Tip dana: Sent Etjen – Monpelje: Bitka za Evropu!

Ovog vikenda je na programu 36. kolo francuske Lige 1, a premijerni susret u okviru tog kola igraju Sent Etjen i Monpelje. Biće ovo veoma zanimljiv susret pošto se i jedna i druga ekipa bore za izlaz na evropsku scenu.
Meč između Sent Etjena i Monpeljea je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Sent Etjen: Fantastična sezona za ovu ekipu!

Verovatno da je malo ko očekivao da će fudbaleri Sent Etjena igrati ovako dobro ove sezone. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli francuske Lige 1 i imaju samo bod manje u odnosu na trećeplasirani Lion. Prvi cilj Sent Etjena do kraja sezone je da odbrane četvrto mesto koje vodi u Ligu Evrope, ali istovremeno ciljaju i treću poziciju koja ih vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bio ogroman uspeh za ovu ekipu.
Ono što je poprilično dobra stvar je da Sent Etjen ne bi trebalo da ima problema oko odbrane četvrte pozicije pošto u ovom trenutku imaju čak osam bodova više u odnosu na petoplasirani Monpelje sa kojim se upravo i sastaju u ovom kolu.
U odličnoj formi je Sent Etjen i imaju četiri vezane pobede, a zanimljivo je da su čak tri pobede u tom periodu ostvarili bez primljenog gola što je još jedan od pokazatelja koliko dobro igra ova ekipa ove sezone. Takođe, neporaženi su u prethodnih sedam mečeva i upravo to ih je i dovelo u situaciju da se na tri kola do kraja šampionata bore za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Monpelje: Može li ova ekipa do Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme i fudbaleri Monpeljea igraju dosta dobro ove sezone, što svakako i potvrđuje njihov plasman na tabeli pošto trenutno zauzimaju petu poziciju.
Nadaju se u redovima Monpeljea da još uvek mogu dohvatiti tu četvrtu poziciju, mada to zaista nije baš realno za očekivati. Čak i kada bi slavili na ovom teškom gostovanju, ostali bi na četiri boda zaostatka dva kola pre kraja u odnosu na Sent Etjen i to znači da bi njihov domaćin u ovom meču morao kiksati i u preostala dva kola, što je zaista teško očekivati.
Ipak, treba reći da Monpelje ne igra loše u poslednje vreme i već četiri kola zaredom su neporaženi, uz podatak da su nakon tri pobede u prošlom kolu samo remizirali na domaćem terenu protiv Amijena, i čini se da je upravo taj meč i ugasio evropske ambicije ove ekipe. Posebno zanimljivo je da je Monpelje u tom susretu došao do gola u sudijskoj nadoknadi, ali je on ipak poništen posle VAR-a, što je izazvalo negodovanje domaćih navijača.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv meč u kom prednost ipak dajemo domaćoj ekipi koja bi eventualnom pobedom u ovom susretu bar dva dana provela na trećem mestu koje na kraju sezone donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, što bi bio zaista veliki uspeh za Sent Etjen. Zbog toga vam preoporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Takođe, nema sumnje da će domaćin od prvog minuta krenuti silovito ka golu Monpeljea, pa vam predlažemo da keca pojačate i prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom  2.72. Za kraj, i jedni i drugi u poslednje vreme igraju mečeve sa velikim brojem golova pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.