Tip dana košarka: Srbija i Francuska igraju poslednji test meč pred SP!

Srbija
FRANCE vs SERBIA Lille, 20.09.2015. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Francuska, Srbija, Eurobasket 2015.

Polako se bliži ono što svi željno iščekujemo celo leto. Subota 31. avgust je datum kada počinje SP u košarci. Danas su na programu neki od poslednjih pripremnih mečeva pred završni turnir. Jedan koji se posebno izdvaja od ostalih je derbi meč između Srbije i Francuske. Ove dve selekcije su odigrale jedan od najbolji mečeva u istorijatu Svetskih prvenstava u Madridu, kada je u polufinalu Srbija slavila. I ove godine u Kini se očekuje njihov duel u završnim fazama turnira. Ovaj pripremni meč je samo uvod za sve što nas očekuje i na programu je od 13:30h.  

France: Odličan roster koji na svakoj poziciji ima po dva dobra igrača. Francuzi su bez sumnje jedni od favorita za medalju.

Reprezentacija Francuske je svakako u najjužem krugu favorita na ovom takmičenju. Popunjeni su na svim pozicijama i to sa dva dobra igrača. Nekoliko momaka nastupa u NBA ligi, dok ostali igrači čine rostere najboljih evropskih klubova. Svako ko iole prati košarku prepoznaje većinu igrača u ovom sastavu. Počećemo od NBA uzdanica ovog tima. Nikolas Batum je tu i na ovom okupljanju nacionalnog tima i biće svakako kapiten ekipe. Preiskusni Batum je prošle sezone nastupao za Šarlot sa velikim uspehom. Pored njega, Evan Furnije je imao itekako zapaženu rolu u Orlandu, gde je igrao startnog beka i tokom sezone beležio preko 15 poena u proseku. Rudi Gober je neko ko je takođe imao sjajnu sezonu i ko će i u svojoj reprezentaciji imati glavni zadatak kada je odbrana u pitanju. Pored ove trojice igrača, Luvavu i Nilikina su takođe u NBA ligi, ali ne sa toliko zapaženim ulogama. Pored ove dvojice prekaljenih asova, jedan centar je napravio veliki bum u Evroligi. To je Vensan Poarije koji je sjajno igrao za Baskoniju, što nije ostalo neprimećeno, te će on od naredne sezone igrati u jednoj od najboljih NBA franšiza u istoriji – Boston Seltikse. Pored svih ovih igrača, nećemo zaboraviti i ostale momke koji će se boriti za mesto u najboljih 12, a i od njih bi mogla da se napravi jedna respektabila petorka za evropske standarde. Aleks Tupan, Albisi, M'Baje, Laberi, Lakomb, Lesor…sve su to igrači koji imaju dobre sezone iza sebe i koji će se boriti za mesto u timu. Selektor Vensan Kole će imati slatke muke da izabere roster od dvanaest igrača koje će voditi u Kinu i sasvim je sigurno da je Francuska jedan od najvećih favorita na ovom turniru, bar kada je sastav u pitanju.

Serbia: Među najboljim selekcijama na šampionatu je ova ekipa. Srbija ukoliko bude igrala na svom nivou, medalja je realan cilj.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i ukoliko se Teodosić oporavi i zaigra u Kini, biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu, pogotovo ukoliko ne bude Miloša Teodosića. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano.

Naš predlog:

Na ovom meču je blagi favorit reprezentacija Srbije i za pobedu gostiju na ovom meču Meridianbet daje kvotu 1.39. Srbija je zbog 100% učinka u pripremnom periodu zaslužila epitet favorita, ali to apsolutno ništa ne mora da znači. Mi smo izabrali drugi predlog sa ovog meča, a to je: domaćin postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.78. Smatramo da će ovo biti jedan otvoren meč za puno šuteva i brzih akcija, a ekipa Francuske svakako ima igrače koji mogu pogađaju u kontinuitetu šuteve.

Registruj se na Meridianbet
 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.