Amerika – Da li “jenkiji” mogu do trećeg uzastopnog zlata?

Svetsko prvenstvo

Još samo dva dana ostalo je do početka SP u Kini. Za kraj smo ostavili analize dva tima koji su glavni konkurenti za zlato. Sjedinjene Američke Države i Srbija. Danas je na repertoaru Amerika. Ono o čemu se najviše priča kada je ova selekcija u pitanju, jeste to što su brojne NBA zvezde odbile da budu deo rostera koji će predstavljati zemlju na šampionatu sveta. Međutim i ovi igrači koje ima na raspolaganju Greg Popovič su jako kvalitetni, ali o njima više reči u daljem tekstu. 

Amerika

Bekovski dvojac Kebma Voker – Donovan Mičel će svakako biti glavna pretnja u napadu za protivničke ekipe. Radi se o igračima koji su veoma atletski dobro građeni i definitivno oni diktiraju tempo napada svoje ekipe. Kebma je novi igrač Bostona, posle odlične sezone u Šarlotu, dok će Mičel nastaviti svoj put u ekipi Jute. Na pripremnim mečevima se videlo da će lopta najčešće biti u njihovim rukama, gde će iz visokog pika napadati protivnike šutem sa poludistance ili za tri poena. Pored njih dvojice spoljnu liniju čine još Markus Smart i Džo Heris. Smart je vukao neku sitnu povredu i pitanje je kolika će njegova minutaža biti, dok je Heris jedan od važnijih igrača u rotaciji, jer je sigurno najbolji šuter za tri poena u ovom sastavu. Mnogo toga će zavisiti od pomenutih igrača iz spoljne linije, jer ukoliko oponenti zatvore reket, kao što će se verovatno i truditi da urade skupljanjem, šutevi za tri poena mogu biti krucijalni.

Na poziciji krila nekoliko igrača konkuriše. Pre svega, treba reći da sve igrače koje ćemo sada pomenuti, komotno mogu da igraju i na pozicijama dva i četiri, što daje veliku širinu ovom rosteru. Džejlen Braun, Kris Midlton, Herison Barns i Džejson Tejtum su igrači koje će rotirati Greg Popovič na ovim pozicijama i sa njima dobija razne mogućnosti. Midlton i Tejtum su nešto slabije otvorili ovaj pripremni period, ali kako su se pripreme privodile kraju i oni su pronašli svoju ulogu. Braun je odlično odigrao sve utakmice, kao i Barns, koji je pored Herisa najviše doprinosio u šutu za tri. Veliki hendikep će biti izostanak Kajla Kuzme, koji se povredio pred sam kraj pripremnog perioda i on neće biti deo tima na završnom turniru.

Amerika

Što se tiče centarske linije, prva opcija je svakako Majls Tarner. Centar Indijane igrao je odlično prošle sezone i zaslužio je poziv nacionalnog tima. On je idealan igrač za ovakav sastav. Odličan je na skoku u oba pravca, dobro se otvara iz centralnog pika i često je u poziciji da zakuca posle lob dodavanja Vokera ili Mičela. Ono što je verovatno i najveći kvalitet Tarnera je to prisustvo u reketu, odličan je bloker i neće biti lako protivničkim bekovima da poentiraju preko njega. Dimenzije terena su manje u odnosu na NBA ligu, što će njemu značiti, jer će svojim dugim korakom moći da zatvara mnoge prilaze košu koji brani. Njegova izmena je Plamli, igrač Denvera koji će imati od 10-15 minuta na parketu u zavisnosti od protivnika. I on je dobar defanzivac i odlično prostor ispod obruča.

Ovo je ekipa koja i pored brojnih izostanaka i dalje favorit broj jedan kada se priča o zlatu. Neće im biti nimalo lako, mnogo dobrih ekipa je na turniru, a svoju malu slabost pokazali su i porazom od Australija u pripremnom periodu. Amerikanci nastupaju u grupi E u Šangaju, a za protivnike imaju reprezentacije Turske, Japana i Češke. Ukoliko mislite da Amerika ide do zlata, MERIDIANBET za taj tip daje kvotu 1.70. Biće ovo sjajan turnir i videćemo ko će se na kraju najviše radovati medaljama!?

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.