Tip dana: Bajern – Herta: Novi Bajern kreće u odbranu trona

Startuje nam i Bundesliga. Mnogo je ljubitelja ovog fudbalskog takmičenja, i njihovo vreme dolazi. Po tradiciji, u Nemačkoj sezonu otvara prošlogodišnji šampion, a već sedam godina uzastopno u prvoj utakmici jedan od aktera je gigant iz Minhena. Ovog petka, na Alijanc arenu dolazi berlinska Herta.

Bajern: Počinje era bez dvojice velikih asova, nema više Robena i Riberija

Svi uspesi u poslednjih sedam godina vezani su za Arjena Robena i Frenka Riberija. Francuz i Holanđanin su učestvovali u osvajanju svih titula, ali i kod trijumfa u Ligi šampiona, kada je u finalu poražena Borusija iz Dortmunda, upravo golom Robena za pobedu. Dakle, era dvojice sjajnih igrača je okončana, a počinje nova. Bavarci već imaju odličan tim, koji je i prošlu sezonu, u najvećem delu, odigrao bez ove dvojice, a njihove logične zamene su Serž Gnabri, odnosno Leon Gorecka. sada je Bajern doveo defanzivce, tačnije bekove svetskog prvaka u fudbalu Francuze Lukasa Ernandeza i Benjamina Pavara. Jedan je došao iz Atletika, a drugi iz Štutgarta. Iz Hamburgera je doveden Arp, a pre dan, dva, došao je, istina na pozajmicu, i napadač Intera Ivan Perišić. Očigledno da Niko Kovač želi svoje zemljake u timu, pa se govori o tome da će Bajern angažovati i Marija Mandžukića iz Juventusa, bar na godinu dana, pa će u špicu, pored Roberta Levandovkog, imati i napadački tandem Hrvatske sa Mundijala u Rusiji. Mandžukić je već bio dve godine u dresu Bavaraca, odakle je otišao u madridski Atletiko, a onda u Juventus, i svuda je igrao odlično i postizao golove. Pomenimo i odlaske, pored dvojice,više puta pominjanih, otišao je i Mac Humels u Dortmund, rafinja u Flamengo, a Rodrigezu je istekla pozajmica. Bavarci su već odigrali dve zvanične utakmice, u Superkupu Nemalke su poraženi od Dortmunda na “Signal Iduna parku” 2:0, a onda su u prvom kolu Kupa eliminisali tim Kotbusa, trenutno četvrtoligaša, sa 3:1 u gostima. Ovo je prvo predstvavljanje navijačima i ne sumnjamo da će “Alijanc arena”, kao i uvek, biti popunjena do poslednjeg mesta, jer su se navijači uželeli svojih ljubimaca.

Herta: Biće Berlinci opasni i ove sezone, a Bavarci su ih dobro upamtili prethodne

Tri puta je Herta igrala sa Bajernom prošle sezone i pokazala se kao tvrd orah. Prvi meč, u prvenstvu, Berlinci su dobili na “Olimpijskom stadionu” sa 2:0, a nedugo zatim, na istom mestu, sastali su se sa Bajernom u Kupu. Bilo je 2:2, ali je tim iz Minhena bo uspešniji u produžecima. Na proleće, Bajern je slavio na “Alijanc areni”, minimalnim rezultatom 1:0. Dakle, nijednom Bajern nije nadigrao Hertu. Inače, tim iz Berlina je dvostruki šampion Nemačke, a prošlu sezonu je završio na 11. mestu u Bundesligi, mada je imao sjajan start prvenstva. U toku leta došlo je do promene na klupi, Mađara Pala Dardaia, zamenio je Hrvat Ante Čović. Iz ekipe je bilo malo odlazaka, pa u odnosu na proleće neće biti Fabijana Lustenbergera, koji je otišao u Jang Bojs i Valentina Lazara koji je otišao u Inter iz Milana. Bilo je i dolazaka, pa će, ionako dobru ekipu, dodatno ojačati Dodi Lukenbakio, Belgijanac koji je igrao u Fortuni, ali je bio fudbaler Votforda. Očekuje se dosta i od Dedrika Bojate iz Seltika, a jako je važan ostanak Marka Grujića, koji je produžio boravak u Berlinu uz dozvolu Liverpula. Velika snaga Herte trebalo bi da bude napadački tandem Zelke- Lukebakio, a upravo je ovaj drugi postigao tri gola za Fortunu baš na “Alijanc areni” prošle sezone. Iza njih dvojice dejstvovaće Duda, a u manevru će, uz našeg Grujića, igrati i Platenhard i Majer. Treba reći i da će među stativama i dalje stajati odlični Jarštajn. Herta je imala lak posao u prvoj rundi Kupa Nemačke, igrali su na nižerazrednim Ajštatom i pobedili su sa 5:1. U pripremnom periodu tim iz Berlina je zabeležio nekoliko velikih pobeda, a izdvajaju se one protiv Fenerbahčea i Kristal Palasa u generalnoj probi, kada je bilo čak 4:0 za Berlince.

Naš predlog:

Očekuje nas pravi spektakl, iako je Bajern apsolutni favorit. Svaka utakmica u Bundesligi nosiodređenu dozu neizvesnosti, pa ni sada ne možemo da tvrdimo da Herta nema nikakve šanse. Kladionice ne misle tako, u Meridianbet-u pobeda Bajerna procenjuje se kvotom 1.18, remi je 7.35, a trijumf Herte čak 15.00. Očekujemo reviju golova na startu Bundeslige, a smatramo da će ih bar dva biti u prvih 45 minuta. Zato predlažemo igru 2+,pp sa koeficijentom 2.00. Ko ne voli da igra ishode na poluvremenu, neka pokuša sa 4+ ukupno, a kvota u Meridianbet-u je takođe 2.00.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.