Derbi dana: Portugal – Srbija: Koliko mogu “orlovi” na gostovanju kod šampiona Evrope?

U ponedeljak su na programu preostali mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a za vas smo izdvojili svakako najzanimljiviji duel u kom se sastaju Portugal i Srbija.
Duel ove dve reprezentacije je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Portugal: I pored poraza u prvom kolu Portugal je glavni favorit u ovoj grupi!

Nisu izabranici selektora Santoša igrali najbolje na Mundijalu i to je dovelo do toga da takmičenje završe već u osmini finala posle poraza od Urugvaja. Ipak, moramo da pomenemo da je ova reprezentacija jedva prošla i grupu, u kojoj su pored njih bile još i reprezentacije Španije, Maroka i Irana.
Što se tiče Lige nacija, iako Portugal za ovo takmičenje nije mogao da računa na Kristijana Ronalda, to se nije odrazilo na partije ove ekipe pošto su bez većih problema zauzeli prvo mesto u grupi ispred nimalo naivnih reprezentacija Italije i Poljske.
Za Portugal je ovo druga utakmica kvalifikacija za plasman na EP, dok je za selekciju Srbije ovo prvi ispit u ovom ciklusu. Portugalci su u prvom kolu podbacili i nisu uspeli savladati Ukrajinu na svom terenu, što znači da pritisak raste i imaće veliki imperativ u ovom duelu. Napadali su izabranici selektora Santoša u tom meču sve vreme, ali je golman gostiju bio i te kako raspoložen i najzaslužniji je za odličan rezultat svoje ekipe na startu kvalifikacija.

Srbija: Koliko mogu “orlovi” u ovim kvalifikacijama?

Ono što deluje skoro pa neverovatno je podatak da je Srbija poslednji put igrala na evropskom prvenstvu još pre dvadeset godina. Taj šampionat je održan u Belgiji i Holandiji, a “orlovi” su tada ispali u četvrtfinalu od Holandije kada je bilo ubedljivih 6:1.
Upravo zbog te nestvarne pauze od dvadeset godina je sigurno da izabranici Mladena Krstajića imaju ogroman motiv u ovim kvalifikacijama. A ono što su srpski reprezentativci pružali u Ligi nacija svakako daje veliku nadu.
Naime “orlovi” su bez većih problema osvojili prvo mestu u grupi pošto su takmičenje završili sa dva boda manje od drugoplasirane Rumunije sa kojom su oba puta remizirali pošto je u Beogradu bilo 2:2, dok je u Bukureštu meč završen bez golova.
Nedavno je ova reprezentacija odigrala prijateljski meč sa Nemačkom u gostima i može se reći da su ostavili dobar utisak pošto je taj meč završen rezultatom 1:1, iako se mora priznati da su Nemci dominirali većim delom susreta. Za razliku od duela sa “pancerima” u tim Srbije se vraćaju Tadić i Mitrović, ali nema Kolarova i Kostića što je svakako veliki hendikep pošto obojica igraju uz levu aut liniju.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv meč. Portugal je loše krenuo u kvalifikacijama i sigurno je da želi da se iskupi pred svojim navijačima. Sa druge strane, Srbija igra odlično u poslednje vreme, ali je utisak da ima dosta problema van ekipe pošto se nekoliko fudbalera izjasnilo da ne želi da nastupa za nacionalni tim dok je selektor Mladen Krstajić. Zbog svega toga prednost u ovom meču ipak dajemo Portugalu koji nema pravo na još jedan kiks, pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Treba očekivati i ozbiljan otpor izabranika Mladena Krstajića pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15. Za kraj, mišljenja smo da će ovaj meč proteći u znaku velikog broja golova pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.