Tip dana: Čelsi – Lester: Mogu li “plavci” do prve pobede u sezoni?

U nedelju nas očekuju preostali mečevi u okviru drugog kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Čelsija i Lestera.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Početak sezone ne obećava!

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da smo od Čelsija na startu sezone očekivali nešto bolje partije, mada se mora priznati ni da nisu imali nimalo sreće sa rasporedom. Naime, izabranici Frenka Lamparda su u prvom kolu gostovali na čuvenom Old Trafordu kod Mančester Junajteda, i doživeli su jedan poprilično ubedljiv poraz, pošto je taj meč završen pobedom crvenih đavola od čak 4:0. Možda je taj rezultat pomalo i previsok ako se uzme u obzir da je ekipa iz Londona imala pregršt prilika u tom susretu, ali se pokazalo da je u ovom trenutku realizacija veliki problem ekipe koju sa klupe predvodi legendarni Frenk Lampard.
Međutim, Čelsi je sredinom nedelje ponovo odigrao jedan dosta dobar meč u okviru Superkupa Evrope, ali su i tu nažalost doživeli poraz, ali tek posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Ovoga puta je Frenk Lampard odlučio da u startnu postavu uvrsti Kantea i Žirua, što je odmah dalo rezultata i mora se priznati da su “plavci” bili dosta bolji rival u prvom poluvremenu, dok u nastavku nisu uspeli da odole velikom pritisku Liverpula, koji je na kraju i došao do trofeja nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Regularni deo meča je završen rezultatom 1:1, dok su obe ekipe uspele da postignu još po jedan gol u produžecima, ali su izabranici Jirgena Klopa ipak imali više koncentracije u penal seriji i došli do prvog trofeja u sezoni.

Lester: Glavni cilj je ipak opstanak u ligi!

Ako sagledamo sve što se ovog leta dešavalo u ovom klubu, treba biti realan pa priznati da će glavna ambicija ove ekipe u ovoj sezoni biti opstanak u društvu najboljih. Naime, Lester je u prvom kolu na svom terenu igrao protiv Vulverhemptona koji je imao sjajnu sezonu, ali nisu uspeli da pobede, u jednom ne preterano zanimljivom susretu koji je završen bez golova. Ipak, teško da je to neuspeh za “lisice” kada se uzme u obzir da su Vulvsi i te kako nezgodan rival, a to su najbolje pokazali prošle sezone kada su došli do plasmana u Ligu Evrope, što je svakako bio ogroman uspeh.
Zanimljivo je da je upravo Lester u toj prošloj sezoni želeo izboriti plasman u Ligu Evrope, ali nisu uspeli, iako su većim delom sezone pružali poprilično dobre partije, pa je prava šteta što nisu krunisali sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Pred kraj prijelaznog roka je Leicester ostao bez standardnog stopera Megvajera koji je u rekordnom transferu prešao u redove Mančester Junajteda i to ih je svakako uzdrmalo, iako ruku na srce pre toga nije bilo nekih značajnijih odlazaka, što znači da je nekadašnji šampion Premijer lige sačuvao kostur ekipe.
Treba naravno dodati da je Lester otkupio ugovor sjajnog Tilemansa, dok od bitnijih dolazaka izdvajamo Prata iz Sampdorije kao i napadača Pereza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je došlo vreme za prvu pobedu Čelsija ove sezone, i to u prvom susretu koju će odigrati na svom terenu. Lester je dosta uzdrman nakon odlaska najboljeg igrača Megvajera, pa im zaista dajemo male šanse u ovom meču i preporučujemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 1.75. Treba očekivati da “plavci” napadnu Lester od prvog minuta, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.73. Nekako najsigurnije kada je ovaj meč u pitanju je igra da domaćin daje dva ili više gola, D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.