Tip dana: Suduva – Crvena Zvezda: Počinje novi pohod Zvezde na Ligu šampiona!

Crvena Zvezda u utorak kreće na novi pohod ka Ligi šampiona, a kao i prošle godine će im protivnik biti litvanska Suduva, koju su eliminisali bez većih problema prošle godine.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Suduva: Može li ova ekipa da ozbiljnije ugrozi izabranike Vladana Milojevića?

Suduva nije nepoznanica treneru Zvezde, Vladanu Milojeviću. Protiv Litvanaca je naš najtrofejniji klub igrao i prošle sezone, u 2. kolu kvalifikacija. Tada su crveno-beli zabeležili duplu pobedu, sa 2:0 i 3:0. Naravno, očekuje se i ove sezone sličan ishod. Litvanci svoje utakmice igraju na ARVI areni u Marijampolju, koji prima 6.500 gledalaca. Klub je osnovan pre 98 godina, ali je do sada osvojio relativno malo trofeja. Samo dve titule, dva Kupa Litvanije i tri Superkupa svoje zemlje.
Sve značajnije uspehe je Suduva ostvarila u ovom veku, a titule je osvajala 2017. i 2018. godine. Na dobrom putu je i da ponovi taj uspeh treću godinu zaredom, pošto je trenutno, posle 16 odigranih kola, prva na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Žalgirisa. Poznato je da se u Litvaniji prvenstvo igra tokom kalendarske godine, a ne kao u većini evropskih zemalja, od jeseni do proleća.
Suduva je i u Evropi najveće uspehe ostvarila u poslednje dve godine, pošto je u oba navrata došla do plej-ofa za Ligu Evrope. U oba duela je ostala neporažena u Litvaniji, ali su pred svojim navijačima najpre Ludogorec, a godinu dana kasnije i Seltik, obezbedili plasman u grupnu fazu. U ovom periodu je od osam protivnika, samo Crvena zvezda uspela da ostvari duplu pobedu protiv Litvanaca.

Crvena Zvezda: Mogu li crveno-beli ponovo do Lige šampiona?

Prošla sezona je sasvim sigurno za crveno-bele bila jedna od najuspešnijih u novijoj istoriji pošto su konačno posle dosta pokušaja došli do plasmana u Ligu šampiona nakon što su u dvomeču eliminisali austrijsku ekipu Salcburga, posle velikog povratka u revanšu, u kom je šampion Austrije na nekih pola sata pre kraja meča imao čak dva gola prednosti.
Žreb nije bio naklonjen Zvezdi, pošto su za rivale dobili PSŽ, Liverpul i Napoli, i nema sumnje da je to bila prava grupa “smrti”. Ipak, i tu se izabranici Vladana Milojevića nisu obrukali pošto su na svom terenu uspeli da ostvare najveću pobedu u poslednjih 20 i kusur godina, pošto su bili bolji od Liverpula (2:0), koji je kasnije postao šampion Evrope. Pored toga, crveno-beli su uspeli da osvoje i bod na svom terenu protiv Napolija, kog su dobrano namučili i na gostovanju, ali su ipak doživeli nesrećan poraz.
Izabranici Vladana Milojevića su drugu godinu zaredom došli do šampionske titule, i mora se priznati da se to nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, ali ono što je takođe evidentno je i to da su crveno-beli ponovo zabrljali u nacionalnom Kupu, pošto su u finalu poraženi od Partizana, iako su pre meča bili smatrani za velike favorite.
U letnjem prelaznom roku su iz kluba otišli Joveljić, Kafu, Čaušić, kao i Meleg i Jirka koji su poslati na pozajmice, što nam govori da bitnijih odlazaka praktično da nije bilo. Pored toga u klub su stigli iskusni Kanjas, zatim Tomane koji treba da predvodi napad Zvezde, kao i Pankov koji je imao dosta dobru sezonu u Radničkom iz Niša, i sigurno je da je tip štopera koji je baš bio potreban crveno-belima.

Naš predlog

Iako Suduva već dve godine zaredom nema pravu konkurenciju u litvanskom šampionatu, diskutabilno je koliko ova ekipa može da ugrozi Zvezdu koja je uglavnom sačuvala okosnicu tima. Zbog toga vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Prošle godine su crveno-beli bez većih problema eliminisali litvansku ekipu, a zanimljivo je da su u oba meča ostvarili pobede bez primljenog gola. Sigurno je da će i sada od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Suduve pa vam zato predlažemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.49. Za kraj, vrlo verovatno nas ovde očekuje jedan efikasan susret pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa dosta dobrom kvotom 2.05.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.