Tip dana: Partizan – Malatijaspor: “Turski marš” neće odzvanjati Humskom

Fudbal UEFA Europa League season 2019-2020, Second Round Second leg Partizan v Connah's Quay from left Nemanja Miletic Goalkeeper Vladimir Stojkovic Bojan Ostojic Lazar Pavlovic Igor Vujacic Zoran Tosic Strahinja Pavlovic Ognjen Ozegovic Beograd, 01.08.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope srpski osvajač Kupa dobio je najtežeg mogućeg rivala, tuskog predstavnika Malatijaspor. Dok su crno-beli lako izborili plasman u ovu rundu protiv velškog Konahs Kija, Turci su morali grdno da zapnu protiv ljubljanske Olimpije, koju su pobedili u “Stožicama” 1:0, a taj gol iz 75. minuta, doneo im je prolaz.

Partizan: Crno-beli do sada odlični, ali ovo je prvi pravi ispit

Odavno Partizan nije starovao bolje, kada se gledaju zvanični mečevi. Odigrao ih je četiri, po dva u Evropi i domaćem prvenstvu, a sve je rešio u svoju korist, uz gol razliku 9:0. Ali, ako se zagrebe po površini, vidi se da rivali nisu bili pravi lakmus za vrednost tima iz Humske. Inđija i Mačva u Linglong Suprligi ioanko moraju da se dobiju, a velški Konahs Ki je poluamaterski tim, koji je, pojma nemamo kako, eliminisao škotski Kilamarnok. Osvajanjem Kupa, Partizan je stekao privilegiju da preskoči prvo kolo kvalifikacija, što se ispostavilo kao dobro, jer su crno-beli kasnije počeli pripreme, igrači su se odmorili, a bilo je više vremena i za uigravanje, mada su promene u timu, u odnosu na lane, više kozmetičke. Savo Milošević nije mnogo tumbao sastav, izuzimajući poslednji meč sa Šapčanima. Odbraa je igrala skoro sve utakmice u istom sastavu, a to važi i za tandem zadnjih veznih, Zdjelar-Šćekić, koji su na terenu proveli svih 360 minuta. U napadu je već bilo kombinovanja. Minutažu su u špicu delili Sadik i Ožegović, Ivanović i Stevanović, a svoju šansu dobio je i još jedan novajlija, Aleksandar Lutovac. Strateg crno-belih imaće na raspolaganju još jednog igrača, koga je silno želeo, a dobio ga tek nedavno. Radi se o Japancu Takumi Asanu, koji je potpisao ugovor sa Partizanom i napustio Arsenal, gde je čekao radnu dozvolu, nastupajući za nemačke klubove Štutgart i Hanover. Bivši reprezentativac “zemlje izlazećeg sunca” mogao bi da bude njegov džoker u duelu sa Turcima, jer se očekuje da dobije priliku bar u poslednjih pola sata, a što se tiče revanša, brzina omalenog “samuraja” mogla bi da bude dobitna karta. Problem za trenera Partizana piavio se u drugom poluvremenu meča sa Mačvom, kada je zglob povredio desni bek Nemanja Miletić. Partizan nema pravu alternativu za stamenog prvotimca, Crnogorac Pešukić će teško dobiti šansu u ovako važnom meču, pa će najverovatnije neko od levih bekova preći na suprotnu stranu, pošto ih Partizan ima trojicu. Pored Uroševića i Šehovića, tu je i povratnik iz inostranstva, Rajko Brežančić. Pokušaće srpski tim da ostvari što je moguće ubedljiviju pobedu, pred revanš u Anadoliji, ali bi i trijumf od jednog gola, uz sačuvanu mrežu, bio solidan kapital.

Malatijaspor: Debitanti u Evropi, ali izuzetno opasan rival

Ovaj turski tim bio je hit prošlogodišnjeg prvenstva u svojoj zemlji. Jedno vreme bili su i drugi na tabeli, ali su imali jednu krizu, koja ih je spustila nekoliko mesta. I pored toga, završili su ispred jednog Fenerbahčea, i po prvi put u svojoj istoriji domogli se evropskih kupova. Grad živi za svoj tim, i Partizan će sačekati pun stadion u revanšu, nema sumnje. Malatija je prodala najboljeg igrača iz prošle sezone, a to je Srbin Danijel Aleksić Nekadašnja velika nada srpskog fudbala preporodio se u dresu turskog tima, pa je letos prodat u Južnu Koreju za skoro 4 miliona evra, ali su dovedena i adekvatna pojačanja. Nama je najpoznatiji Gokan Tore, sjajni vezista Bešiktaša, koga u Partizanu ne pamte po dobrom iz onog ranijeg okršaja sa istanbulskim timom, kada je na njegovoj klupi sedeo Slaven Bilić. Tore je imao nekoliko slabih sezona, i u Malatiji bi trebalo da osveži karijeru. Stigao je i bivši makedonski reprezentativac Jahović, čiji je gol u Ljubljani odveo Malatiju dalje. Poznato je ime i Brazilca Giljermea, čoveka koji je igrao za Legiju i Bragu, a osim imena, tu je jedno i poznato lice. Mičel Donald je i Crvene zvezde otišao u Malatiju, bio jedan od važnijih igrača, ali u prethodnim mečevima je grejao klupu. I Malatija je, poput Partizana, preskočila prvo kolo, a onda je dobila Olimpiju. U prvom meču u Turskoj bilo je 2:2, pa su svi “zmajčeke” videli kao favorite za prolaz dalje. Možda bi se to i ostvarilo, da fudbaler “zelenih” Čekići, nije dobio crveni karton još u prvom poluvremenu utakmice u Ljubljani. Igrača više Malatija je iskoristila tek 15 minuta pre kraja. Tore je centrirao, a Jahović glavom matirao golmana Olimpije. Bilo je dovoljno za prolaz dalje. Malatija je, kako smo videli protiv “zmajčeka”, ofanzivno dosta potentna ekipa. Ipak, čini nam se da su u odbrani dosta “šuplji”, pa je Olimpija uspela da postigne dva gola u Turskoj, a mogla je i sa igračem manje da zatrese mrežu, međutim, Vukušić je propustio veliku priliku kod 0:0.

Naš predlog:

Prednost Partizana može da bude to što ima više zvaničnih mečeva iza sebe, pošto tursko prvenstvo tek treba da počne za desetak dana. Jeste da će tribine biti pune u revanšu, ali atmosfera nije toliko paklena i gosti mogu da igraju mirno. Na strani Malatije je ogromna želja da se u svom premijernom učešću nađu u grupnoj fazi, a šanse im nisu male, pošto će bolji iz ovog dvomeča u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati protiv pobednika duela Molde- Aris. Što se prvog meča tiče kladionce veće šanse daju Partizanu. U Meridianbet-u jedinica je 2.15, nerešno nosi koeficijent 3.10, a pobeda Malatije 3.70. Ne očekujemo veliki broj golova na prvoj utakmici, pa predlažemo igru 0-2 gola , za koju u Meridianbet-u dobijate kvotu 1.63. Možete pokšati i sa fiksiranjem znaka “X” na poluvremenu, za koji u Meridianbet-u koeficijent iznosi 1.96.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.