Tip dana: Švajcarska – Danska: Mogu li gosti do iznenađenja u Bazelu?

U utorak su na programu mečevi drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a za vas smo izdvojili jedan od najinteresantnijih mečeva svakako u kom se sastaju Švajcarska i Danska.
Duel ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Švajcarska: Cilj je uspeh na EP!

Švajcarci su sa dosta dobrim partijama krenuli još pre nekoliko godina i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji gde su bili poprilično dobri. Odmah na startu su pokazali da se na njih može ozbiljno računati pošto su u prvom meču remizirali sa Brazilom koji je pre turnira smatran za jednog od najvećih favorita za osvajanje turnira. Odmah nakon toga su pokazali karakter pošto su u ključnom meču uspeli da preokrenu protiv Srbije, nakon čega su izborili plasman u nokaut fazu gde su imali dosta sreće sa protivnikom, pošto su igrali protiv Švedske ali su mimo svih očekivanja tu stali, i završili učešće u osmini finala, što se u domovini smatralo neuspehom.
Ipak, odmah nakon toga je ova reprezentacija zablistala u Ligi nacija gde su u konkurenciji jedne Belgije koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu zauzeli prvo mesto, što je zaista ogroman uspeh.
Sa dobrim partijama su nastavili i na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine, pošto su na teškom gostovanju kod Gruzije zabeležili sigurnu pobedu (0:2).
Ono što svakako treba dodati uoči ovog meča je činjenica da će Švajcarci biti izuzetno oslabljeni pošto selektor ove reprezentacije neće moći da računa na Šaćirija i Seferovića.

Danska: Cilj je plasman na EP!

Za razliku od Švajcaraca koji žele da ostave ozbiljniji trag na Evropskom prvenstvu i da doguraju što je dalje moguće, Danci će se sasvim sigurno u ovom trenutku zadovoljiti i sa samim plasmanom na Evropsko prvenstvo.
Odlično je ova selekcija igrala na Mundijalu, gde su u dosta teškoj grupi zauzeli drugo mesto i na taj način se plasirali u osminu finala, gde su nažalost eliminisani od Hrvatske.
Odmah nakon Mundijala je ova reprezentacija odigrala jedan kontroverzan prijateljski meč sa Slovačkom u Trnavi koji su Danci izgubili sa 3:0, a taj rezultat je svakako još i dobar obzirom da je Skandinavska selekcija u tom meču nastupila sa amaterima zbog štrajka najboljih fudbalera.
Nakon toga je usledila Liga nacija i tu su se ipak u nacionalni tim vratili najbolji fudbaleri ove države, a rezultat toga je osvojeno prvo mesto i plasman u višu diviziju.
U prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine je ova selekcija bila slobodna, ali su u tom terminu odigrali jedan prijateljski meč.
Naime, Danci su se sastali sa tzv. Kosovom i malo je falilo da vidimo pravu senzaciju na tom meču pošto je ta reprezentacija vodila sve do samog kraja protiv Danske ali je onda Hojberg golom u sudijskoj nadoknadi sprečio veliko iznenađenje.

Naš predlog

Ono što je karakteristično i za jednu i drugu reprezentaciju je ofanzivan stil fudbala, uz činjenicu da se gost nešto više oslanja na igru iz prekida, koju je praktično doveo do savršenstva. Obe ekipe su eliminisane u osmini finala prošlogodišjeg Mundijala u Rusiji, ali su se takođe i obe ekipe našle na prvom mestu u svojim grupama u okviru novo formiranog takmičenja Liga nacija.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da domaćin raspolaže sa boljim fubalerima, a kada na sve to dodamo i domaći teren dolazimo do zaključka da su Švajcarci favoriti na ovom meču pa vam zato predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.15.
Pomenuli smo već da i jedni i drugi neguju ofanzivan stil fudbala, i nema sumnje da nas očekuju golovi na ovom meču pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 2.05.
Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom pobede Švajcaraca i golova, pa vam predlažemo da odigrate igru 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.56.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.