Tip dana: Rodžer Federer – Kevin Anderson: Osveta za Vimbldon u Majamiju

U četvrtfinalu drugog Mastersa u sezoni, Švajcarac Rodžer Federer igra protiv velikog dužnika iz prošle sezone, Južnoafrikanca Kevina Andersona. Momak iz Kejptauna je pobedio Federera prošle godine na Vimbldonu i to posle vođstva Švajcarca od 2:0 u setovima.

Rodžer Federer: Možda je Anderson odneo poslednju šansu za još jedan Grend Slem apsolutnog rekordera

Dalko od toga da smtramo da Rodžer Federer neće imati prilike da uveća broj osvojenih Grend Slemova, koji se zaustavio na brojci 20. Međutim, prošle sezone u Vimbldonu, činilo se da ga ništa ne može zaustaviti. Novak Đoković je bio van forme, njegov rival u polufinalu, Rafael Nadal na travi igra samo kad mora, a Južnoafrikanac sa druge strane mreže, ma koliko bio opasan server, nije izgledao kao preteška prepreka. Sigurno je da je Mirka već obrisala prašinu sa police sa trofejima i napravila mesta za deveti vimbldonski, ali… Vodio je “Fedeks” sa 2:0 u setovima, kada se dogodio jedan od najvećih preokreta. Anderson je slavio sa 3:2, ali u finalu nije imao nikakve šanse. No, ajmo sad o Federeru. Njemu je ovo 11. četvrtfinale Majamija, turnira na kom voli da igra, a poslednji put ga je osvojio pre dve godine, kada je u finalu bio bolji od Rafe Nadala. Taj trijumf se dogodio posle 11 godina apstinencije u ovom američkom gradu. Do ovog četvrtfinala Federer je eliminisao Moldavca Albota, iako se u jednom trenutku činilo da mu nema spasa. Malo poznati Moladavac je vodio 1:0 u setovima, i imao brejk loptu na 4:4 u drugom, međutim… Onda je bio bolji od Filipa Krajinovića 2:0, da bi još lakše savladao mladog Rusa Danila Medvedeva, momka kome proriču sjajnu karijeru. Švajcarac je bio uspešan i u Indijan Velsu, igrao je u finalu, ali nije odbranio titulu iz 2018. godine. Pobedio ga je, mimo svih očekivanja, Austrijanac Dominik Tim, i to posle preokreta. Federeru su Grend Slemovi cilj u preostalom delu karijere, ali ni osvajanje još jednog Mastersa ne bi bilo loše, pogotovo jer je poslednji osvojio 2017. u Šangaju.

Kevin Anderson: Možda Majami bude najveća titula u karijeri visokog Južnoafrikanca

Kevin Anderson je dvostruki finalista Grend Slemova. Igrao je 2017. u finalu US Opena i izgubio od Rafaela Nadala, i prošle sezone u završnoj predstavi na Vimbldonu, kada nije imao ozbiljniju šansu protiv Novaka Đokovića. Taj turnir vratio je Srbina na put uspeha, ali je i Andersona doveo u sam svetski vrh, gde mu je, realno, i mesto. Još uvek ubira plodove tog plasmana i 1200 osvojenih bodova, pa se sada nalazi na 7. mestu ATP liste. Međutim, morao bi da počne da osvaja veći broj bodova, ukoliko ne želi da se posle Vimbldona, u slučaju ranog ispadanja, ne strmoglavi na listi. Sezonu je počeo odlično, trofejem na turniru u Indiji, ali je onda kuburio sa povredom koju je zaradio na Australijen Openu, gde je ispao u drugom kolu od Frensisa Tijafoa. Vratio se tek sad u majamiju, pošto je Indijan Vels otkazao nakon žreba i na taj način učinio ogromnu uslugu Miomiru Kecmanoviću, koji je kao “laki luzer” ušpao u glavni žreb, a kasnije stigao i do četvrtfinala. Izgleda da povreda nije ostavila traga, sudeći po rezultatima u Majamiju. U prvom kolu je bio slobodan, a onda je imao i malo sreće, jer se sastao sa dva tenisera kojima igra na betonu nije omiljena. Pobedio je Španca Munara i Portugalca Souzu, dvojicu igrača koji bi mu na šljaci napravili velike probleme. U osmini finala sastao se sa Australijance Tompsonom, koji je pre toga načinio dva iznenađenja, izbacivši Dimitrova i Hačanova. Kad je mogao da prošle sezone pobedi “Fedeksa” na travi, može to da ponovi i na betonu, na kome podjednako kvalitetno igra. Inače, bio je to jedini trijumf Andersona protiv Švajcarca, a Federer mu se revanširao na završnom Mastersu u Londonu, dobivši ga sa 2:0.

Naš predlog:

Kladionice veruju da se Federer nije dovoljno “osvetio” za taj poraz na Vimbldonu, pa smatraju da je Švajcarac veliki favorit u četvrtfinalnom duelu u Majamiju. Iako ih dele samo dve pozicije na ATP listi, pobeda Rodžera Federera se u kladionici 1xbet procenjuje kvotom 1.30, dok je trijumf Kevina Andersona 3.56. Naravno da se slažemo sa tim da su šanse na strani 20-tostrukog osvajača Grend Slema, ali ni dvostruki finalista istog nije bez izgleda, pogotovo zbog toga što u meč ulazi mnogo odmorniji. Zato i mislimo da bi meč mogao da ode u tri seta, pošto će se bar jedan okončati taj brejkom. U kladionici 1xbet više od 2,5 setova plaća se kvotom 2.60.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.