Tip dana: Senegal – Benin: Ko će u polufinale?

Kup afričkih nacija polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu, a od sutra su na programu mečevi četvrtfinala. U jednom od tih mečeva se sastaju Senegal i Benin koji sigurno za sada predstavlja najprijatnije iznenađenje na turniru, pošto je malo ko očekivao ovu reprezentaciju u četvrtfinalu.
Duel između ove dve selekcije je zakazan za 18 časova.

Senegal: Može li ova selekcija do trofeja?

Mora se priznati da u Africi nema baš puno kvalitetnih reprezentacija, ali kada je u pitanju Senegal, sigurno je da ova selekcija ima izuzetno dobru ekipu, i upravo titula na ovom takmičenju bi trebalo da predstavlja krunu ove generacije. Uostalom, kada u jednoj ekipi imamo dva vrhunska fudbalera poput Manea i Kulibalija, logično je da od njih očekujemo mnogo.
Iako su Senegalci izgubili jednu utakmicu, može se reći da su opravdali očekivanja u grupnoj fazi i bez većih problema došli do plasmana u osminu finala, što je bio primarni cilj.
U prvom kolu su rutinski savladali Tanzaniju sa 2:0 i to im je otvorilo put ka osmini finala, iako se mora priznati da baš i nisu blistali u tom premijernom meču na turniru. U drugom kolu smo bili svedoci velikog derbija između Alžira i Senegala u kom se na veliku žalost Senegalaca bolje snašao Alžir i trijumfovao sa minimalnim rezultatom.
Treba istaći da je to bio prvi meč Sanea na ovom turniru, pošto je propustio prvi duel protiv Tanzanije, ali se blago rečeno fudbaler Liverpula u tom duelu nije snašao. Ipak, u sledećem kolu je Senegal ostvario više nego ubedljivu pobedu nad reprezentacijom Kenije, a upravo junak trijumfa je bio Mane koji je postigao dva gola, ali je na sve to uspeo da promaši i jedanaesterac.
Do plasmana među osam najkvalitetnijih reprezentacija u Africi, fudbaleri Senegala su stigli posle pobede nad selekcijom Ugande i to sa minimalnim rezultatom (1:0).

Benin: I ovo do sada je ogroman uspeh!

Da je neko reprezentativcima Benina pre početka afričkog Kupa nacija pričao da će ovoliko daleko da doguraju sigurno je da im niko ne bi verovao. Naime, ova reprezentacija se plasirala u četvrtfinale što već sada predstavlja njihov najveći uspeh na prvenstvima Afrike.
Ova reprezentacija je dosta dobro igrala u grupnoj fazi, koju su završili bez ijednog poraza, a ono što je posebno interesantno je da su sva tri puta odigrali nerešeno. U prvom kolu su odigrali jedan zaista fantastičan meč pošto su uspeli da stignu veliku prednost Gane od dva gola razlike, i na kraju remiziraju sa ovom izuzetno kvalitetnom reprezentacijom. Na taj način je reprezentacija Benina na samom startu pokazala da poseduje veliki karakter, pošto nije lako stići prednost rivala od dva gola, pogotovu ako se na drugoj strani nalazi Gana, koja i dalje važi za jednu od najkvalitetnijih afričkih reprezentacija.
U preostala dva meča, Benin je takođe pružio dosta dobre partije pošto su remizirali prvo sa Gvinejom Bisaom, a potom i sa Kamerunom u poslednjem kolu što je bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu što je sasvim sigurno već predstavljalo veliki uspeh za ovu selekciju.
Međutim da se sa tim ne zadovoljava ova reprezentacija je pokazala več u narednoj rundi kada su mimo očekivanja eliminisali Maroko koji je pre početka turnira važio za jedne od glavnih favorita za osvajanje pehara.

Naš predlog

Ako posmatramo samo imena reprezentativaca koji nastupaju za Senegal sasvim sigurno je da je ova reprezentacija jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Ipak, protivnik za plasman u polufinale će biti Benin koji još uvek nema poraz, ali je zanimljivo da su na sva četiri meča do sada odigrali nerešeno, Utisak je da je Benin pobedom nad Marokom u osmini finala ostvario mnogo više nego što su svi očekivali, pa upravo iz tog razloga dajemo veću prednost Senegalu na ovom meču i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50. Takođe, ne treba ovde očekivati previše golova, ali je gotovo sigurno da se meč neće završiti ni bez golova pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.01. Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 2-4 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.