Tip dana košarka: Argentina vs Francuska, drugo polufinale SP!

Argentina

U toku je završnica Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine. Dobili smo četiri najbolje ekipe i to su: Španija, Australija, Francuska i Argentina. Deluje da nedostaju neke reprezentacije, ali ovo su timovi koji su svojim rezultatima zaslužili da se nađu u polufinalu. Argentina vs Francuska! To je meč koji nas zanima i koji ćemo danas analizirati. Igra se od 14h i može se reći da Francuska možda blagi favorit, posle neverovatne pobede na SAD, ali i Argentina je izbacila Srbiju koja je važila za jednog od favorita na celom turniru.  

Argentina: Ovaj tim igra sjajno na ovom turniru, a najveće zasluge za to idu Fagundu Kampacu i Luisu Skoli.

Može se slobodno reći da ovaj tim Argentine ima visoke ciljeve. Roster popunjavaju igrači koji imaju zavidne uloge u svojim klubovima i ono što je najbitnije, svi su zdravi. Sve selekcije sa Južnoameričkog kontinenta imaju taj prepoznatljiv timski duh koji pleni i uvek igraju dobru timsku košarku, bez obzira na protivnika. Pokazali su da umeju da se nose sa pritiskom i prosto im mentalitet ne dozvoljava da odustaju. Prisustvo Luisa Skole će svakako doprineti tom timskom duhu, ali i njegovo iskustvo, koje je neprocenjivo. Argentina je podmladila svoj tim i osim Skole, nijedan igrač nema trideset ili više godina. Jedan od predvodnika ove generacije je sjajni Fagundo Kampaco. Organizator igre Reala iz Madrida ima sjajnu sezonu iza sebe i spada u red najboljih plejmejkera koji su nastupali na starom kontinentu prošle sezone. Pored odlične kontrole lopte i pregleda igre koji poseduje, Kampacov najveći kvalitet je promena ritma. On je u stanju da jednim potezom promeni tok utakmice i često ćemo od njega gledati atraktivna dodavanja i poene. Imaće veliku minutažu u ovoj ekipi i to je svakako ogroman plus za “gaučose”. A društvo na poziciji organizatora igre će mu praviti sjajni mladi Luka Vildoza, koji je produžio ugovor sa Baskonijom. Vildoza je pravo osveženje u Evroligi, odličan je šuter, brz, prodoran i nepredvidiv. A mnoge od ovih karakteristika će unaprediti upravo pored Kampaca.

Francuska: Vinsen Kole je konačno pronašao pravu formulu, kako treba da igraju njegovi košarkaši. Deluje da su “trikolori” uhvatili pravu formu onda kada je to najpotrebnije.

Reprezentacija Francuske je svakako u najjužem krugu favorita na ovom takmičenju. Popunjeni su na svim pozicijama i to sa dva dobra igrača. Nekoliko momaka nastupa u NBA ligi, dok ostali igrači čine rostere najboljih evropskih klubova. Svako ko iole prati košarku prepoznaje većinu igrača u ovom sastavu. Počećemo od NBA uzdanica ovog tima. Nikolas Batum je tu i na ovom okupljanju nacionalnog tima i biće svakako kapiten ekipe. Preiskusni Batum je prošle sezone nastupao za Šarlot sa velikim uspehom. Pored njega, Evan Furnije je imao itekako zapaženu rolu u Orlandu, gde je igrao startnog beka i tokom sezone beležio preko 15 poena u proseku. Rudi Gober je neko ko je takođe imao sjajnu sezonu i ko će i u svojoj reprezentaciji imati glavni zadatak kada je odbrana u pitanju. Pored ove trojice igrača, Luvavu i Nilikina su takođe u NBA ligi, ali ne sa toliko zapaženim ulogama. Pored ove dvojice prekaljenih asova, jedan centar je napravio veliki bum u Evroligi. To je Vensan Poarije koji je sjajno igrao za Baskoniju, što nije ostalo neprimećeno, te će on od naredne sezone igrati u jednoj od najboljih NBA franšiza u istoriji – Boston Seltikse. Pored svih ovih igrača, nećemo zaboraviti i ostale momke koji će se boriti za mesto u najboljih 12, a i od njih bi mogla da se napravi jedna respektabila petorka za evropske standarde. Aleks Tupan, Albisi, M'Baje, Laberi, Lakomb, Lesor…sve su to igrači koji imaju dobre sezone iza sebe i koji će se boriti za mesto u timu. Selektor Vensan Kole će imati slatke muke da izabere roster od dvanaest igrača koje će voditi u Kinu i sasvim je sigurno da je Francuska jedan od najvećih favorita na ovom turniru, bar kada je sastav u pitanju.

Naš predlog:

Ovaj meč nam donosi veliki broj mogućnosti kada su predlozi u pitanju. Po kladionici Meridianbet gost na ovom meču, odnosno Francuska, je favorit i kvota za njihovu pobedu je 1.36. Međutim, mi smo se odlučili za drugi predlog. A to je: gost pobednik prve četvrtine sa hendikepom (+1.5) i Meridianbet za ovaj tip daje kvotu 1.81. Jednostavno smatramo da je Francuska kvalitetnija ekipa od Argentine i da će to pokazati od samog starta. Odlično otvaraju svoje utakmice, što je jako bitan parametar kada je ovaj predlog u pitanju.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.