Tip dana: Lil – PSŽ: Imaju li Parižani dostojnog rivala u Ligi 1?

U nedelju uveče se igra poslednji meč 32. kola francuske Lige 1, što je ujedno i derbi kola pošto se sastaju drugoplasirana i prvoplasirana ekipa. Naime, ekipa Lila će na svom terenu ugostiti novog-starog šampiona Francuske, ekipu PSŽ.
Meč između ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Lil: Sjajna sezona za ovu ekipu!

Kada se sve sabere i oduzme, fudbaleri Lila igraju zaista fantastično ove sezone. Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli francuske Lige 1 koje naredne sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što bi bio zaista veliki uspeh.
Treba svakako napomenuti i to da Lil ima čak pet bodova više od trećeplasiranog Liona, ali i meč više pa su na dobrom putu da do kraja sačuvaju to drugo mesto što su sasvim sigurno i zaslužili zbog činjenice da igraju baš dobro ove godine.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala u gostima kod Remsa koji takođe pruža dosta dobre partije ove sezone, dok su pre toga na jednom izuzetno teškom gostovanju kod Nanta slavili sa 3:2, u jednom fantastičnom meču. Lil je takođe i drugi najbolji gost u ligi pošto su do sada na gostovanjima sakupili čak 30 bodova, dok su u poslednjih pet kola van svog terena bez poraza, a u tom periodu su ostvarili čak tri pobede uz dva remija.
Zbog svega toga je sigurno da ova ekipa u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj meč protiv najbolje francuske ekipe od koje su u prvom delu sezone izgubili sa 2:1.

PSŽ: Gorak ukus u ustima zbog Lige šampiona!

Po svemu sudeći, fudbaleri PSŽ-a nemaju konkurenciju u Ligi 1. Naime, Parižani će se bez većih problema prošetati do nove titule prvaka Francuske. Ipak, sigurno je da to nije bio glavni cilj kluba iz Pariza, pošto su želeli da napadnu Ligu šampiona, i po mnogim mišljenjima su bili jedni od najvećih favorita za osvajanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ali su ipak zaustavljeni već na prvoj prepreci.
Imao je PSŽ veliku prednost posle prvog duela, ali su poklekli na Parku Prinčeva gde ih je Mančester savladao sa 3:1 i napravio sigurno najveće iznenađenje u osmini finala Lige šampiona.
Sada Parižanima ostaje i finale francuskog Kupa pošto su nedavno u polufinalu bez većih problema savladali Nant i na taj način zakazali duel sa Renom koji takođe igra dosta dobro ove sezone.
U poslednje vreme “sveci” igraju sjajno, ali su u prošlom mimo svih očekivanja na svom terenu samo remizirali protiv Strazbura, a taj meč je završen rezultatom 2:2.

Naš predlog

Lil ima sezonu iz snova pošto se nalazi na drugom mestu iza neprikosnovenog PSŽ-a sa kojim se i sastaje u ovom kolu. Što se Parižana tiče, jasno je da će ova ekipa odbraniti titulu šampiona Francuske, pa će se u nastavku više fokusirati na Kup pošto ih očekuje finalni meč protiv Rena. Ipak, sigurno je da će učiniti sve da pokažu drugoplasiranom Lilu da su potpuno zasluženo došli do nove titule pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Treba takođe očekivati i jedan izuzetno efikasan meč, pošto i jedni i drugi igraju utakmice sa mnogo golova pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Mišljenja smo da će gosti od prvog minuta jasno staviti do znanja da su došli po pobedu na izuzetno teško gostovanje, pa vam savetujemo da pokušate i sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.71.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.