Tip dana: Karolina Pliškova – Marketa Vondrušova: Češka posla u Majamiju

Jedna Čehinja će igrati u polufinalu Majamija, to je jasno, a ako bude uspešna i Kvitova, onda dve. Razlog je što se u četvrtfinalu sastaju Karolina Pliškova i Marketa Vondrušova, dve češke teniserke, pa će jedna predstavnica ove zemlje biti sigurno u samoj završnici.

Karolina Pliškova: Jedna titula u novoj sezoni je već tu, da li je vreme za drugu?

Trenutno sedma teniserka sveta, Karolina Pliškova, ove sezone je već podigla jedan trofej. Bilo je to u Brizbejnu na prvom turniru u godini. Bila je to najava žetve trofeja, ali sve nije išlo po planu u nastavku. Istina, na Australijen Openu je bilo odlično, stigla je do polufinala, gde je poražena od kasnije pobednice, Japanke Naomi Osake. Usledio je nešto slabiji nastup u Dubajiu i solidan u Indijan Velsu, gde ju je Belinda Benčić zaustavila u četvrtfinalu. Pliškova je malo popravila plasman u odnosu na kraj prošle sezone, pošto je prezimila na osmoj poziciji. Ipak, ova teniserka je pre dve sezone bila i četvrta na svetu, pa se može reći da je u blagom padu u odnosu na taj period. U Majamiju je, do četvrtfinala, već izbacila Hrvaticu Martić i Francuskinju Aliz Korne, koju je dobila u tri seta. U prethodnom kolu bila je bolja od Putinceve. Favoritkinja je i protiv sunarodnice, pošto je čak 52 pozicije bolje rangirana. Najveći turnir koji je osvojila u karijeri bio je Sinsinati 2016. godine.

Marketa Vondrušova: Nova nada češkog tenisa još uvek je tinejdžerka

Mada je u 2017. godini već najavila pohod na svetski vrh, osvajanjem tri ITF titule, Vondrušova to nije potvrdila u narednoj 2018. godini. Tu, 2017. završila je na odličnoj 67. poziciji, ali je prelazak na WTA turnire izgleda bio preran, pa je sledeću godinu završila stepenik niže, na 68. mestu. Na početku ove sezone imala je problema sa povredom pa se pojavila tek u Budimpešti krajem februara. Tu je ispala u drugom kolu, ali je zato u Indijan Velsu dogurala do četvrtfinala, eliminisavši usput i bivšu najbolju na svetu, Rumunku Simonu Halep. U četvrtfinalu je neprelazna prepreka bila Ukrajinka Elena Svitolina, ali je napredovala na listi, pa je u Majami stigla kao 59. na WTA listi. Ovde je napravila odličnu seriju rezultata, a u prvom kolu je već igrala sa jednom sunarodnicom i bila uspešnija. Radilo se o Štricovoj, koju je dobila u dva seta. Usledile su pobede nad bivšom pobednicom Rolan Garosa, Jelenom Ostapenko iz Letonije, onda nad Belgijankom  Mertens i u osmini finala protiv Nemice Tatjane Marije.

Naš predlog:

Iskustvo je na strani Pliškove, koja je već odigrala mnogo ovakvih i bitnijih mečeva. Budućnost, u svakom slučaju pripada Vondrušovoj, a Česi ne moraju da brinu za tenis, bar kada su dame u pitanju. Kladionice se slažu da je starija Čehinja, i mnogo bolje rangirana, favoritkinja u ovom duelu, pa je u kladionici 10Bet njen trijumf propraćen kvotom 1.80, a pobeda Vondrušove 2.05. I mi smatramo da je Pliškova bliža trijumfu, ali će to biti neizvestan duel, pa preporučujemo i igru više od2,5 setova sa kvotom 2.30 u 10Bet.Registruj se na 10Bet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.