Tip dana: Senegal – Alžir: Vreme je za veliko FINALE!

Meč po meč i polako ali sigurno dođosmo i do velikog finala Kupa Afričkih nacija u kom će snage odmeriti vrlo verovatno i dve reprezentacije koje su na ovom turniru najviše pokazale do sada – Senegal i Alžir.
Finalni meč je zakazan za 21 čas.

Senegal: Može li Senegal do trofeja?

Kada se sve sabere i oduzme nema sumnje da je Senegal odigrao sjajno ovaj turnir, iako se mora priznati da su u pojedinim trenucima imali i dosta sreće. Inače, na prošlom prvenstvu je ova selekcija takmičenja završila u četvrtfinalu nakon nerešenog ishoda sa Kamerunom i poraza nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Sada Senegal drugi put u svojoj istoriji igra finale, u kom su se jedini put do sada našli 2002. godine kad su doživeli poraz, i to ponovo od Kameruna, i ponovo nakon lošijeg izvođenja penala.
Pored svega toga, ovo će ovoj selekciji biti najlepša moguća prilika da se revanširaju Alžiru za poraz u grupi, kada su izgubili 1:0 i sa drugog mesta u grupi krenuli u nokaut fazu.
Zanimljivo je da je to bio i jedini meč na turniru koji je Senegal izgubio, ali i jedini meč na kom ova reprezentacija nije uspela da postigne gol. Takođe, interesantan je i podatak da je sve mečeve koje je Senegal pobedio, dobio bez primljenog gola, što svakako znači da je odbrana odradila svoj posao na ovom turniru, a kako i ne bi kada je predvodi Kulibali koji je u ovom trenutku jedan od najboljih štopera na svetu.
U polufinalu su bili bolji od Tunisa, i to u jednom dosta teškom meču u kom su do pobede stigli posle produžetaka i gola u 100. minutu utakmice.

Alžir: Fantastične partije ove reprezentacije!

Sigurno je da nećemo pogrešiti ako vam kažemo da je reprezentacija Alžira do sada pokazala najviše na ovom turniru od svih ekipa. To i ne treba previše da čudi pošto je Alžir prošli turnir okončao već u grupnoj fazi, što je svakako bilo jedno od najvećih iznenađenja na turniru. Treba dodati da je tada u grupnoj fazi Alžir remizirao sa Senegalom u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:2, ali su pored toga skupili još samo jedan bod što nažalost nije bilo dovoljno za prolaz.
Za razliku od Senegala, Alžiru će ovo biti treće finale, a jedini naslov prvaka imaju 1990. godine kada su u finalu sa 1:0 savladali Nigeriju. Zanimljivo je da je Nigerija tačno deset godina pre toga savladala Alžir u finalu sa ubedljivih 3:0, pa nema sumnje da se Alžir revanširao toj selekciji.
U grupnoj fazi su fudbaleri Alžira igrali fantastično, a najbolji pokazatelj za to je da su u grupnoj fazi ostvarili sve tri pobede uz fenomenalnu gol razliku 4:0. U osmini finala su bili bolji od Gvineje, dok su tek u četvrtfinalu imali većih problema i to protiv Obale Slonovače koju su na kraju ipak eliminisali nakon penala. U polufinalu su bili bolji od Nigerije, ali se mora priznati da su imali dosta sreće na tom meču pošto su do trijumfa došli u petom minutu sudijske nadoknade.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da su ovo u ovom trenutku i dve najbolje afričke selekcije. Kada je u pitanju ovo finale, čini se da su šanse podjednake, iako je Alžir dosta bolje igrao na ovom turniru, i za svaku pohvalu je podatak da su grupnu fazu završili sa sve tri pobede i gol razlikom 9:0. Ipak, ne treba zaboraviti da Senegal u svojim redovima ima Manea i Kulibalija, koji svakako u ovom trenutku spadaju u jedne od najboljih fudbalera sveta, pa smo nekako najbliži tome da vam za ovaj meč preporučimo nerešen ishod, pošto je činjenica da i jedna i druga reprezentacija neće previše rizikovati. Zbog toga vam predlažemo da odigrate x koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.86. Sigurno na ovom susretu ne treba očekivati previše golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45. Za kraj, imamo za vas jednu izuzetno hrabru prognozu! Naime, ne treba da bude iznenađenje ako na kraju regularnog toka meča ne bude pobednika, ali ne bude ni golova, pošto smo već pomenuli da i jedni i drugi neće previše rizikovati, jer se radi o dve podjednako kvalitetne reprezentacije. Zato vam preporučujemo da probate sa tačnim rezultatom 0:0 koji kladionica Meridanbet plaća sa fantastičnom kvotom 6.25.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.