Tip dana: Partizan – Konahs Ki Nomads: Velške boksere što pre “baciti na pod”

Osvajač Kupa Srbije, beogradski Partizan, pola posla oko plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope obavio je u Britaniji, pobedivši velškog vicešampiona, Konahs Ki, sa 1:0. Sada treba potvrditi činjenicu da su crno-beli mnogo bolji od, realno, tehnički slabog protivnika, koji je ponovo pokušati da na snagu nešto uradi.

Partizan: Konahs je samo usputna stanica ka cilju, a to je plasman u grupnu fazu

Partizan je propustio jednu sezonu u Evropi, tačnije, prošle nije uspeo da se domogne grupne faze, pošto ga je u Plej ofu eliminisao turski Bešiktaš. Samo jedna godina, u kojoj na jesen nisu igrali evropske utakmice, pokazala je koliko su one neophodne ovom timu. Ta godina unazadila je klub u svakom smislu. U prvenstvu nisu bili konkurenti, a tim je bio sve slabiji, čak su i četiri trenera bila na klupi, u toku samo jednog šampionata. Još jedan izostanak bio bi težak udarac za crno-bele. Ono što im ide na ruku je to što će Partizan biti nosilac i u poslednjem, četvrtom, kolu kvalifikacija, ako do njega dođe. To je benefit ranijih uspeha, kada su crno-beli po pravilu igrali u grupama Lige Evrope. Koeficijent je dobar, ali bi naredne sezone bio mnogo slabiji, ukoliko se evropske utakmice ne bi igrale na stadionu Partizana, bar do Nove godine. U međuvremenu, od gostovanja u Velsu, Partizan je prodao najboljeg strelca, Rikarda Gomeša, za 3 miliona evra, pa je klub dobio neophodnu finansijsku inkciju. Sada sledi dovođenje pojačanja, jer je i laicima očigledno da sa sadašnjim sastavom Milošević teško može da ostvari zacrtane ciljeve. U trenutku pisanja ovog teksta, blizu dresa Partizana je japanski bivši reprezentativac Asano, koji bi došao na pozajmicu iz Arsenala. Govori se i o Argentincu Kavaljeru, ali i o Kopitoviću iz Čukaričkog. Dolazak crnogorskog štopera, verovatno bi značio rastanak sa Strahinjom Pavlovićem, oko koga se ućutao Juventus, ali se zainteresovao Seltik iz Glazgova. Partizan je odložio utakmicu sa Javorom, koju je u Ivanjici trebalo da igra prošlog vikenda, pa spreman i odmoran čeka Konahs. Crno-beli su u ovom kolu kvalifikacija ispali samo jednom, bilo je to u okršaju sa poljskim Zaglebjem pre dve godine, ali ni tada nisu poraženi, već su posle dva meča sa po 0:0, eliminisani penalima. Čini se da Savo Milošević nema dileme oko sastava, a nema ni mnogo izbora, pa će na teren ista jedanaestorica koja je počela meč u Rilu, na stadionu Belvi.

Konahs Ki Nomads: ”Tuča” iz Velsa neće biti moguća u Humskoj

Verovatno Velšani nisu ni mislili da mogu da stignu do okršaja sa Prtizanom, posle poraza od Kilmarnoka u prvom meču prvog kola kvalifikacija. Izgubili su kao domaćini 2:1, pa su u komšijsku Škotsku otišli prežaljeni. Ipak, junački su se suprotstavili boljem i poznatijem timu i pobedili sa 2:0 u gostima, razočarajući škotske navijače koji su već kupili karte za put u srpsku prestonicu. Konahs je jedan od najboljih timova u velškoj ligi. Kažemo u ligi, pošto najjači klubovi iz ovog dela Ujedninjenog kraljevsta, igraju u engleskim ligama, mislimo, pre svih, na Svonsi, Kardif, reksam i ostale. TNS je dominantna ekipa u ligi Velsa, stalno su šampioni, ali im se Konahs Ki dobro suprotstavio prošle sezone. Da li će u novoj, koja tek treba da započne, uspeti da “svecima” oduzme titulu, ostaje da vidimo, ali nam se čini da će to teško ići. Tim je bez mnogo fudbalera koji “umeju s loptom”, ali je prepun beskompromisnih boraca. Na domaćem terenu, tačnije stadionu Rila, na kom su bili domaćini, plenili su borbenošću, ali ne i lepom igrom. Sada će im biti još teže, igraće se na odličnom Partizanovom terenu, gde će do izražaja još više dođi tehnička potkovanost spskog predstavnika. Ono što mogu Velšani, to je pre svega da koriste prekide, ukoliko ih bude. U skoku su odlični i mogli bi da naprave problem odbrani crno-belih, ukoliko budu imali priliku da ubacuju loptu u kazneni prostor domaćina. Na Partizanu je da to spreči, a najlakše će to uraditi ako brzo postigne gol i tako uništi elan gostima. Dakle, čini se da je Konahs uradio svoje u Evropi, za ovu sezonu. Eliminacija Kilmarnoka je veliki rezultat za ovaj tim i doabr zalog za neku sledeću priliku, možda već narednog leta.

Naš predlog:

Verovatno je i povremenim pratiocima fudbala i onima koji se retko klade, jasno da je Partizan apsolutni favorit. U kladionci Meridianbet kvota za pobedu Partizana je 1.08, remi je 10.50, a pobeda Konahsa čak 30.00. U takvoj konstelaciji teško je pronaći adekvatnu igru, za koju bi kvota, koliko toliko, bila solidna. Smatramo da Partizan neće, poput Kilmarnoka, previše čekati, i omogućiti Konahsu da se konsoliduje i stekne samopouzdanje, već će napasti od prvog minuta, bodren navijačima koji su se uželeli utakmica svog tima. Predlažemo vam igru domaćin daje dva gola u prvom poluvremenu, za koju je kvota u Meridianbet-u 2.22, kao i igru domaćin daje tri gola. Za T13+ koeficijent u Meridianbetu je 1.51.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.