Derbi dana: Sve staje u jedan meč! Anadolu Efes vs CSKA, finale Evrolige!

Evroliga

Efes i CSKA odigraće veliko finale danas od 20:30h. Očekujemo jedan spektakl u Vitoriji i nadamo se da će finale opravdati očekivanja. Efes je posle jedne ubedljive i sigurne partije uspeo relativno lako da savlada ekipu Fenera na krilima sjajnog bekovskog tandema Larkin – Micić. Sa druge strane CSKA je u jednom neizvesnom meču koji je bio pun preokreta uspeo da savlada aktuelnog šampiona, ekipu Reala iz Madrida. Dakle dobijamo novog prvaka ovog takmičenja i po svemu prikazanom do sada, može se reći da su oba tima zaslužila da se nađu u meču koji sve odlučuje.

Anadolu Efes: Ataman je uspeo da pronađe pobedničku formulu i očekujemo sličan pristup njegovog tima, kao i u polufinalu.

Ekipa Efesa ove sezone igra zaista sjajno. Trener Ataman je ove sezone napravio zaista sjajan tim i njihove igre to pokazaju. Filozofija igre ovog trenera se najbolje vidi na sadašnjim postavkama Efesa. Brza košarka sa velikim brojem dodavanja i ne čudi podatak da je ovaj sastav u vrhu po broju timskih asistencija. Snaga u reketu je svakako Brajan Danston, dok je srpski reprezentativac koji je planiran kao druga opcija na pleju, izrastao u pravog vođu ovog tima. Efes zasniva mnogo igru na centralnom piku i za sada im to odlično funkcioniše. Klub je posle dugo vremena uspeo da dođe do final4 turnira što se smatra ogromnim uspehom i to je zaista neverovatna stvar za celu organizaciju. Vasilije Micić je izrastao u prvag vođu ove ekipe i uz Larkina i Simona glavni je igrač iz spoljne linije Efesa. Turski klub u ovom finalu ima velikih šansi i ukoliko im se ukase neka od prilika, sasvim sigurno će je iskoristiti. Zdravstveni bilter je dobar i  tim Ergina Ataman svim silama napada CSKA. Očekujemo da će Anadolu Efes forsirati brz tempo utakmice i meč na veliki broj poena.

CSKA: Tim iz Moskve se revanširao Realu za prošlogodišnji poraz i sada puni samopouzdanja ulaze u finalni meč.

Trofejni klub iz Moskve je ove sezone malo promenio sastav. Dimitris Itudis je ostao na klupi i pored brojnih spekulacija da bi mogao da napusti klub posle lošeg nastupa na zavšnom turniru u Beogradu. On je ostao na klupi i napravio je male promene u rosteru. Heket I Piters su pojačali ovaj sastavi i oba igrača već  na startu sezone su pokazali zbog čega su tu gde jesu. Kori Higins i Vil Klejburn igraju mnogo bolje ove sezone, dok se bolje partije i podizanje forme očekuje od De Koloa i Rodrigeza. Kajl Hajns i Otelo Hanter igraju dobro i to ovom timu daje veliku sigurnost.  Sada u ovoj fazi sezone, najbolji igrači moraju da preuzmu na sebe odgovornost i da daju najveći doprinos na obe strane parketa. De Kolo je igrač od kojeg se očekuje da istupi na ovakvim mečevima, dok su pomenuti Higins i Klejburn defitnitvno igrači koji mogu svojim potezima da promene tok utakmice. Higins je definitivno najbolji napadač u ovom timu i odbrana Anadolu Efesa će sasvim sigurno biti koncentrisana na ovog igrača.

Naš predlog:

Na ovom finalnom meču kladionice daju prednost ekipi CSKA, konkretno Meridianbet za čistu pobedu gostiju u ovom slučaju nudi kvotu 1.45. Ipak mi se nećemo odlučiti za taj tip, nego se okrećemo poenima. Ono što nam je prvo zapalo za oko i što smatramo najizglednijim predlogom je sledeće: domaćin postiže ukupno poena više od 80.5 i Meridianbet za ovu granicu daje kvotu 1.84. Jednostavno, moramo da uzmemo Efes na ovoj granici poena, jer se radi o ekipi koja bez obzira na protivnika i važnost meča igra izuzetno atraktivnu i napadačku košarku.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.