Tip dana: Anderleht – Klub Briž: Bivši šampion ostavlja aktuelnog bez titule?

Počeo je Plej of belgijske Župile lige. Belgijanci su bili prvi koji su uveli podelu lige nakon regularnog toka, izuzimajući Škote, pa se može reći da su, u neku ruku, pioniri ovakvog sistema takmičenja koji je zaživeo u još nekoliko liga, uključujući i našu. Naknadih deset prvenstvenih rundi, posle podele bodova, obično su najzanimljiviji deo sezone, a za titulu konkuriše bar 3 ili 4 ekipe. 

Anderleht: Već posle prvog kola doigravanja Anderlehtu je jasno gde mu je mesto

Tešili su se navijači slavnog kluba iz Bisela da će sve loše rezulatet iz prvih 30 kola uspeti da neutralištu u Plej ofu i serijom pobeda stignu, i prestignu, Genk, Briž i ostale. Ali, ne lezi vraže, Već u prvom kolu Plej ofa gostovali su kod lidera Genka, koji je u doigravanje ušao sa šest bodova više u odnosu na Anderleht. Računali su u Briselu da tu razliku nakon međusobnog duela prepolove i ravnopravno se uključe u trku za titulu, pošto bi ostalo još devet rundi. Međutim, daleko od toga da je to bilo realno razmišljanje. Genk je pokazao i dokazao ko je ko, u ovom trenutku, u belgijskom fudbalu, slavio je pobedu od 3:0 i definitivno ugasio svaku nadu Anderlehta da može i dalje da sniva pehar. Ekipa iz Brisela će pokušati da bar obezbedi plasman u kvalifikacije Lige Evrope, u kojoj su ove sezone igrali u grupnoj fazi, ali sa ne baš zapaženim uspehom. Trenutno su na mini tabeli Plej ofa na četvrtom mestu, ali jedine dve ekipe ispod njih, Antverp i Gent, imaju samo po bod manje pred drugo kolo. Klub Briž, aktuelni šampion, stiže sa pet bodova više, pa bi Anderleht moga da im se približi na samo dva zastatka, ukoliko bi pobedio, ali bi mogao i goste da ostavi ez prilike da odbrani naslov šampiona preuzet prošle godine, upravo od Anderlehta. Tim Fredija Rutena zabeležio je tri uzastopne pobede na kraju regularnog toka prvenstva, nakon prethodne utakmice sa Klub Brižom, koja je odigrana pre nešto više od mesec dana, takođe u Briselu, a završena je bez pobednika 2:2.

Klub Briž: Bez pobede u Briselu više od 20 godina, kakav podatak!

Koliko može Klub Briž u Briselu protiv Anderlehta? Ako je po tradiciji, malo toga. Poslednji puta kada je Klub Briž slavio na stadionu Anderlehta bio je prošli vek, tačnije septembar 1998. godine. Sada u timu iz Briža ima fudbalera koji nisu bili ni rođeni tada, pa možete steći utisak o kakvoj traumi je reč. U međuvremenu, tokom te dve decenije, Klub Briž je osvajao titule, igrao u Ligi šampiona, ali da slavi u Briselu nije uspevao. Sada je ovo gostovanje izuzetno važno, aktuelni šampion zaostaje, pre ovog kola, za Genkom četiri boda i ne bi smeo sebi da dozvoli luksuz da se ta razlika dodatno uveća, jer je sve manje vremena da se tako nešto ispravi. U prvom kolu Plej ofa Klub Briž je bio ubedljiv protiv Genta, slavio je u nedelju sa 3:0, ali je veći deo meča odigrao sa igračem više. U Briselu im neće biti lako, mada je svima jasno da je tim hrvatskog stručnjaka Ivana Leka kvalitetniji sastav. U dve ovosezonske utakmice u Brižu je bilo 2:1 za njih, a meč u Briselu okončan je bez pobednika 2:2. Ta utakmica, odigrana krajem februara, bila je nešto najbolje što belgijski fudbal može da pruži. Vodili su gosti, domaćin je preokrenuo, a Klub Briž je izjednačio u finišu meča. U međuvremenu je šampion Belgije, posle Lige šampiona, ispao i iz Lige Evrope, pošto ih je eliminisao austrijski šampion Salcburg, koji je u mocartovom gradu slavio sa 4:0.

Naš predlog:

Po trenutnom rejtingu, gosti bi trebalo da budu favoriti. Ali po tradiciji, Anderleht je onaj ko se pita u ovom meču. Teško je pomiriti te dve činjenise i biti siguran kod koga su jače karte pred meč. Bodovi trebaju i jednima i drugima, možda gostima malo više, ali to sigurno ne zanima domaćina iz Brisela, kome će biti posebno drago da velikog rivala uskrati za novu titulu. Kladionice smatraju da je Klub Briž bliži uspehu. U kladionici 1xbet dvojka je 2.36, remi 3.56, a pobeda Anderlehta 2.92. Naš predlog je igra gol-gol, koja je dolazila na prethodna tri međusobna okršaja ove dve ekipe. U 1xbet koeficijent za GG je 1.67.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.