Tip dana: Barselona – Valensija: Mogu li “slepi miševi” do iznenađenja u finalu Kupa?

U subotu nas očekuje finale španskog Kupa Kralja u kom će snage odmeriti novi-stari šampion Barselona i ekipa Valensije.
Meč između ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Barselona: Perfektna sezona, ali ostaje žal za Ligom šampiona!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da je ovo jedna izuzetno uspešna sezona za ekipu sa Nou Kampa. Bez većih problema je odbranjena titula šampiona Španije, i čini se da se ni u jednom trenutku nije postavljalo pitanje da li će Barsa uspeti u tom cilj, ali ostaje žal za Ligom šampiona.
Naime, izabranici Ernesta Valverdea su odigrali fantastično ovo takmičenje, kako u grupnoj fazi, tako i na početku nokaut faze gde su bez većih problema eliminisali prvo ekipu Liona a potom i Mančester Junajteda, i sigurno je da su se posle tih mečeva ekipi sa Nou Kampa davale i najveće šanse za osvajanje “ušatog” trofeja.
Sve je lepo krenulo i polufinalu najkvalitetnijeg klupskog evropskog takmičenja kada su u prvom susretu na svom terenu deklasirali Liverpul sa 3:0 i praktično već bili jednom nogom u finalu, ali onda je usledio revanš u Liverpulu kada su izabranici Ernesta Valverdea dozvolili sebi poraz od čak 4:0 što je označilo i kraj snova o osvajanju Lige šampiona.
Sigurno je da je sve to palo izuzetno teško svim fudbalerima ove ekipe, koji su ipak posle toga odigrali još dva kola u španskom prvenstvu u kojima su pružili izuzetno dobre partije.

Valensija: Kako je krenula sezona, fantastično se završila!

Nisu fudbaleri Valensije na najbolji način startovali u ovogodišnjem izdanju La Lige, i dosta dugo su bili u opasnoj zoni. Ono što je u tom periodu uglavnom karakterisalo partije ove ekipe su bili česti nerešeni rezultati, malo primljenih ali malo i postignutih golova. Takođe, u tom periodu su “slepi miševi” solidno igrali i u Ligi šampiona u kojoj izdvajamo pobedu na svom terenu protiv Mančester Junajteda, i remi na gostovanju kod ove ekipe, ali ih je na kraju ipak loš skor sa ekipom Jang Bojsa koštao eliminacije iz ovog takmičenja i morali su da se zadovolje sa nokaut fazom u Ligi Evrope.
Kako je krenuo drugi deo sezone ekipa sa Mestalje je zaigrala neuporedivo bolje i već posle nekoliko kola su došli u situaciju da se bore za Ligu Evrope, jer je u tom trenutku četvrtoplasirani Hetafe bio poprilično daleko. Ipak, kako se sezona bližila kraju Valensija je igrala sve bolje što je na kraju dovelo i do plasmana u Ligu šampiona što je sasvim sigurno bilo nezamislivo posle katastrofalnog starta.
Treba naravno dodati i da su “slepi miševi” dogurali do polufinala Liga Evrope gde su zaustavljeni od Arsenala, a sigurno je sjajne partije u poslednjih nekoliko kola španske La Lige i te kako ulivaju nadu svim navijačima Valensije pred finale Kupa sa Barsom.

Naš predlog

Barselona silno želi do trofeja u Kupu nakon što su doživeli neverovatnu eliminaciju od Liverpula u polufinalu Lige šampiona. Sa druge strane i “slepi miševi” žele da zaokruže dobru sezonu trofejom, iako su već ostvarili svoj primarni cilj a to je plasman u Ligu šampiona. Prednost u ovom susretu ipak dajemo Barsi pa vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Međutim, treba očekivati i solidan otpor Valensije koja je u oba meča u La Ligi ove sezone remizirala sa Barsom, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Za kraj, kako smo ubeđeni u pobedu Barse, ali i sigurno da će Valensija postići makar jedan gol na ovom meču savetujemo vam da probate sa kombinacijom tih igara i odigrate igru 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.00.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.