Tip dana: Krasnodar – Porto: Može li Porto do pobede na teškom gostovanju?

U sredu se nastavljaju kvalifikacije za Ligu šampiona, a ovoga puta su na programu prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija. Za vas smo izdvojili svakako najinteresantniji susret koji se igra u Krasnodaru gde će istoimena ekipa dočekati Porto.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Krasnodar: Sjajna sezona!

Kada se sve sabere i oduzme, fudbaleri Krasnodara su imali jednu zaista fantastičnu sezonu, pošto su šampionat završili na trećem mestu što je ovoj ekipi donelo po prvi put kvalifikacije za Ligu šampiona. Krasnodar je većim delom šampionata vodio veliku borbu sa ekipom CSKA iz Moskve ali su ipak zbog boljeg finiša sezone zasluženo došli do tog trećeg mesta, koje je između ostalog i bilo glavni cilj ove ekipe pred početak sezone.
Sa odličnim partijama je ova simpatična ekipa nastavila i u ovom šampionatu pošto se posle četiri odigrana kola nalaze na četvrtom mestu na tabeli. Ruku na srce, Krasnodar je u prvom kolu doživeo neočekivani poraz na gostovanju kod Ahmata iz Groznog, ali mora se napomenuti da ta ekipa i inače igra sjajno na svom terenu. Nakon toga su izabranici trenera Matejeva vezali dve pobede i to prvo protiv Ufe na gostovanju u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:3, da bi nakon toga ostvarili i pobedu na svom terenu i to bez većim problema protiv novajlije u ligi Sočija (3:0).
U prošlom kolu je Krasnodar odigrao vrlo verovatno i najbolji meč u sezoni, pošto su izvukli bod na gostovanju kod šampiona iz prošle sezone Zenita, a mora se priznati da im je sreća okrenula leđa u tom meču, pošto je domaća ekipa izjednačujući gol postigla u trećem minutu sudijske nadoknade.

Porto: Veliki favorit u kvalifikacijama!

Nismo navikli da fudbalere Porta gledamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je ove godine nažalost situacija takva. Naime, fudbaleri Porta su zauzeli drugo mesto u portugalskom šampionatu, i to iza prvoplasirane Benfike koja je na kraju imala samo dva boda više. Zanimljivo da je ekipa Porta praktično bila na pragu nove titule, ali su četiri kola pre kraja odigrali samo nerešeno na gostovanju kod Rio Avea, iako su većim delom tog meča imali sigurno prednost od dva gola. Ipak, dozvolili su sebi da im Rio Ave postigne čak dva gola u poslednjih pet minuta i na taj način se oprostili od borbe za titulu.
U poslednja tri kola je Porto ostvario sve tri pobede, a posebno navijače ove ekipe može da raduje pobeda nad Sportingom u poslednjem kolu šampionata.
Kada je u pitanju pripremni period, vicešampion Portugalije je uglavnom pružao dosta dobre partije. Pobeđene su ekipe Fulama, Betisa i Hetafea, ali su u poslednjem pripremnom meču pred ovaj susret sa Krasnodarom doživeli poraz od Monaka, koji ruku na srce sasvim sigurno neće ponoviti onoliko lošu sezonu.
Ne treba naravno zaboraviti da je Porto ostavio sasvim solidan utisak u prošloj sezoni kada je u pitanju Liga šampiona pošto su došli do četvrtfinala nakon što su eliminisali Romu. Ipak, dalje od četvrtfinala nisu mogli pošto su tu naišli na Liverpul koji je kasnije i osvojio Ligu šampiona.

Naš predlog

Sigurno je da Krasnodar ima dosta manje iskustva od Porta kada su u pitanju ovakvi mečevi, pa vam upravo zbog toga i predlažemo da ovde probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40. Ipak, ne treba zaboraviti da je domaća ekipa sjajno startovala u ruskom šampionatu, dok Porto još uvek nije u takmičarskom ritmu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85. Za kraj, nema sumnje da nas potencijalno očekuje jedan susret sa velikim brojem golova pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa jednom zaista fantastičnom kvotom koja iznosi 2.09.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.