Tip dana: Partizan – AZ Alkmar: Mogu li crno-beli do prve pobede u Ligi Evrope?

U četvrtak su na programu mečevi prvog kola grupne faze Liga Evrope, a za vas smo naravno izdvojili susret koji će biti odigran u Beogradu, gde će Partizan na svom terenu dočekati ekipu AZ Alkmara.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Partizan: Savo Milošević radi dobar posao!

Sigurno je da su svi u Partizanu želeli da zaborave prošlu sezonu koja nije bila uspešna, iako je još tada bilo evidentno da je ekipa počela da pruža dosta bolje partije od kako je na klupu seo legendarni Savo Milošević, kome je to bio prvi trenerski posao. Ubzro nakon toga su crno-beli stigli do trofeja u finalu Kupa i to pošto su bez većih problema savladali Crvenu Zvezdu, koja je svakako u tom trenutku bila daleko kvalitetniji rival.
U prelaznom roku je Partizan doveo nekoliko zvučnih pojačanja, a tu svakako izdvajamo Asana, Sadika i Lazara Markovića koji je debitovao golom u prošlom kolu Ling Long Superlige.
Odlično je Partizan igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto su prvo bili bolji od Malataje u dvomeču, a onda nakon toga i u plej-ofu kada su eliminisali norvešku ekipu Moldea. U prvom meču su izabranici Save Miloševića slavili na svom terenu sa 2:1, dok su u revanšu u Norveškoj došli do zlata vrednog remija koji im je i doneo plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Kada je Ling Long Superliga u pitanju, utisak je da su crno-beli do sada mogli i morali mnogo više pošto su doživeli dva remija. Prvo su odigrali nerešeno na gostovanju kod Napretka iz Kruševca, da bi odmah nakon toga i na svom terenu remizirali protiv ekipe TSC-a, pa se u ovom trenutku nalaze na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Vojvodinu, ali i dva meča manje koja tek trebaju da odigraju zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

AZ Alkmar: Dosta sreće u plej-ofu, cilj je ispunjen!

Fudbaleri AZ Alkmara su uz dosta muke došli do plasmana u Ligu Evrope. Naime, ova ekipa se u plej-ofu sastala sa ekipom belgijskog Antverpa. U prvom meču je bilo nerešeno, a i u drugom duelu koji je odigran u Belgiji je bilo nerešeno, i to istim rezultatom kojim je završen i prvi meč (1:1). Ipak, ono što svakako treba pomenuti je da je AZ Alkmar na tom meču došao do izjednačujućeg gola u poslednjim trenucima meča, što je ovoj holandskoj ekipi donelo produžete u kojima su uspeli da postignu još čak tri gola, i tako sa rezultatom 1:4 dođu do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope.
Kada je u pitanju nacionalni šampionat, u ovom trenutku se AZ nalazi na petom mestu na tabeli i imaju samo tri boda manje od vodećeg Ajaksa. Do sada je ova ekipa doživela samo jedan poraz, a u prošlom kolu su na svom terenu deklasirali ekipu Sparte iz Roterdama rezultatom 5:1. Pre toga je AZ i doživeo taj prvi poraz u šampionatu pošto su na gostovanju kod Vitesea izgubili sa 2:1, iako su većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu.
Naravno, treba dodati da se AZ Alkmar već sastajao sa Partizanom i to pre samo četiri godine, a ono što je posebno zanimljivo je da je u oba meča bio bolji srpski predstavnik. U prvom susretu koji je odigran na stadionu Partizana bilo je 3:2, dok su u drugom meču u Holandiji crno-beli slavili sa 1:2.

Naš predlog

Opšti utisak je da Partizanu leži ekipa AZ Alkmara, a to najbolje potvrđuje i meč od pre četiri godine kada su crno-beli bili bolji u oba meča. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47. Po tradiciji, mečevi između ove dve ekipe nam donose i veliki broj golova pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00. Za kraj, toplo vam savetujemo da probate sa kombinacijom ove dve igre i da odigrate 1x&3+ koji kladionica Meridianbet sa fenomenalnom kvotom 3.20.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.