Rusija – bez Šveda i Kulagina, šanse za dobar rezultat su jako male!

Rusija

Sledeća reprezentacija koju analiziramo u našoj rubrici je ekipa Rusije. Radi se o zemlji koja ima veoma bogat istorijat nastupa na velikim takmičenjima. Kada je reč o trenutnoj situaciji, povrede su nešto što ih je sprečilo da u Kini dođu u najjačem sastavu. Kao što smo napomenuli, jako uspešna tradicija pojavljivanja na najjačim smotrama reprezentacija im daje za pravo da se uvek nadaju dobrom rezultatu. Rusija ima sastav u kojem igraju iskusni igrači koji nastupaju po evropskim klubovima. 

Rusija

Već smo istakli povrede kao glavni razlog nešto lošijeg rostera ove reprezentacije. Naime, radi se o povredama dva ključna igrača kada je napad u pitanju u postizanje poena. Najveći hendikep je svakako odsustvo najboljeg igrača Alekseja Šveda. Šved je već nekoliko godina unazad jedan od najboljih igrača u Evroligi. Nastupa za Himki i može se slobodno reći da je cela napadačka igra Himkija podređena njemu. Ono što je unapredio u svojoj igri, pored postizanja poena, jesu asistencije, odnosno vizija na parketu. Česta su iskakanja i udvajanja na njemu, ali ih sada rešava bez problema. Upravo je to trebao da bude i najveći kvalitet ruskog nacionalnog tima, ali nažalost svim u toj zemlji, Šved neće moći da im pomogne.  Kulagin je takođe van stroja zbog povrede, a na njega se gledalo kao na Švedog zamenika, odnosno, na igrača koji može da iskreira za sebe, ali i za druge otvorenu poziciju za šut ili prodor. 

Rusija

Kada njih nema, neki drugi igrači moraće da istupe korak napred i pokažu da su dovoljno kvalitetni da budu predvodnici ovog tima. Pre svega tu mislimo na Sergeja Karaševa i Vitalija Fridzona. Karašev je igrač od kojeg se mnogo očekivalo od povratka iz NBA lige, ali osim prve sezone u Zenitu, nije pokazao ni pola onoga što može. Karašev je ovog leta promenio sredinu i igraće Evroligu u dresu Himkija. Što se tiče Fridzona, on je u Lokomotivi imao epizodnu ulogu, jer je na njegovoj poziciji uvek bilo nekoliko igrača koji su dobijali šansu pre njega. Radi se o izuzetnom šuteru, pre svega za tri poena i ukoliko Sergej Bazerevič, trener Rusije, pronađe način da Fridzon ima otvorene šuteve za tri, može biti jako opasan.

Visokih igrača Rusija ima baš mnogo i oni mogu da predstavljaju prevagu kada se bude igralo protiv ekipa koje nisu toliko jake u reketu. Antonov, Ivljev, Valijev, Voroncevič, Zubkov…sve su to četvorke i petice u ovom rosteru. Zubkov i Voroncevič imaju tu mogućnost da mogu da rašire protivničke odbrane šutem za tri poena i jako su nezgodni za čuvanje. Igrač koji je verovatno X faktor u ovoj ekipi je Nikita Kurbanov. Startno krilo CSKA iz Moskve uvek igra ispod radara u odnosu na prve zvezde ekipe, ali uvek daje nemerljiv doprinos na obe strane parketa. Od njega očekujemo mnogo više protagonizma u napadu na ovom Svetsko prvenstvu. Dobar je u šutu za tri poena, ali je isto tako opasan u igri leđima ka košu. Ono što će nedostajati ovoj ekipi, jeste sigurno kvalitetan i pouzdan plejmejker. 

Rusija

Rusija će nastupati u grupi B u Vuhanu i za protivnike će imati reprezentacije Argentine, Nigerije i Koreje. Jako teška grupa za ovaj oslabljen sastav “zbornaje”. Ukoliko prođu ovu grupu, ukrštaju se sa grupom A, odakle mogu doći malo lakši protivnici. Ukoliko mislite da Rusija može da napravi senzaciju i osvoji ovo SP, MERIDIANBET za taj podvig daje kvotu 150!

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.