Tip dana: Liverpul – Porto: Mogu li gosti do čuda na Enfildu?

Konačno je došlo vreme i za četvrtfinale Lige šampiona, a za vas smo izdvojili duel koji se igra u Engleskoj gde će na Enfildu Liverpul dočekati ekipu Porta.
Duel ove dve ekipe je na programu od 21 čas.

Liverpul: Može li ova ekipa da ponovi prošlogodišnji uspeh?

Kada sagledamo sve, ovo je jedna odlična sezona za ekipu Liverpula. Naime, izabranii Jirgena Klopa se bore za naslov prvaka u Premijer ligi, a stigli su i do četvrtfinala Lige šampiona i to nakon što su dosta lakše nego što se očekivalo pobedili Bajern u Minhenu sa 3:1.
Trenutno ekipa sa Enfilda ima dva boda više od Mančester Sitija koji se nalazi na drugom mestu ali svakako treba pomenuti i to da ekipa iz Mančestera ima i meč manje, pa bi pobedom u tom duelu mogli da preteknu Liverpul na tabeli. Ipak, u poslednje vreme izabranici Jirgena Klopa pružaju dosta dobre partije i vezali su četiri uzastopne pobede, pa možemo slobodno reći da su nakon jedne krize koja ih je pratila pre mesec dana ustalili svoju formu i hitaju napred ka naslovu prvaka.
Sigurno je da je Liverpul imao i dosta sreće kada je žreb u pitanju pošto su za rivala dobili Porto koji je u ovom trenutku možda i najslabija ekipa od svih osam koje su se plasirale u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Porto: I četvrtfinale je samo po sebi veliki uspeh!

Za Porto je objektivno i plasman u četvrtfinale Lige šampiona veliki uspeh, ali upravo zbog toga sada mogu igrati i bez prevelikog pritiska. U grupnoj fazi zaista nisu imali težak zadatak i uz pet pobeda, i samo jednim remijem su izborili osminu finala. Tu ih je sačekala Roma, koja se u tom trenutku zbog prevelike krize činila kao protivnik po meri. I zaista, fudbaleri Porta su na domaćem terenu eliminisali rimsku “vučicu” i to nakon produžetaka, pa su sebi zakazali duel sa Liverpulom koji je jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona.
Treba naravno dodati i podatak da je portugalska ekipa svoj prvi poraz u evropskim takmičenjima ove sezone upravo doživela na gostovanju kod Rome, kada je meč završen rezultatom 2:1, ali ih to na kraju ipak nije puno koštalo pošto su sve to nadoknadili u revanšu i plasirali se u četvrtfinale.
Inače, Porto je izborio i finale portugalskog Kupa, nakon što su u dva polufinalna meča bili bolji protiv Brage, a zanimljivo je da će u finalu igrati sa Sportingom.
Što se tiče nacionalnog šampionata, Porto se za naslov prvaka bori sa Benfikom i upravo je to ekipa od koje su poslednji put poraženi u prvenstvu, ali su nakon toga vezali četiri pobede i trenutno su izjednačeni po broju bodova sa ekipom iz Lisabona, pa nema sumnje da nas očekuje velika borba za titulu do poslednjeg kola.

Naš predlog

Sigurno je da je Liverpul veliki favorit u ovom meču. Treba očekivati da će izabranici Jirgena Klopa jurnuti silovito od prvog minuta ka golu Porta pa vam zbog toga savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89. Ta napadačka igra izabranika Jirgena Klopa nam gotovo sigurno donosi i meč sa velikim brojem golova pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Za kraj, imamo za vas jedan hrabar predlog. Pričali smo vam već o tome da nas očekuje izuzetno efikasan gol, a mišljenja smo da bi dosta golova moglo da padne u prvom poluvremenu, ali da ih treba očekivati i u drugom, makar jedan.  Zato vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom I2+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.90.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.