Tip dana: Jang Bojs – Crvena Zvezda: Može li četa Vladana Milojevića ponovo do Lige šampiona?

U sredu nas očekuje nastavak kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovoga puta su u pitanju plej-of mečevi koji će nam dati odgovor kojih šest klubova će se plasirati u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Za vas smo naravno analizirali svakako najzanimljiviji susret u kom će švajcarski šampion Jang Bojs dočekati Crvenu Zvezdu koja juri novi plasman u Ligu šampiona.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Jang Bojs: Ovo nije ista ekipa od prošle sezone!

Fudbaleri Jang Bojsa sa velikim ambicijama ulaze u kvalifikacije za Ligu šampiona pošto žele da ponove uspeh od prošle godine i dođu do plasmana u prvo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje. Zanimljivo je da će sova ekipa takmičenje započeti upravo u plej-ofu, pošto nisu igrali kvalifikacije i meč sa Crvenom Zvezdom im je prvi na evro sceni ove sezone.
Interesantno je da su upravo prošle sezone fudbaleri ovog švajcarskog kluba uspeli da odbrane naslov najboljeg tima u Švajcarskoj i to prvi put posle 59 godina, a sada će se boriti i za drugi uzastopni plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Prošle sezone su takmičenje u grupnoj fazi završili na poslednjem mestu, ali su i pored toga ostavili dosta dobar utisak pošto su uspeli da pobede Juventus i to na svom terenu kada je bilo 2:1, ali isto tako i da remiziraju sa Valensijom koja je kasnije dogurala do polufinala Liga Evrope.
I ove sezone Jang Bojs pruža dobre partije, ali je opšti utisak da nisu na istom nivou od prošle sezone pošto dosta teško dolaze do bodova. Trenutno se ova ekipa posle četiri odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli sa deset osvojenih bodova, i imaju bod viška u odnosu na drugoplasirani Bazel koji će im svakako i ove sezone biti najozbiljniji kandidat za titulu. U prvom kolu je Jang Bojs remizirao sa Servetom, da bi nakon toga ostvarili tri uzastopne pobede, ali su u međuvremenu ostali bez velikog broja fudbalera koji će gotovo sigurno propustiti prvi meč protiv Crvene Zvezde.
Ono što je posebno zanimljivo je da je Jang Bojs igrao sa Crvenom Zvezdom i pre 15 godina u okviru pretposlednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, i imali su sjajnu priliku tada da eliminišu crveno-bele pošto su u prvom meču u Švajcarskoj vodili sa 2:0 i imali igrača više, ali je onda na scenu stupio Nikola Žigić koji je sa dva gola doneo Zvezdi sjajan rezultat, koji su u revanšu crveno-beli samo potvrdili (3:0) i došli do plej-ofa.

Crvena Zvezda: Mogu li izabranici Vladana Milojevića ponovo do Lige šampiona?

Nećemo preterati ako kažemo da fudbalere Crvene Zvezde meč sezone očekuje još u avgustu, kada će u dvomeču sa Jang Bojsom pokušati da ponovo dođu do istorijskog uspeha i plasmana u Ligu šampiona, koji će klubu pored prilike da se nadmeće sa najboljim evropskim ekipama, doneti i ogromnu zaradu.
Možda je utisak da izabranici Vladana Milojevića nisu briljirali u prva tri kola kvalifikacija za plasman u prvo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, ali ono što se broji je činjenica da je Zvezda uspela da dođe do željenog cilja a to je plej-of za Ligu šampiona, koji samim tim donosi i direktan plasman u grupnu fazu Liga Evrope.
Ono što je nekako glavni utisak u ovim kvalifikacijama je podatak da crveno-beli nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu van svog terena, pošto su u prvom kolu samo remizirali na gostovanju kod Suduve, da bi u drugom doživeli bezbolan poraz od Helsinkija. Ipak, u trećem kolu crveno-beli nisu pobedili u regularnom toku, ali su odneli veliku pobedu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tom prilikom eliminisali danski Kopenhagen koji je primera radi pre godinu dana u plej-ofu Liga Evrope eliminisao italijansku Atalantu, koja je prošle sezone uspela da kroz Seriju A obezbedi plasman u Ligu šampiona, pošto su šampionat završili na visokom četvrtom mestu.
Kada je u pitanju domaće prvenstvo, Crvena Zvezda za sada ima maksimalan učinak, iako su u prošlom kolu imali dosta problema protiv Spartaka u gostima, ali su golom Tomanea u finišu meča došli do veoma važne pobede zbog koje su u sjajnom raspoloženju otputovali na meč sa Jang Bojsom.
Treba naravno pomenuti da ni Vladan Milojević neće moći da računa na sve fudbalere, pošto će zbog povrede meč propustiti Milan Pavkov i Srđan Babić, dok zbog kartona neće biti Dušana Jovančića i Nemanje Milunovića. Ono što je svakako dobra vest je da se u tim vraća Ben, ali je na spisku putnika i najnovije pojačanje Mateo Garsija za kog se očekuje da debituje u ovom susretu.

Naš predlog

Jang Bojs ima dosta problema sa povređenim fudbalerima pa će tako ovaj meč propustiti Oro i Sulejmani koji su sasvim sigurno i dva najbolja fudbalera u redovima švajcarskog šampiona. Sa druge strane, crveno-beli takođe imaju problema sa izostancima, ali se u tim vraća Ben, dok je pre nekoliko dana u klub stiglo veliko pojačanje u vidu Matea Garsije, pa je utisak da Zvezda ima lepu šansu da se iz Švajcarske vrati sa povoljnim rezultatom. Zbog svega toga vam preporučujemo da probate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.94. Takođe, mišljenja smo da nas ovoga puta ipak očekuje efikasan meč, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa takođe dosta dobrom kvotom koja iznosi 1.91. Za kraj, hrabro vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara, i probate sa igrom x2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.40.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.