Tip dana: Molde – Partizan: Cela sezona staje u 90 minuta meča na severu Evrope

Partizan je uspeo da stekne prednost posle prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ona nije velika, alli bolje išta nego ništa. Norvežani su vodili u Humskoj, ali crno-beli nisu odustajali i stigli su do trijumfa od 2:1. Meč je odigran pred tri prazne tribine, dok su na Zapadu bila samo deca do 14 godina, u pratnji svojih trenera. I ta podrška mnogo je značila Partizanu, a ako ništa drugo, ne strepe crno-beli od nove kazne UEFA.

Molde: Mogla bi ovo da bude istorijska godina za ovaj norveški tim

Trenutni je Molde na drugom mestu u norveškom prvenstvu. Lidersku poziciju izgubili su u nedelju, kada su na svom terenu igrali 2:2 protiv Od-a, što je, dan kasnije, iskoristio Bodo/Glimt i trijumfom pretekao Molde. Ništa još nije gotovo, treba da se odigra još 11 kola, a uključili su se u borbu i Od, Bran i Rozenborg. Molde već nekoliko sezona ulaže dosta u tim, ali nikako da prekine šampionski niz Rozenborga. Sada su bliže nego ikad, a ako još uđu u grupnu fazu Lige Evrope, bila bi to sezona za pamćenje navijača ovog kluba. Trener norveškog tima Erling Moe ima dosta problema sa povredama. U Beogradu se još u prvom poluvremenu povredio levokrilni napadač Knudzon, ali je umesto njega ušao Boli i savladao Stojkovića. U meču sa Od-om povredu je doživeo Gabrielsen, koga je zamenio upravo Knudzon, pa to znači da se on oporavio. Ono što smo videli u prvom meču je to da Molde ima mnogo bolji napad od odbrane. To se može zaključiti i po tome što su u poslednje četiri utakmice, dve u ligi i dve u Evropi, primili ukupno devet golova. Do Partizana, Molde je eliminisao islandski Rejkjavik, naš Čukarički i grčki Aris. Osim na Banovom Brdu, ni na jednom gostovanju nije pobedio, a jedino je Čukarički izvukao remi na “Aker stadionu”. Nije ovo prvi put da Molde igra u Evropi, dolazili su ovde Sevilja, Zenit, Standard, Seltik, Fenerbahče, a jedino su Turci uspeli da pobede. Remi Čukaričkog ne može da bude putokaz Partizanu, jer je naš tim, ruku na srce, imao mnogo sreće u orveškoj, a i fenomenalnog golmana Belića u tom meču. Partizan ne sme da igra na 0:0, već da pokuša da iskoristi soru odbranu domaćeg tima.

Partizan: Hladne glave, vrela srca na hladnom severu, recept su za uspeh

Partizan igra jednu od najznačajnijih utakmica u poslednje vreme. Izostanak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope prošle sezone ostavio je teške posledice po klub, koji se malo “izvadio” tek osvajanjem domaćeg Kupa. To nikako ne zadovoljava navijače crno-belih, jer su bitne samo titule šampiona i evropske utakmice. Do plej-ofa Partizan je izbacio dva rivala. Prvog lako, velški Konahs Ki je pobeđen u oba meča, a drugog mnogo teže, Malatija je pala u Humskoj 3:1, ali je pobedila sa 1:0 u revanšu, a Partizan je gol u Anadoliji primio na samom startu meča. Sada ne sme to da dozvoli, jer 1:0 vodi Norvežane dalje. Partizan nije igrao prvenstveni meč za viikend, odložen je zbog evropskih obaveza, tačnije dugog puta na sever Evrope. U međuvremnu u tabor Partizana stigao je odlični Bibras Natho, kome je Milošević ukazao šansu u finišu prve utakmice i odmah se videlo da se radi o kapitalnom pojačanju. Izraelac je fudbaler koji gospodari na sredini terena, pa postoji mogućnost da on počne meč u Moldeu. Verovatno će mesta biti i za Japanca Asana, koji ima neku lakšu povredu, ali bi njegova brzina u Moldeu mogla da bude ključna. Najviše glavobolja Savu Miloševiću zadaje iskusni Bojan ostojić. Štoper se povredio u finišu prvog meča sa Malatijom, Partizan je odmah primio gol, ali je, neoporavljen, zaigrao u Turskoj. Tu je malo pogoršao povredu primicača, pa ga nije bilo u naredna dva meča, prvenstvenom sa Radom i prvom protiv Moldea. Ako ne bude spreman, zaigraće opet Vujačić, a problem je i to što je mladi Pavlović više vremena proveo na lekarskim kontrolama u Rimu, nego što je bio na treninzima. Bilo kako bilo, Milošević mora da pronađe dobitnu formulu za Molde, bez obzira na koga bude mogao da računa. Partizanu je prolaz od životne važnosti, jer je novac od UEFA neophodan za normalno funkcionisanje kluba. Prodaja igrača uvek ostaje kao mogućnost, ali se tako uništava sopstvena supstanca, a i sve je manje igrača koje možemo ponuditi evropskom tržištu, a da nisu “klinci” od 17, 18 godina.

Naš predlog:

Kladionice su smatrale da je Partizan bio favorit u prvom meču i bile su u pravu. Sada vide Molde kao blagog favorita, pa je koeficijent u Meridianbet-u za trijumf domaćina 2.30. Za remi se dobija 3.40, a pobeda Partizana vrednuje se kvotom 3.15. Kada je prvi meč u pitanju, pogodili smo sva tri tipa koja smo predložili. Partizan je pobedio, postigao je dva gola, a prošla je i igra GG3+. Upravo ova igra je naš prvi predlog za revanš. Smatramo da će golova biti na obe strane, jer obe ekipe igraju napadački. Za GG3+ u kladionici Meridianbet kvota iznosi 2.29. Konačan ishod, u ovom slučaju ćemo izbeći, ali verujemo u prolaz Partizana.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.