na Ligu šampiona, ali kako sada stvari stoje to neće biti slučaj ove sezone. Čak štaviše, teško će Fiorentina doći i do Liga Evrope pošto trenutno imaju pet bodova manje od šestoplasirane ekipe a to je u ovom trenutku upravo Lacio sa kojim se i sastaju u nedelju uveče.
Ono što je nekako karakteristično kada je Fiorentina u pitanju je da njihovim mečevima pada dosta golova u poslednje vreme. Sve je nekako počelo od onog Kup meča protiv Rome kada je bilo neverovatnih 7:1. Nakon toga su u prvenstvu pobedili SPAL sa 4:1, pa remizirail sa Interom (3:3), da bi nakon toga odigrali prvi meč polufinala Kupa i remizirali sa Atalantom (3:3). U prošlom kolu su na gostovanju kod iste ekipe izgubili 3:1, pa kada sve to saberemo dođemo do zaključka da je na poslednjih pet mečeva Fiorentine palo čak 29 golova što je prosek od skoro šest po meču i svakako da ovaj podatak deluje neverovatno.
Treba naravno dodati i to da je Fiorentina na poslednja tri meča na svom Artemio Frankiju odigrala nerešeno. Prvo su remizirali sa Sampdorijom, pa sa Napolijem, i na kraju sa Interom, a zanimljivo da je na ta tri poslednja meča na domaćem terenu palo čak 12 golova, što nam daje prosek od četiri po meču.

Lacio: Da li je Liga šampiona realnost ili nerealna ambicija?

Dobro pamtimo prošlu sezonu kada su fudbaleri Lacija imali sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona. Držali su to četvrto mesto većim delom sezone, ali su onda nekoliko kola pre kraja šampionata vezali nekoliko loših partija i pored svega toga poslednje kolo dočekali na četvrtom mestu koje im je garantovalo plasman u Ligu šampiona. Onda im je u poslednjem kolu odgovarao i bod protiv Intera ali su ipak uspeli da izgube taj meč i tako na veliko razočarenje svojih navijača ostanu bez Lige šampiona.
Sve to su želeli da poprave ove sezone, sjajno su krenuli i dosta dugo držali četvrtu poziciju. Onda je usledila kriza ekipe koju sa klupe predvodi Simone Inzagi, dok je glavni konkurent Milan počeo sa boljim partijama i sve to je uslovilo da se Lacijali trenutno nalaze na šestom mestu, koju ruku na srce vodi u Ligu Evrope što svakako ne bi bilo toliko loše.
U prošlom kolu je ova ekipa oduševila svoje navijače pošto su na krcatom Olimpiku u gradskom derbiju demolirali Romu (3:0). Međutim, pre toga su izabranici Simonea Inzagija ispali iz Liga Evrope nakon što je Sevilja u dvomeču bila bolja od rimske ekipe.
Sada u dosta dobrom raspoloženju nakon pobede nad naljućim rivalom gostuju Fiorentini, i nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na Artemio Frankiju.

Naš predlog

Govorili smo dosta o tome da na mečevima Fiorentine u poslednje vreme pada baš dosta golova. Na sve to treba navesti i podatak da je prošli meč “ljubičastih” i Lacija na Artemio Frankiju završen pobedom Fiorentine od 4:3. Kada sve saberemo i oduzmemo nema sumnje da nas očekuje goleada u ovom meču pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78. Predlažemo vam da probate i sa pojačanom igrom na golove pa vam savetujemo da odigrate 4+ što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.97. Na kraju, realno je očekivati da će i jedna i druga ekipa postići makar po gol na ovom meču pa vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.