Tip dana: Fiorentina – Milan: Mogu li “rosoneri” do Lige šampiona?

Ovog vikenda je na programu 36. kolo italijanske Serije A koje će nam sasvim sigurno dati odgovore na mnoga pitanja. Za vas smo izdvojili meč koji se igra na stadionu “Artemio Franki” u Firenci gde će Fiorentina dočekati Milan.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Fiorentina: Loša sezona za “ljubičaste”…

Mora se priznati da smo svi više očekivali od Fiorentine ove sezone. Uprava kluba iz Firence je pre početka šampionata odbila nekoliko milionskih ponuda za svoje glavne fudbalere, i zaista se očekivalo da će “ljubičati” napasti to mesto koje vodi u Ligu šampiona, a ako se ukaže prilika možda i nešto više, što je značilo da ekipa iz Firence ima određene ambicije i kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona.
Međutim, i pored solidnog starta, negde od sredine šampionata je bilo jasno da ovo neće biti najbolja sezona za Fiorentinu. Ono što sigurno još gore, je da su “ljubičasti” u tom prvom delu sezone čak i pružalil koliko toliko solidne partije, dok ono što pružaju u drugom delu šampionata je zaista ispod svakog nivoa kada je ova ekipa u pitanju.
Naime, potpuno neverovatno zvuči podatak da je Fiorentina poslednju pobedu u Seriji A ostvarila još sredinom februara kada su slavili na gostovanju kod SPAL-a. Od tada su izabranici Vinćenca Montele odigrali čak 13 mečeva bez pobede što je zaista ispod svakog nivoa kada je Fiorentina u pitanju.
Ruku na srce, Fiorentina je u prošlom kolu odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Empolija ali su ipak doživeli novi poraz i pored ogromnog broja prilika koji su “ljubičasti” imali na tom susretu.

Milan: Mogu li “rosoneri” do Lige šampiona?

Kada se sve sabere i oduzme mora se priznati da fudbaleri Milana ne igraju dobro ove sezone. Uprkos tome, ova ekipa i dalje ima šanse za plasman u Ligu šampiona, ali za razliku od prethodnih nekoliko kola “rosoneri” više nisu na četvrtom mestu i u situaciji su da jure prednost Atalante od tri boda. Ono što je dobra stvar je da Milan ima bolji međusobni skor od ekipe iz Bergama, a poznato je da se u Seriji A u slučaju istog broja bodova prvo gleda međusobni skor pa tek onda gol razlika.
U prošlom kolu su izabranici Đenara Gatuza uz dosta muke na svom terenu slavili protiv Bolonje (2:1), a sigurno je da je taj meč protekao u znaku verbalnog sukoba Gatuza i Bakajoka koji je odbio da uđe u igru, i po svemu sudeći završio svoju epizodu u Milanu.
Pre toga je Milan odigrao jedan dosta loš meč na gostovanju kod Torina kada su doživeli poraz (2:0), koji bi ih na kraju mogao i koštati plasmana u Ligu šampiona što je i te kako glavni cilj “rosonera” za ovu sezonu.
Ono što je svakako bitno pred ovaj meč je da Đenaro Gatuzo zbog povreda neće moći da računa na veliki broj fudbalera, od kojih izdvajamo Paketu, Bilju i Čalhanoglua, dok sasvim sigurno neće biti ni Bakajoka zbog već pomenutog sukoba sa Gatuzom.

Naš predlog

Fiorentina je sigurno jedno od najvećih razočarenja ove sezone, dok se ni Milan nije proslavio, ali se ipak i dalje bore za plasman u Ligu šampiona. Sigurno je da je gostima pobeda neophodna kako bi ostali u trci za plasmanom u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.45. Takođe, po pravilu ove dve ekipe igraju mečeve sa velikim brojem golova pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Za kraj, nema sumnje da će izabranici Đenara Gatuza krenuti od prvog minuta silovito ka golu Fiorentine pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.78.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.