Tip dana: Barselona – Lion: Može li ekipa sa “Žerlana” da naudi Barsi?

U sredu je na programu revanš meč osmine finala Lige šampiona u kom Barselona na svom Nou Kampu dočekuje ekipu Liona. Rezultat iz prvog meča je 0:0, tako da i jedna i druga ekipa ima šanse za prolaz dalje, iako je favorit naravno tim koji sa klupe predvodi Ernesto Valverde.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Barselona: Sjajna sezona za sada!

Možemo slobodno da kažemo da Barsa za sada ima savršenu sezonu. Evidentno je da izabranici Ernesta Valverdea ne izgledaju toliko dobro na terenu kao pre recimo pet godina, ali su rezultati i više nego dobri, čak teško i da mogu da budu bolji.
Naime, ekipa iz Katalonije se nalazi na ubedljivom prvom mestu na tabeli španske La Lige uz čak sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid. Što se tiče Kupa Kralja, Barsa je tu napravila fantastičan rezultat pošto su nakon prvog meča na Nou Kampu kada im je gostovao Real Madrid i koji je završen nerešenim rezultatom 1:1, uspeli u revanšu da do nogu potuku Madriđane i na taj način se plasiraju u finale gde ih čeka Valensija.
Što se tiče Lige šampiona, u nekoj od prethodnih analiza smo govorili da je to prioritet svih prioriteta kada su u pitanju Katalonci, i za sada im ide poprilično dobro.
Ipak u prvom meču osmine finala ovog takmičenja nisu uspeli da jednu od nekoliko fenomenalnih šansi pretvore u gol, pa u revanš meč sa Lionom ulaze bez prednosti.
U prošlom kolu La Lige je Barsa posle preokreta savladala ekipu Rajo Valjekana i na taj način su pokazali da su bez premca trenutno najbolja ekipa u Španiji.
Ono što je jako bitno je da Barselona posle duže vremena nema problema sa izostancima što znači da će Ernesto Valverde moći da računa na apsolutno sve fudbalere.

Lion: Mogu li gosti da ozbiljnije ugroze Barsu?

Kada se sve sabere i oduzme ovo je jedna poprilično dobra sezona za ekipu sa Žerlana. Nakon žreba za osminu finala Lige šampiona malo ko je bio optimista jer je sigurno da je Barsa jedan od najvećih favorita za osvajanje “ušatog trofeja”, ako ne i najveći. Ipak, Lion se u prvom duelu pokušao nadigravati sa Barselonom i izuzetno hrabro su igrali taj duel. Mora se svakako priznati i pored dosta dobre partije ove ekipe da su na kraju ipak imali dosta sreće pošto je ekipa iz Katalonije promašila nekoliko kolosalnih šansi.
Sada na Nou Kamp dolaze rasterećeni, jer su ih svi već nakon žreba otpisali, ali prvi duel je pokazao da iz kontri mogu da naprave dosta problema izabranicima Ernesta Valverdea.
Nakon tog remija sa Barselonom su doživeli i neugodan poraz od Monaka u prvenstvu, da bi onda u četvrtfinalu francuskog Kupa deklasirali Kaen (5:1) i na taj način došli do plasmana u polufinale tog takmičenja. Nakon toga su ostvarili jednu veoma važnu pobedu nad Tuluzom sa istim rezultatom kojim su pobedili i Kaen u okviru četvrtfinala Kupa, ali je utisak da su sve to uprskali u prošlom kolu. Naime, ekipa sa Žerlana je na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Strazbura remizirala (2:2), i na taj način su dozvolili Marselju da im priđe na samo tri boda zaostatka što i nije neka preterana zaliha uoči nastavka prvenstva.
Ono što je jako bitno za ekipu Liona je i činjenica da se u prvi tim vraća veroatno i najbolji fudbaler ove ekipe Fekir koji je propustio prvi meč zbog suspenzije.

Naš predlog

Nema sumnje da je Barselona veliki favorit na ovom meču, ali ne treba otpisivati ni Lion koji je u prvom meču pokazao da može da napravi dosta problema ekipi sa Nou Kampa iz brzih kontranapada i još bržih transformacija u napad iz odbrane. Nerealno je očekivati da se i ovaj meč poput prvog završi bez golova, čak štaviše, mišljenja smo da nas očekuje prava goleada pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82. Barsa će od prvog minuta krenuti silovito ka golu ekipe sa Žerlana pa vam zbog toga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Pošto smo uvereni da nas ovde očekuje prava goleada za kraj vam savetujemo da probate sa igrom I2+&4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.49.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.