Tip dana: Čile – Peru: Ko će u veliko finale?

Drugi polufinalni meč prvenstva Južne Amerike nam donosi duel između Čilea i Perua, iako slobodno možemo reći da ni jednu ni drugu ekipu možda i nismo očekivali ovde.
Duel između ove dve selekcije je zakazan sa dva sata i 30 minuta iza ponoći.

Čile: Sjajan turnir!

Iako je Čile dvostruki uzastopni osvajač prvenstva Južne Amerike, malo ko je očekivao da će ova selekcija ovoliko daleko dogurati ove godine. Naime, evidentno je da to više nije ta selekcija, pošto su mnogi igrači bili cele godine van forme, ali nekima je ruku na srce i prošao zenit. Ipak, čini se da isti ti fudbaleri svoje najbolje partije pružaju upravo u nacionalnom dresu, a tu pre svih mislimo na Aleksis Sančeza koji je kao preporođen na ovom turniru, gde vodi svoju selekciju ka novom čudu.
Što se tiče grupne faze, Čile je ostvario dve lake pobede, ali su onda u poslednjem meču grupne faze doživeli nesrećni poraz od Urugvaja, zbog čega su u četvrtfinalu išli na selekciju Kolumbija, koja je pružila fantastične partije u grupnoj fazi i sa maksimalnim brojem bodova došla do nokaut faze.
U tom susretu je Čile odigrao izuzetno pametno, pošto su svom protivniku prepustili igru, dok su se oni organizovani branili i čekali šansu iz kontranapada. Na kraju su polufinalistu odlučili penali u kom su se reprezentativci Čilea bolje snašli pošto svih pet puta pogodili, dok su Kolumbijci jednom promašili, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale, u kom će očigledno biti favoriti protiv Perua.

Peru: Ovo niko nije očekivao!

Malo ko je očekivao da će reprezentativci Perua doći ovoliko daleko na ovom turniru, pa je sigurno da su oni zapravo i najveće iznenađenje prvenstva Južne Amerike. Zanimljivo je da je i Peru poput selekcije Čilea imao vrlo sličan put do ovog polufinala s tim što oni u svojoj grupi nisu bili drugi, nego tek treći i može se reći da su na mala vrata došli do nokaut faze.
Sve je počelo remijem sa Venecuelom pa su onda u najvažnijoj utakmici za njih pobjedili Boliviju sa 3:1. To im je otvorilo vrata četvrtfinala, a onda su u trećem kolu doživeli pravu katastrofu protiv Brazila pošto su izgubili sa čak 5:0. Ono što im je išlo u prilog je činjenica da su im se baš svi ostali rezultat poklopili, pa su sa četiri osvojena boda, i sa jednom izuzetno lošom gol razlikom prošli u četvrtfinale, i to kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe.
Tamo ih je čekao Urugvaj i svakako nisu bili favoriti u tom meču, međutim, postavili su se čvrsto i sigurno je da im je to bio i najbolji meč na ovom turniru. Uspeli su da odole Urugvaju koji je pre početka prvenstva smatran za jednog od najvećih favorita za osvajanje i došli do penala.
Odmah na početku serije je Luis Suarez promašio jedanaesterac, što je u mnogome skinulo pritisak Peruancima, koji su besprekorno izveli sve penale i stigli do ogromnog uspeha.

Naš predlog

Nikako ne treba zaboraviti činjenicu da je Peru u nedavnom prijateljskom susretu savladao Čile sa 3:0, i sigurno je da nisu bez šansi u ovom duelu. Ipak, mora se priznati da je barem na papiru Čile izuzetno kvalitetnija ekipa, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Ne treba očekivati previše zatvoren meč, već je sigurno da će i jedni i drugi ići na pobedu, a to nam sasvim sigurno može doneti meč sa velikim brojem golova, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.54. Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.