Tip dana: Totenhem – Brajton: “Galebovi” bi da kljucnu bod u Londonu

Duel Totenhema i Brajtona odložena je utakmica 33. kola engleske Premijer lige. U vreme kad je trebalo da bude odigrana, rivali nisu ni slutili da će im od njenog ishoda mnogo toga zavisiti, domaćinu plasman u Ligu šampiona, a gostima opstanak u eliti.

Totenhem: Biti među četiri u Ligi šampiona je sjajno, ali treba misliti i na narednu jesen

“Pevci” nikako da osvoje neki trofej, a kako sada stvari stoje, najbliži su osvajanju Lige šampiona. Do tog nestvarnog cilja deli ih eliminacija samo dva rivala. Protivnik u polufinalu je amsterdamski Ajaks i niko ne može da kaže da “Sparsi” nisu barem ravnopravni sa “kopljanicima”, ako ne i kvalitetniji. Ukoliko bi ušli u finale, tamo bi ih čekala Barselona ili Liverpul, a u jednoj utakmici svako može da se pobedi. O revanšu četvrtfinala sa Sitijem na “Etihadu” rečeno je toliko toga, ali se sve svelo u rečenicu: najbolja utakmica u istoriji Lige šampiona! Možda i nije, ali je ostavila fantastičan utisak. Nažalost, iste dve ekipe su se samo tri dana kasnije sastale na istom mestu u okviru Lige šampiona. Tih 90 minuta su malo pokvarili onaj utisak i Lige šampiona, a pobedu je opet odneo Siti, samo što su “građani” sada bili prezadovoljni minimalnim trijumfom. Totenhem je lošim rezulatatima u prvenstvu u poslednja dva meseca ugrozio svoj novi plasman u evropsku elitu, i ako ne osvoje Ligu šampiona, moraće da se potrude u preostalom delu prvenstva da zauzmu bar četvrtu poziciju, iako im je do skoro i treća bila zagarantovana. Porazi Arsenala i Junajteda išli su im na ruku, ali je njihova prednost u odnosu na te dve ekipe samo bod, odnosno tri. Posle Brajtona, Totenhem će do kraja igrati još sa Vest Hemom, Bornmutom i Evertonom, ekipama koje nemaju pritisak rezultata, pa bi Poketinova četa to trebala da iskoristi i osvaja bodove za novu avanturu u najjačem kklupskom fudbalskom takmičenju. Problem se pojavio u prvom meču sa Sitijem, tada se povredio najbolji fudbaler “pevaca”, centarfor reprezentacije Engleske, Hari Kejn, ali njega, za sada, na sjajan način odmenjuje Korejac Son, ali i Španac Ljorente.

Brajton: “Galebovi” su sami sebi zakomplikovali život

Izgledalo je da će tim i luke na juguEngleske lako ostvariti svoj prevashodni cilj u ovoj sezoni, a to je opstanak u eliti. Međutim, dobri rezultati u FA Kupu, u kome su dogurali do četvrtfinala, kada ih je izbacio Mančester Siti, koštali su ih krize u prvenstvu. Brajton je vezao četiri poraza, a dva su bila vrlo bolna, od direktnih konkurenata Bornmuta i Kardifa na svom stadionu. Taj niz od četiri neuspeha, prekinuli su oprethodnog vikenda, kada su na gostovanju u Vulverhemptonu osvojili zlata vredan bod. Ono što odmah upada u oči je podatak da Brajton nije postigao nijedan gol na šest uzastopnih mečeva, pet u Premijer ligi i jedan u FA Kupu, pa strmoglavi pad na tabeli ne treba nikog da čudi. Što se tiče plasmana, trenutno su na 17. mestu, imaju tri boda više od Kardifa i ovaj meč manje. Čak i da izgube od Totenhema, zadržaće tri poena prednosti pred završna tri kola, u kojima se sastaju sa Njukaslom, Arsenalom i Sitijem. Na prvi pogled, težak raspored, pa neće biti zanemarljiv ni podatak da imaju bolju gol razliku od Velšana, jer, ko zna… Čini se da će ključni meč “galebova” biti onaj protiv “svraka” iz Njukasla, koji igraju narednog vikenda. Pobeda je u tom susretu imperativ, jer je teško “vaditi” se u poslednja dva kola protiv Arsenala i Mančester Sitija, koijima će bodovi takođše biti neophodni. Naravno da bi bi jedan bod sa renoviranog “Vajt Hart Lejna” u duelu sa Totenhemom baš legao “galebovima”, pa možda i iskoriste to što će “sparsima” u mislima biti holandski “kopljanici”.

Naš predlog:

Mada pogled na tabelu to nikako ne bi potvrdio, smatramo da Totenhem ne očekuje lak posao. Emotivno pražnjenje posle dva okršaja sa Sitijem je evidentno, a mislimo i da će Poketino odmoriti nekog od nosilaca igre. Sve to bi motivisani gosti mogli da iskoriste, pa da, ako ništa drugo, postignu gol u Premijer ligi posle skoro 500 minuta. Kladionice Brajtonu ne daju mnogo šansi. U Bet365 jedinica je 1.33, nerešeno se plaća 5.50 a trijumf gostiju je čak 11.00. Pored jedinice, predlažemo da pokušate s igrom x na poluvreenu, sa kvotom 2.05 u Bet365, a nije loše pokušati sa 0-3, za koju je u Bet365 koeficijent 1.44.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.