Tip dana: Roma – Atalanta: Duel dve ekipe koje igraju za gol više!

U sredu se nastavljaju mečevi vanrednog petog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Olimpiko” gde će fudbaleri Rome dočekati Atalantu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Roma: Miriše na dobro!

Ako se samo malo osvrnemo na prošlu sezonu u kojoj su fudbaleri Rome imali velikih problema i posle dosta vremena im je izmakao plasman u Ligu šampiona, sigurno je da svi navijači “vučice” mogu da budu zadovolni sa načinom na koji igra “vučica” ove sezone. Naime, ekipa sa Olimpika još uvek ne zna za poraz, a po nekom nepisanom pravilu nam njihovi mečevi donose veliki broj golova i dosta uzbuđenja.
Uzbuđenja nisu izostala ni u prošlom kolu kada su izabranici trenera Fonseke slavili golom Džeka u poslednjim sekundama meča na gostovanju kod Bolonje (1:2). Pre toga je Roma odigrala jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su savladali Sasuolo sa 4:2, što je bila i prva pobeda u sezoni za ovu ekipu.
Rimska ekipa će ove sezone posle dosta godina okušati sreću i u Ligi Evrope, gde su na pravi način započeli takmičenje pošto su u prvom kolu na svom terenu deklasirali ekipu Bašakšehira, a taj meč je završen rezultatom 4:0, što je odlična stvar ako uzmemo u obzir da Roma ima velike ambicije i u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
U prošloj sezoni je Roma na svom terenu nekako isčupala bod u meču sa Atalantom, iako su izabranici Đanpjera Gasperinija u tom meču nastupili sa praktično drugom postavom.

Atalanta: Blamaža na startu Lige šampiona!

Fudbaleri Atalante su prošle sezone možda i igrali najlepši fudbal u Italiji, što im je u velikoj meri i donelo to četvrto mesto koje u Seriji A donosi plasman u Ligu šampiona. Nema sumnje da je to bio veliki uspeh za ekipu iz Bergama, koja je pre toga uglavnom šampionat završavala negde na sredini tabele.
Međutim, iako su svi u gradu, kao i verni navijači ovog kluba iščekivali debi u Ligi šampiona, u prvom meču grupne faze su izabranici Đanpjera Gasperinija doživeli pravi debakl, pošto su na gostovanju kod Dinama iz Zagreba izgubili sa 4:0. Iako je Dinamo slavio sa više nego ubedljivim rezultatom, treba biti realan pa priznati da je Atalanta u tom susretu promašila nekoliko neverovatnih šansi za postizanje gola, a pre svih tu mislimo na Duvana Zapatu koji se propisno ispromašivao.
Kada je Serija A u pitanju, utisak je da Atalanta ni tu nije na svom nivou ove sezone, iako su do sada doživeli samo jedan poraz, i to na svom terenu od Torina, kada je bilo 2:3. Ipak, u prošlom kolu su izabranii Đanpjera Gasperinija pokazali karakter pošto su stigli prednost Fiorentine od dva gola, i na kraju je taj meč završen bez pobednika, iako je Atalanta u finišu susreta čak mogla i do pobede. Atalanta je prošle sezone pokazala da ume sa Romom, pošto su oba meča završena bez pobednika, i zanimljivo da je u oba bilo 3:3.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći da je na poslednja dva susreta između Rome i Atalante palo ukupno 12 golova, a još je zanimljivije da je oba puta utakmica završena rezultatom 3:3. Kada se sve sabere i oduzme, biće ovo susret između dve ekipe koje igraju za gol više. Sve to nam može doneti jedan poprilično efikasan meč pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.13. Iz istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42, pošto smo mišljenja da će u jednom meču sa puno prilika na obe strane i jedni i drugi uspeti da makar jednu postignu gol. Za kraj, treba priznati da je Roma ipak blagi favorit u ovom meču, pošto je sigurno da pružaju dosta bolje partije od Atalante na startu šampionata. Iz tog razloga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.30.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.