Tip dana: Falkenberg – Kalmar: Može li gost do pobede kod novajlije u ligi?

Posle duže vremena za vas smo analizirali jedan meč švedskog šampionata. U pitanju je duel između Falkenberga i Kalmara a meč između ove dve ekipe je na programu od 18 časova.

Falkenberg: Povratak u prvu ligu!

Falkenberg se ove sezone vratio u najkvalitetniji rang švedskog fudbala, čime su ispunili ono što su obećali sezonu pre toga, kada je povratak u prvu ligu bio glavni cilj. Odmah na startu šampionata je ova ekipa zaigrala dobro i na krilima tog plasmana u prvu ligu u prvom kolu savladali Orebro na svom terenu rezultatom 1:0. Ipak, ono što svakako nije dobro po ovu ekipu je da od te pobede u prvom kolu nisu uspeli više nikoga da pobede, a treba dodati tri remija u tom periodu, ali i čak sedam poraza.
Takođe, ono što nije dobro je podatak da Falkenberg primio čak 21 gol do sada, što nam govori da ova ekipa prima u proseku dva gola po meču. U prošlom kolu je ova ekipa uspela da nekako isčupa bod na gostovanju kod Helsinborga, a taj meč će ostati upamćen po tome što su posle tri utakmice uspeli da daju gol. Pre toga su doživeli dva poraza bez datog gola i to prvo protiv Đurgardena, a potom i protiv AIK-a.
Što se tiče tabele, Falkenberg se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ove godine im predstoji velika borba za opstanak.

Kalmar: Očekivali smo više…

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati da smo od Kalmara očekivali dosta više, barem u ovom uvodnom delu švedskog šampionata. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na tek 11. poziciji na tabeli i do sada su skupili samo 12 bodova. Inače, Kalmar je izgubio meč prvog kola i to na domaćem terenu od Siriusa, ali onda je usledio jedan fantastičan niz od sedam utakmica u kojima nisu osetili gorčinu poraza.
Međutim, veliki problem u tom dobrom nizu je to što su čak pet od sedam puta puta odigrali mečeve bez pobednika. Ukupno je Kalmar već šest puta remizirao i u tom segmentu su uz Norčeping na vodećem mestu u švedskom šampionatu. Do sada je ova ekipa doživela tri poraza, ali ono što je posebno zanimljivo je da su sva tri poraza bila bez postignutog gola. Najsvežiji primer za to su gostovanja kod Malmea i Hakena kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu su sa Elfsborgom remizirali na svom terenu u jednom meču koji nije bio preterano interesantan, a zanimljivo je da su oba gola pala u poslednjih desetak minuta susreta.
Ono što je do sada posebno karakteristično za Kalmar je podatak da kada ova ekipa postigne gol po pravilu ne gubi mečeve.

Naš predlog

Falkenberg je dobro startovao ove sezone pošto su u prvom kolu ostvarili veoma važnu pobedu, ali nakon toga više nisu upisali niti jedan trijumf i po svemu sudeći im predstoji velika borba za opstanak. Što se tiče Kalmara, i ova ekipa je do sada razočarala, ali treba istaći podatak da kada postignu gol ne gube mečeve. Ako pogledamo tradiciju dolazimo do zaključka da Falkenberg nema nijednu pobedu u duelima sa Kalmarom, čak su samo jednom uspeli da remiziraju. Upravo zbog toga dajemo veću prednost u ovom meču gostujućoj ekipi i predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09. Takođe, uglavnom su ove dve ekipe u prošlosti igrale mečeve sa velikim brojem golova pa bi to slučaj mogao da bude i sada i zato vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.14. Za kraj, Kalmar uglavnom postiže više od dva gola kada igra protiv Falkenberga, čak su samo dva puta postigli manje od tri gola. Zato vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.18.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.