Najava, Rolan Garos: Trnovit Đokovićev put kroz Bulonjsku šumu

Obavljen je žreb za drugi Grend Slem u sezoni, čuveni Rolan Garos ili, kako ga mnogi zovu “Kup musketara”. Titule brane Rafael Nadal u muškoj i Simona Halep u ženskoj konkurenciji. Nas zanima može li prvi teniser sveta, Srbin Novak Đoković, po drugi put u karijeri da veže pehare sa sva četiri najveća teniska turnira. On je aktuelni šampion Vimbldona, US Opena i Australijen Opena, a ako po drugi put podigne pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske, imaće u vlasništvu sva četiri, a ostaće mogućnost da osvoji i tkz “kalendarski slem”, ukoliko kasnije prigrabi i pehare sa turnira u Londonu i Njujorku.

Žreb: Ponovo je fortuna bila naklonjenija “biku sa Majorke”

Nakon obavljenog žreba možemo sa sigurnošću reć da Novak Đoković nije bio miljenik fortune. Čini se da je njegov put, do finala turnira u Bulonjskoj šumi, znatno trnovitiji nego Rafaela Nadala, 11-strukog šampiona u Parizu. Već na startu Srbin će igrati sa Poljakom Hubertom Hurkačom, teniserom koji je imao meteorski uspeon u ovoj sezoni. Do prošle sezone za njega je malo ko čuo, a sada je već 43. na ATP listi, a uspeo je da prišije skalpove Keijia Nišikorija, Dominika Tima, Luke Puja, Matea Beretinija…Dakle, oprez kod Novaka mora da bude itekako prisutan. U drugom kolu, ako prođe Poljaka, kao što očekujemo, najboljeg tenisera sveta očekuje bolji iz duela Amerikanca Sema Kverija i tenisera koji dolazi iz kvalifikacija. Ako to bude Kveri, radi se o igraču koji ne voli previše šljaku, a mi još pamtimo njegov trijumf nad Đokovićem na Vimbldonu 2017.godine, koji je najavio pad srpskog tenisera sa vrha. Prvi nosilac na Đokovićevom putu mogao bi da bude veteran Žil Simon ili, što je po nama i lošija opcija, Španac Đaume Munar. U četvrtom kolu kao rivali najrealniji su Borna Ćorić ili Denis Šapovalov. U četvrtfinalu lakih rivala nema, a već tada bi rekete mogao da ukrsti sa 5. teniserom sveta, Aleksandrom Zverevom, a ako on još jednom podbaci na velikim turnirima, eventualni rivali bili bi Fabio Fonjini ili, za Novaka nezgodni Roberto Bautista-Agut, od koga je Srbin izgubio već dva puta ove sezone. Što se tiče polufinala, u oči nam prvo upada ime Dominika Tima, a bez imalo griže savesti, priželjkujemo da Austrijanac ranije završi turnir jer je više nego opasan na šljaci. Čini nam se da je njegova četvrtina žreba relativno laka, a potencijalne “mine” su Huan Martin del Potro i Karen Hačanov. O finalu ne treba diskutovati, prosto ne vidimo ko bi, osim eventualno Stefanosa Cicipasa, mogao da naudi Nadalu u donjoj polovini žreba. Dvojica koja su to mogla, Tim i Fonjini su u Novakovoj polovini.

Kvote: Kladioničari veruju u Španca, ali ni Đoković nije potcenjen kvotom

Rafael Nadal je izgubio samo dva meča na Rolan Garosu. Prvo ga je u pet setova 2009. godine pobedio, sada već penzioner, Šveđanin Robin Soderling, pa je to iskoristio Rodžer Federer i stigao do svoje jedine titule na ovom Grend Slemu. Naredni poraz je doživeo od Novaka Đokovića 2015. godine, ali Srbin to kasnije nije naplatio prvim peharom, jer ga je u finalu savladao Sten Vavrinka. Ipak, Đoković je podigao “Kup musketara” godinu kasnije, kada je Nadal propustio turnir zbog povrede, a u finalu je bio bolji od Endija Mareja. Meridianbet je spremio kvote ako volite da već sada igrate na pobednika turnira. Po ovoj kladionici, najveći favorit za trijumf je Rafael Nadal, a ako Španac i 12. put u karijeri bude najbolji u Bulonjskoj šumi, čeka vas kvota 1.90. Ko veruje u Đokovića, i kladi se da će on visoko podići pehar nakon finala, uvećaće ulog tačno 3.00 puta. Kao treći favorit u Meridianbet-u vodi se Austrijanac Dominik Tim, kvota na to da će on nakon prošlogodišnjeg finala otići korak dalje i pobediti, iznosi 7.00. Kao potencijalni osvajači Rolan Garosa u Meridianbet-u pominju se još i Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas sa kvotom 15.00, Rodžer Federer sa koeficijentom 20.00, Sten Vavrinka sa 28.00 i Huan Martin del Potro sa kvotom 30.00. Možete se kladiti i na ostale učesnike na Rolan Garosu, a kvote na pobedu su ogromne, mada su šanse za to obrnuto proporcijalne.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.