Tip dana: Nemačka U21 – Srbija U21: Pobeda ili razlaz!

Ni u najgorim noćnim morama nismo mogli da očekujemo onakvo izdanje naše mlade reprezentacije na startu Evropskog prvenstva u Italiji. Poraz od Austrije, sam po sebi, nije toliko strašan, ali nemoć, koju su pokazali naši “orlići”, ostavila nas je bez reči. Što se Nemaca tiče, Nemci k'o Nemci. Ništa spektakularno, ali već tri boda na kontu, posle pobede nad Dancima.

Nemačka U21: “Panceri” su aktuelni šampioni, ali ovde nisu u najjačem sastavu

Nikada nije prijatno kada za rivale imate Nemce na velikom takmičenju, bez obzira da li se radi o A selekciji, ili mlađim kategorijama. “Panceri” su ovde došli po titulu, a smatraju da im plasman na Olimpijske igre, kao drugi cilj, ne sme izostati. Za tako nešto trebaju da trijumfuju u B grupi, ili da budu najbolja drugoplasirana ekipa iz tri grupe. Kako su krenuli, imaju se čemu nadati. U prvom kolu pobedili su nezgodne Dance sa 3:1 i sa mnogo optimizma čekaju nastavak takmičenja. Selektor ove generacije je Štefan Kunc. On nije mogao da računa na sve najbolje fudbalere u ovom uzrastu, pa u Italiju nisu ni doputovali Timo Verner, Kai Haverc, Kerer i još poneki. Na samom kraju u avion su uskočiliLukas Klosterman i Džonatan Ta, iako su i oni već seniorski reprezentativci. Protiv Danaca zablistao je Marko Rihter, napadač Augzburga, koji je postigao dva gola, dok je jednom strelac bio Valdšmit iz Frajburga. Dakle, oba napadača su već “probila led”, što je za golgetere jako važno. Odbrana je jednom poklekla, ali ne zaboravite da je na golu Nemačke jedan Aleksander Nibel, po mnogima pravi naslednik Manuela Nojera. “Panceri” su u kvalifikacijama bili ubedljivi, osvojili su prvo mesto u grupi, a iza sebe su ostavili Norvežane sa 10 bodova zaostatka, a iza su bili Republika Irska i Izrael. Postigli su čak 33 gola a osvojili 25 bodova. Najefikasniji bio je Šalkeov fudbaler Sedrik Tuhert, koji je postigao sedam golova, ali njega nema na spisku selektora Kunca za ovo takmičenje.

Srbija U21: Mora bolje, jer gore, valjda, ni ne može

Mnogo su nas razočarali “orlići” u prvoj utakmici na Evrpskom prvenstvu. Nije prvi put da od neke naše selekcije očekujemo mnogo, a onda se sudarimo sa stvarnošću već na startu. Teško da je neko uopšte razmišljao o mogućnosti da ne pobedimo Austriju, a kamoli da doživimo onakav poraz. Ali, naši mladi fudbaleri, teški milione dolara, nisu uspeli da se suprotstave motivisanim Austrijancima, pa im meč sa Nemcima dođe kao poslednja šansa da pokupaju da se isprave. Osim pobede, našoj selekciji ne odgovara nijedan drugi rezultat, ukoliko imaju u planu plasman u polufinale, a samim tim i oslazak na Olimpijske igre u Tokiju. U ovom uzrastu imali smo i lepih trenutaka, dva puta smo bili finalisti Evropskih prvenstava, ali ni tada, čini nam se, nismo imali ovako ukomponovan i konkurentan sastav. Šta se dogodilo sa Živkovićem, Radonjićem, Lukićem, Gajićem, Jovanovićem pa, ako hoćete, i sa Jovićem, ne znamo, ali se nadamo da je selektor Goran Đorović dijagnostikovao problem. Promena će u sastavu sigurno biti. Vukašin Jovanović je isključen protiv Austrije, nakon duela sa Volfom u kome se strelac prvog gola našeg rivala, teže povredio. Jasno je da će u paru sa Milenkovićem igrati Babić, ali se nešto mora promeniti i u manevru, jer smo sve duele na sredini izgubili. Da ne mračimo previše, umeli smo i ranije da se izdignemo kada je bilo najteže, pa zašto ne bismo i sad. Eventualna pobeda nad Nemcima bila bi samo prvi korak ka cilju, a to je plasman među četiri najbolje selekcije, jer ćemo nakon toga morati da pobedimo i Dance, ali, o tom potom.

Naš predlog:

Ako je neko zadovoljio u našem timu u prvoj utakmicu u Trstu, bio je to golman Boris Radunović. U nekoliko navrata naš čuvar mreže nas je spasio i težeg poraza i tako nam ostavio, kakve takve, šanse da se vratimo u igru. Rival je jak, ne i nepobediv, ali bi Srbija morala da liči na onu selekciju koja je bila nepobediva u kvalifikacijama. Po kladionicama aktuelni evropski prvaci su veliki favoriti. Kvota na pobedu Nemaca u kladionici Meridiabet iznosi 1.55, remi je 4.20, a naš trijumf procenjen je sa koeficijentom 6.20. Nemci se plaše Jovića, on je bio strelac i protiv njihove A reprezentacije, pa što ne bi i protiv mlade? Ipak, opekli smo se najavljujući prvi meč, pa ćemo sada biti oprezniji. Ono što je odlika ovog prvenstva je velika efikasnost, pa je na svim mečevima prvog kola, osim našeg, bilo najmanje tri gola. Verujemo da će ih biti i sada, a smatramo da će se tresti obe mreže. Naš predlog je igra GG3+, a u kladionici Meridianbet kvota za ovaj predlog je 2.04.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.