Tip dana: Aston Vila – Derbi: Najskuplja utakmica na svetu!

Fudbalsku sezonu na Ostrvu tradicionalno završava meč finala Plej ofa za popunu Premijer lige. Ove sezone engleski ljubitelji fudbala uživaće u još dva engleska finala, u Ligi Evrope sastaju se Čelsi i Arsenal, a u Ligi šampiona Totenhem i Liverpul. Svaka čast tim dvema utakmicama, ali je sudar Aston Vile i Derbi Kauntija ono pravo, najskuplja utakmica na svetu, koja pobedniku može da donese do 270 miliona evra!

Aston Vila: Dve ubedljive pobede Vile u ligi ništa ne moraju da znače

Nekadašnji šampion Evrope već tri godine, od 2016. tavori u Čempiošipu. Navijači su željni elite, a prošle sezone je Vila bila blizu. Igrali su takođe u finalu Plej ofa, ali je tada uspešniji bio Fulam sa Slavišom Jokanovićem i Ačeksandrom Mitroviće. Godinu kasnije Vila je ponovo u finalu, kada već nije uspela da izbori direktan plasman u Premijer ligu. U eliti su već Šefild Junajted i pobednik lige, tim Noriča, a ko će biti treć putnik u viši rang, odgonetnuće nam 90, ili čak 120 minuta meča na Vembliju. Tim iz Birmingema je bio peti posle regularnog toka prvenstva u Čempionšipu. Predvođeni sjajnim trenerom Dinom Smitom, u polufinalu su bili uspešniji od gradskog rivala Vest Bromvič Albiona, i to nakon boljeg izvođenja penaa u revanšu. Vila je dobila meč na svom “Vila parku” sa 2:1, ali je poražena na “Hotornsu” minimalnim rezultatom. Prvi asistent Dina Smita je legendarni Džon Teri, koji je prošle sezone nosio dres Aston Vile i igrao u tom nesrećnom finalu protiv Fulama. Napad ekipe iz Birmingema predvodi pozajmljeni fudbaler Čelsija, Tami Ejbraham, ujedno najolji strelac tima sa 26 golova na 37 utakmica, koliko je ovaj momak odigrao ove sezone. Njemu društvo pravi Holanđanin Anvar El Gazi, a golovi mogu da se očekuju i od Griliša i Hjurihejna. Vila je bila efikasna u Čempionšipu, postigli su 82 gola, a samo su Derbiju dai sedam na dva meča. U Derbiju je bilo 3:0 za Vilu, a u Birmingemu čak 4:0. Međutim, to ništa ne mora da znači, igra se jedna utakmica, koju može da odluči samo jedan gol.

Derbi Kaunti: “Ovnovi” žele povratak u elitu posle 11 godina

Posle 46 odigranih kola u Čempionšipu Derbi je zauzeo 6. mesto, poslednje koje vodi u baraž. To mogu da zahvale pobedi na svom “Prajd parku”u poslednjem kolu protiv Vest Broma. U polufinalu Plej ofa uspeli su da izbace Lids Junajted, za koji su svi milsili da će direktno u elitu. “Jorkširci” su slavili u Derbiju 1:0, i tada su “ovnovi” bili otpisani od mnogih. Međutim, na “Eland Roudu” Kaunti je odigrao najbolji meč u sezoni i, nakon produžetaka, pobedili sa 4:2. Junak trijumfa bio je dvostruki strelac Džek Meriot. Ovaj mladić je u igru ušao u finišu prvog poluvremena i odmah postigao gol za 1:1. Ko ne zna, reći ćemo da Derbi sa klupe predvodi trener-početnik, ali veliko ime engleskog i svetskog fudbala, legendarni fudbaler Čelsija, Fren Lampard. Međutim, on u timu ima još jedno veliko ime. Radi se o Ešli Kolu, fudbaleru koji ima već 38 godina i veliko je pitanje da li je spreman za 120 minuta fudbalske bitke, kakva se očekuje na “Vembliju”. Kaunti je bio nešto manje efikasan od Vile tokom šampionata, postigli su 13 golova mnaje, ali su i primili 7 manje od ekipe iz Birmingema. Nekoliko fudbalera iskočilo je u prvi plan tokom sezone u derbiju. Pre svih to su Velšanin Vilson, koji je postigao 15 golova u prvenstvu, zatim vezista Mejson Maunt, ali i Veghorn i golman Ros. Derbi Kaunti je bio šampion Engleske dva puta, za razliku od Vilinih sedam kruna, a u eliti nije igrao već 11 godina.

Naš predlog:

U finalima Plej ofa obično nema mnogo golova. Poslednjih sedam godina samo dva puta je bilo više od jednog gola. Međutim, ove dve ekipe igraju ultraofanzivno, i ne možemo da zamislimo da će se meč okončati bez golova. kladionice smatraju da je Vila favorit, pa je tako u 1xbet pobeda ekipe iz Birmingema 2.23, remi je 3.28, a pobeda Derbija 3.70. Slažemo se da je mala prednost na strani Aston Vile, bar zbog dve ubedljive pobede u ligaškom delu, ali i “ovnovi”, koje niko nije očekivao u finalu, imaju čemu da se nadaju. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za GG u kladionici 1xbet iznosi 1.79.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.