Tip dana košarka: Srbija igra najbitniji meč na šampionatu sveta, protivnik Argentina!

Srbija

SP polako ulazi u završnu fazu, ostalo je još samo osam ekipa. 1/4 mečevi se igraju danas i sutra i doneće nam najbolje četiri ekipa na svetu. Danas Srbija igra protiv Argentine od 13h, Španija i Poljska igraju od 15h, dok će sutra snage odmeriti USA i Francuska, kao i Australija i Češka. Najbolji timovi su tu i vreme je za rasplet. Srbija i Argentina će odigrati meč u kojem je Srbija blagi favorit, iako Argentina nije izgubila nijedan meč do sada na šampionatu. Jednostavno, mora se napomenuti da Kampacu i drugovima nije bio toliko težak put do ove faze takmičenja. 

Argentina: Skola i Kampaco su svakako prve violine ove ekipe, ali ne treba zaboraviti sa kolom energijom igra ceo ovaj sastav, pogotovo u odbrani.

Može se slobodno reći da ovaj tim Argentine ima visoke ciljeve. Roster popunjavaju igrači koji imaju zavidne uloge u svojim klubovima i ono što je najbitnije, svi su zdravi. Sve selekcije sa Južnoameričkog kontinenta imaju taj prepoznatljiv timski duh koji pleni i uvek igraju dobru timsku košarku, bez obzira na protivnika. Pokazali su da umeju da se nose sa pritiskom i prosto im mentalitet ne dozvoljava da odustaju. Prisustvo Luisa Skole će svakako doprineti tom timskom duhu, ali i njegovo iskustvo, koje je neprocenjivo. Argentina je podmladila svoj tim i osim Skole, nijedan igrač nema trideset ili više godina. Jedan od predvodnika ove generacije je sjajni Fagundo Kampaco. Organizator igre Reala iz Madrida ima sjajnu sezonu iza sebe i spada u red najboljih plejmejkera koji su nastupali na starom kontinentu prošle sezone. Pored odlične kontrole lopte i pregleda igre koji poseduje, Kampacov najveći kvalitet je promena ritma. On je u stanju da jednim potezom promeni tok utakmice i često ćemo od njega gledati atraktivna dodavanja i poene. Imaće veliku minutažu u ovoj ekipi i to je svakako ogroman plus za “gaučose”. A društvo na poziciji organizatora igre će mu praviti sjajni mladi Luka Vildoza, koji je produžio ugovor sa Baskonijom. Vildoza je pravo osveženje u Evroligi, odličan je šuter, brz, prodoran i nepredvidiv. A mnoge od ovih karakteristika će unaprediti upravo pored Kampaca.

Srbija: Posle poraza od Španije na prošlom meču, svi alarmi su se upalili u ekipi koju vodi Aleksandar Đorđević.

Srbija je u pripremnom periodu bez poraza, osvojili su Akropolis kup pobedom nad Grčkom i tako pokazali  celom svetu da se radi o ozbiljnim kandidatima za medalju. Sigurna igra izabranika Aleksandra Đorđevića dovela je do ubedljive pobeda protiv većine selekcija u pripremnim mečevima. Već sada se vidi da će NBA trio Bogdanović, Bjelica i Jokić biti glavna okosnica u ovoj ekipi, uz odličnog Lučića, Jovića i Micića, Srbija je jedan od glavnih favorita za medalju. Dobra timska košarka je ono što odlikuje ovu ekipu i ukoliko se Teodosić oporavi i zaigra u Kini, biće jako teško svim protivnicima koji sa druge strane budu imali Srbiju. Dobri rezultati na prethodnim takmičenjima im daju veliko samopouzdanje. Ne treba zaboraviti i sjajan doprinos ostalih igrača. Stefan Jović će na ovom šampionatu imati veoma važnu ulogu, pogotovo ukoliko ne bude Miloša Teodosića. Jokić će svakako biti prva opcija na poziciji petice, ali smo videli da selektor Đorđević često spušta Jokića na četvorku, a minute na poziciji pet dele Milutinov, Raduljica i Bobi Marjanović. Milutinov može takođe biti bitan faktor u ovom sastavu Srbije, posle odlične sezone u Olimpijakosu. Na meti je mnogih NBA skauta, ali prava na njega imaju Sparsi. Simonović i Birčević će biti epizodisti, ali sa bitnim rolama, najviše protiv nekih nešto slabijih timova na papiru. Ukoliko zdravlje posluži igrače Srbije, ovaj sastav ima velike ambicije, a gledajući to koji igrači nastupaju za Srbiju, to je potpuno i očekivano.

Naš predlog:

Na ovom susretu, uloga favorita je definitivno na strani Srbije. Meridianbet za pobedu gostiju na ovom meču daje kvotu 1.14. To je previše mala kvota za naš predlog, iako mislimo da će Sbija slaviti. Mi smo se ipak odlučili za nešto drugo. To je tip: gost pobednik prve četvrtine sa hendikepom (+3.5) i Meridianbet za taj predlog daje kvotu 1.89. Smatramo da će Srbija sjajno otvoriti ovaj meč, kao uostalom i svaki na ovom šampionatu i da će već posle prvog kvartala imati prednost, dovoljnu da naš tip bude uspešan.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.