Tip dana: Crvena Zvezda – Kopenhagen: Zvezda traži nešto trulo u tvrđavi Danskoj!

U utorak i sredu su na programu mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili meč između srskog šampiona Crvene Zvezde i Kopenhagena koji je došao do titule u danskom šampionatu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Crvena Zvezda: Da li su crveno-beli spremni za meč godine?

Izabranici Vladana Milojevića su prošle sezone bez većih problema došli do nove titule šampiona Srbije, i da nije bilo podele bodova pred plej-of sigurno je da se to ne bi dovelo u pitanje ni u jednom trenutku. Svakako da je ta prošla sezona bila dosta dobra za sve navijače crveno-belih pošto su njihovi ljubimci uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, u kojoj su skinuli skalp Liverpulu koji je kasnije postao šampion Evrope. Svakako da se Zvezda nije obrukala u grupnoj fazi, ali se isto tako mora priznati i da su u prolećnom delu šampionata izabranici Vladana Milojevića igrali dosta slabije nego u prvom delu sezone.
Iz kluba su u međuvremenu otišli Savić, Joveljić i Čaušić, ali je opšti utisak da se to do sada nije preterano odrazilo na igru crveno-belih pošto sva trojica u poslednje vreme nisu bili u prvom planu.
U prvom kolu kvalifikacija je šampion Srbije dosta teže nego što se očekivalo savladao Suduvu, pošto su u prvom meču remizirali (0:0) u jednom od lošijih mečeva ove ekipe od kako je Vladan Milojević seo na klupu. U drugom susretu je ekipa sa stadiona “Rajko Mitić” odigrala znatno bolje i bez većih problema ostvarila pobedu (2:1), što je bilo dovoljno za drugo kolo. U drugog kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su crveno-beli pred više od 35.000 ljudi dočekali finskog šampiona Helsinki i bez većih problema slavili u tom duelu sa 2:o. Prednost domaćinu je doneo Ričmond Boaći posle fantastičnog centaršuta Mirka Ivanića da bi konačan rezultat postavio miljenik “Delija” Milan Pavkov posle odbijene lopte u šesnaestercu gostujuće ekipe. Ipak, u revanšu su izabranici Vladana Milojevića ponovo odigrali jedan dosta loš meč i doživeli poraz (2:1), što je ipak bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu i meč sa Kopenhagenom.

Kopenhagen: Sjajne partije na startu šampionata!

Kopenhagen je bez sumnje najbolji tim u Danskoj u poslednje dve decenije. Do 2000. imali su samo jednu titulu prvaka ove zemlje, a od tada su osvojili čak 12 od mogućih 17 šampionskih titula i zagospodarili tamošnjim fudbalom. Svakako moramo napomenuti da je ova ekipa imala i nekoliko sjajnih izdanja u Evropi.
Prvi plasman u Ligu šampiona su izborili u leto 2006. godine i mimo svih očekivanja prošli u nokaut fazu kroz grupu sa Barselonom, Rubinom i Panatinaikosem, da bi ih u osmini finala izbacio Čelsi. Od tada su još dva puta igrali grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i oba puta su ispadali u pomenutoj fazi. Prošle sezone su prošli četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a moramo istaći podatak da su u plej ofu eliminisali Atalantu koja je prošlu sezonu u Seriji A završili na sjajnom četvrtom mestu i izborila plasman u Ligu šampiona. Kasnije je Kopenhagen završio takmičenje još u grupnoj fazi, a mora se priznati da je grupa bila poprilično teška pošto su pored njih tu bile i ekipe Zenita, Bordoa i Slavije iz Praga. U toj konkurenciji je Kopenhagen ostvario jednu pobedu, dva remija i čak tri poraza.
Najzaslužniji za velike uspehe kluba u ovom veku je trener Stale Solbaken koji je trenirao ovu ekipu u periodu od 2006. do 2011. godine, kada su između ostalog i beleženi najveći uspesi u istoriji kluba, da bi potom imao kratke ali i neuspešne epizode u Vulverhemptonu i Kelnu, da bi se 2013. godine vratio u Kopenhagen.
Kada je u pitanju tekuća sezona, fudbaleri Kopenhagena igraju zaista fantastično, pošto su posle četiri odigrana kola na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih 12 bodova, pošto su izabranici trenera Solbakena ostvarili sva četiri trijuma.

Naš predlog

Nema dilema da crveno-beli ne blistaju na samom početku sezone, ali je to bila odlika i ranijih godina kada su izabranici Vladana Milojevića postepeno podizali formu i na kraju ipak ostvarivali svoje ciljeve pošto su pre dve godine došli do plasmana u Ligu Evrope, da bi nakon toga prošle godine došli i do plasmana u Ligu šampiona, što je bio zaista ogroman uspeh. Poznato je da Zvezda pruža dosta bolje partije na svom terenu u evropskim takmičenjima pa vam najviše zbog toga hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00. Ipak, Kopenhagen igra sjajno na početku sezone, dok Zvezdina odbrana još uvek nije naštimovana, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.02.
Za kraj, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ove dve igre i da odigrate 1x&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.52.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.