Tip dana: Tre Pene – Santa Koloma: Počinje Liga šampiona!

Samo što se, trijumfom Liverpula, okončalo ovogodišnje izdanje Lige šampiona, počinje novo. Naravno, daleko je finale i dodela “ušatog” pehara, ali “čast” da započnu novu sezonu imaju prvaci San Marina i Andore. Turnir četiri šampiona najslabije rangiranih zemalja po UEFA koeficijentu, igra se u Prištini.

Tre Pene: I postignut gol bio bi uspeh

Prvenstvo San Marina igra se po malo komplikovanom sistemu. Timovi su podeljeni u dve grupe. U jednoj je sedam ekipa, a u drugoj osam, pa onda sledi Plej of. Tre Pene je osvojio prvo mesto u svojoj grupi, pošto su nakon 12 utakmica imali 11 pobeda i samo jedan remi, uz gol razliku 34:6. Tim iz mesta Seravale igrao je u četvrtfinalu protiv Folgorea, koga su izbacili sa 1:1 i 1:1, da bi im u polufinalu rival bila ekipa Tre Fiori. U obe utakmice Tre Pene je bio uspešniji i pobedama od 1:0 i 2:1, prošao u veiko finale. Tamo im je rival bio tim La Fiorite, a igran je samo jedan meč. On je završen bez pobednika 1:1, ali je Tre Pene bio bolji u produžecima i slavio sa 3:1. Treba reći da su imali i mnogo sreće, pošto su izjednačujući gol u regularnom vremenu postigli u 92. minutu. To je bila četvrta titula u istoriji za tim iz mesta Seravale, a prethodne su osvojili 2012, 2013, i 2016. godine.

Santa Koloma: Prvak Andore dočekao je da bude favorit

Reprezentacija ove minijaturne drževe smeštene u Pirinejima između Francuske i Španije počela je da muči u kvalifikacijama i neke ozbiljnije selekcije. Fudbalska liga osnovana je tek sredinom devedesetih godina prošlog veka, a trenutno se takmiči osam ekipa koje igraju trokružno, pre podele na dve grupe od po četiri tima. Četiri bolje plasirana igraju još šest kola, dvokružno, a nakon toga usledi Plej of. Santa Koloma je bila druga nakon 21 kola, ali je nakon dodatnih šest rundi zauzela prvu poziciju. Presudila je pobeda u poslednjem kolu protiv Santa Julije od 3:1, čime su tu ekipu pretekli za jedan bod i osvojili titulu šampiona ove zemlje. To je bilo 13 put da su se domogli šampionskog pehara, i još jednog učešća u Evropi.

Naš predlog:

Pobednik ovog meča, a igra se samo jedan, sastaće se sa boljim iz okršaja prvaka tkz Kosova, tima Feronikl i šampiona Gibraltara, ekipe Linkolna. Domaćin turnira je Priština, a recimo i to da poraženi iz okršaja Tre Pene- Santa Koloma igra sa poraženim iz meča Crvena zvezda – Suduva, u borbi za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U duelu ove dve amaterske ekipe, kladionice kažu, sve šanse su na strani Santa Kolome. U kladionici 1xbet dvojka je 1.47, remi 4.44, a pobeda Tre Penea čak 6.65. Pored dvojke, predlažemo vam i igru na mali broj golova, a ne verujemo da će ih biti više od dva. Za predlog 0-2 gola u kladionici 1xbet kvota je 2.08.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.