Tip dana: Partizan protiv Tofaša u okviru Evrokupa igra prvi meč u sezoni pred svojim navijačima!

Partizan

Košarkaška sezona je počela i timovi se polako zahuktavaju. Partizan je odlično otvorio ovu sezonu pobedom na superkupu ABA lige. Crno beli su osvojili taj turnir u Zagrebu tako što su pobedili na tri utakmice. Evrokup su započeli teškim gostovanjem u Veneciji i slavili su i na tom meču. Sada ih očekuje susret sa nezgodnom ekipom Tofaša koja je takođe sasvim solidno startovala ovu sezonu. Ovaj meč se igra u “Štark areni” i počinje od 20h. Očekuje se velika poseta navijača Partizana, jer je ovo kao što smo napomenuli, prvi meč u sezoni pred njihovim navijačina. 

Partizan: Trinkijeri je odlično uklopio strance u ovom sastavu. Očekuje se još bolji doprinos celog tima kako sezona bude odmicala.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Tofas: Nekoliko zaista kvalitetnih stranaca u ovom timu, kao i svake sezone. Problem su gostovanja i slab učinak u drugom delu sezone.

Tofaš je takođe jedna od ekipa koja je imala problema sa finansijama u toku prošle sezone, ali su uspeli da se izvuku i da naprave jedan zanimljiv sastav za ovu sezonu. Sami Mehija je ostao u ovom timu i to je svakako najveće pojačanje za njih, jer se radi i igraču koji je svojim dobrim igrama, obeležio jedan period u turskoj košarci. Pored njega tu je i nekoliko zanimljivih igrača koji su nastupali za druge turske klubove, pre svega DJ Vajt od koga se očekuje da zameni Kađija. Ben Ugurlu, kao jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj zemlji će imati ulogu organizatora igre, a doveden je i Met Lodžeski koji je tu da popravi šut za tri poena svoje ekipe. Upravo je Lodžeski pokazao na startu sezone da će se igra u mnogome vrteti upravo oko njega. Sjajan šuter, ali je dodao i novu dimenziju u svoju igru, a to su asistencije. Dokle god su stranci, odnosno prva petorka u igri, Tofaš će imati rezultatski priključak. Kada u igru uđu domaći turski igrači, onda nastaje problem.

Naš predlog:

Sa ovog meča gde je Partizan apsolutni favorit i Meridianbet daje kvotu 1.23 za njihovu pobedu, mi biramo sledeći predlog. Pobeda domaćina sa hendikepom (-7.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.75. Očekujemo Partizan u odličnom izdanju. Arena će sasvim sigurno biti puna, što je dodatni vetar u leđa za ovaj tim. Tofaš nije sastav koji može da napravi iznenađenje na ovakvom gostovanju. Smatramo da će Partizan slaviti ubedljivo, ali sasvim sigurno u ovom hendikepu.

Registruj se na Meridianbet
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.